Türkiye’de benzeri yok?

28 Aralık 2021 tarihli yayımımızda ‘BURSA’DA BİR BENZERİ YOK’ başlığımla sunduğumuz şikâyetimizde...

Haberin Devamı

Türkiye’de benzeri yok

Büyükşehir Belediyesi Osmangazi ilçesi İstanbul Caddesi üzerindeki (Türk Telekom önü) kaldırımda unutulan kuyunun yüzde yüz kapatılmış olacağını düşünerek (Çünkü orada her saniye yaya geçişi var ve bu tehlikeli oluşum asla kabul edilemezdi.) sonrası fotoğrafımı almak için ilgili adrese gitmiştim. Ancak bir metreden fazla derinlikteki ve içine çok rahatlıkla erişkin dört kişiyi alabilecek genişlikteki kuyuya müdahale edilmediğini görünce açıkçası pek şaşırmadım.

YOKSA HİZMET Mİ?

Çünkü 28 Aralık 2021 tarihindeki köşemde ‘Allah için bu şehirde belediye diye bir kurum var mı?’ demiştik. Vaziyete bakınca ‘demek ki yokmuş’ diyesim gelmişti ki… Kuyunun üstünden uçarak geçenleri ve etrafında denge yürüyüşü yapanları görünce bu düşüncemden vazgeçtim. Belediyemizin halkımıza hizmetiymiş meğerse nereden bilebilirdim!
Tüm mevcut özelliklere istinaden de önceki konu başlığımı eksik yazdığımı düşünerek başlığı ‘TÜRKİYE’DE BENZERİ YOK?’ olarak güncelliyor ve özür diliyorum. Bursa’mıza hayırlı olsun!

Haberin Devamı

Üşümesinler diye mi giydirdiniz?

Türkiye’de benzeri yok

Hürriyet Bursa gazetesi okuru Semih Hocaoğlu, özetimle: “Osmangazi ilçesi Emek Mahallesi Zekai Gümüşdiş Sanayi Caddesi üzerindeki trafik işaret levhaları (Opet ve Petrol Ofisi akaryakıt istasyonu önünden başlıyor) aylar önce belediye çalışanlarınca siyah naylon poşet ile kapatılmıştı. Buradaki amacın ne olduğunu merak ediyorum. Merak edilemeyecek gibi de değil ki! Ayrıca devamında bulunan ‘yol çalışması var’ işareti de gereksiz. Sebebiyse yol çalışması biteli bir yıl oldu. Bunlara ne dersiniz?” diyor.
Semih Hocaoğlu, naylonları giydirmişler çünkü malum kış ayındayız. Tabelaları soğuktan ve kardan korumak lazım! Kazı çalışmaları bittiği halde toplanmayan levhaya gelince… Hangi zaman bizde kazı işleri bitti ki? Geleceği görmek adına akıllıca düşünülmüş bir iş!

Haberin Devamı

 Uçak motoru mu var sanıyorlar

Türkiye’de benzeri yok

Adının açıklanmasını istemeyen engelli aracı kullanma zorunluluğu olan okurumuz: “Osmangazi ilçesi Kükürtlü Mahallesi Oulu Caddesi üzerindeki kaldırıma engelli rampası yaptılar. Ancak rampa caddeye paralel değil. Yani aracımla kaldırıma çıkmaya kalksam aracımın tekerleri zarar görür. Ayrıca yeni çizilen yaya geçidi çizgileri de gördüğünüz gibi rampanın denginde değil. Beraberinde kentimizdeki yüzlercesi engelli rampasının giriş kısmındaki bordürün yüksekliğiyse çoğunda 15 ila 20 santim arasında. Yetkililer, zar zor ve güç bela bakımlarına yetmeye çalıştığımız araçlarımızda uçak motoru mu var sanıyor? ‘Yaptık’ diye övündükleri hizmetlerimizi laf olsun diye yapıyorlar. Vaziyet böyle olunca da bizlerle dalga geçmiş oluyorlar. Tüm bunları yaparken de utanmıyorlar!” diyor.

Haberin Devamı

Hattı müdafaa yoktur!

Türkiye’de benzeri yok

Hürriyet Bursa okuru Timur Ertem’in e-postasını özetimle aktarıyorum. “İlgili fotoğraflarımı İnkaya Mahallesi’nde çektim. Yani anlaşılacağını tahmin ettiğim gibi burası Uludağ Yolu üzeridir. Her beton direğin yanında muhakkak bir de ağaç direk var. Birisi UEDAŞ’a ait birisi de Türk Telekom’a. Her iki kurum da aynı direği kullansa günaha mı girerler? Hesap ederseniz çok ciddi maliyetli iş bunlar. Yani ülke ekonomisine ziyan veren işler bunlar. Yani bizleri fakirleştiren işler bunlar. Yani bizleri gerileten işler bunlar. Bu esnada çok ama çok sevdiğim bir sözü aktarmak istiyorum. O çok önemli sözün sahibi de Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Diyor ki: “Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. O satıh da bütün vatandır” Ruhun şad olsun büyük komutan…”

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

TEŞEKKÜRLER TÜRK TELEKOM

Türkiye’de benzeri yok

Türk Telekom Genel Müdürlüğü KABLOLARI AĞACIN DALLARI TAŞIYOR başlıklı yayımımızla birlikte aynı gün içinde (27 Ocak 2022) beni aradı. İlgili şikâyetimize konu olan sorunun (Mudanya / Güzelyalı) giderildiği bilgisini şahit fotoğraflarıyla birlikte aldım. Kıymetli Türk Telekom’a bizlere olan değerleri için teşekkür ediyorum.

Yazarın Tüm Yazıları