Okullarda personel sorunu çözülmeli

Adının açıklanmamasını isteyen bir lise müdiresi, özetimle: “Okullarımızla ilgili olarak toplumumuzdaki herkesin bildiğini tahmin ettiğim sorunumuzu Hürriyet Bursa gazetemizdeki köşeniz aracılığıyla dile getirmek istedim. Yayımlarsanız gerçekten sevinirim.

Haberin Devamı

Okullarda personel sorunu çözülmeli
Acılarımız çok mu çok ama bunları dile getirecek cesaretimiz yok! Yani 657 sayılı yasanın tarif ettiği memurdan olunca sorunları dile getirmek pek kolay olmuyor. Dertlerimizi kendi aramızda konuşmaktan öte gidemiyoruz.

PERSONEL SIKINTISI

Mesela; okullarımızdaki en ateşli sorunumuz hizmetli personel sıkıntısıdır! Aklıselim olan herkesin mutlak suretle takdir edeceği gibi okullarımız en hassas kurumlarımız arasında ilk sıradadır. Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de: “Okul genç beyinlere; insanlığa hürmeti, millet ve memleket sevgisini, şerefi, bağımsızlığı öğretir. Bağımsızlık tehlikeye düştüğü zaman onu kurtarmak için takip edilecek en uygun, en güvenli yolu öğretir. Memleket ve milleti kurtarmaya çalışanların aynı zamanda mesleklerinde birer namuslu uzman ve birer bilgin olmaları lazımdır. Bunu sağlayan okuldur.” diye söylediği gibi okullarımız asla ve asla sıradan bir iş yeri ya da hizmet binası olarak kabul edilemez. Dolayısıyla burada istihdam edilecek personellerde; çocuk sevgisi, sabırlı olabilme dirayeti, hijyenin önemini olmazsa olmaz olarak bilmesi, çocuklarımızla seviyeli ve saygılı bağ kurabilmesi gibi özellikler aranmalıdır. Böyle personeller bulunduğunda da personellerin çalışma süresinin hesabı yapılmamalı. Ayrıca mutlaka öğrencilerimizin sayılarına cevap verecek personel istihdamı yapılmalı.

Haberin Devamı

NASIL YETSİNLER?

Özellikle ikili öğretim yapan okullara dikkat! Sabah saat 7.30 da ders başı akşam da saat 19.00 da paydos ve okul kapandı. Sonra maksimum 1,5 saat temizlikle sınıflar pırıl pırıl oluyor! Yapmayın Allah aşkına. Ben bu kadar zaman içinde arabamı dahi temizleyemiyorum. İşlerini bitirip okulu kapatıp evlerine dönen personelin durumu da üzücü… Üstelik bir ya da iki hizmetli onlarca sınıfa tuvaletlere, öğretmenler odasına, müdürlerin odalarına nasıl yetsin? Olmaz üstadım olmaz… Maksimum iki kişiyle bu işleri bitirtmeye çalışmak insan tabiatına da aykırıdır, insan haklarına da... En mühim bir konu var ki; bizler bazı velilerin gözünde hırsız olarak görülüyoruz! Çünkü hiç bir geliri olmayan okullarımızda okul aile birliklerinin zorla toplamaya çalıştığı ve zar zor da olsa toplamayı başardığı adını da ‘Bağış’ diye kılıf uydurulmuş olan paralarla yapıyoruz biz bu işleri. Ne acı değil mi? Çok bunalıyoruz ve bunu da üst mercilere anlatamıyoruz. Çünkü dikkate alınmıyoruz. Ama velinin biri “Bizden para istediler” diye şikâyet edince soruşturma geçiriyoruz! Diyeceğimiz o ki mutsuzuz… Bizlerdeki mutsuzluğun öğrencilere yansımaması için Pollyannacılık oynuyoruz!” diyor.
sarsıntı temele yansıdı!
Milli Eğitim Bakanı Dr. Mahmut Özer’in ve de Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür’ün dikkatlerine. Her kayıt döneminde velilerden onlarca benzeri şikâyet alıyorum. Ancak sıkıntılı sürecin zorunlu ve gerçek işleyişini bildiğim için bu şikâyetleri yayımlamıyordum. Fakat bunu yayımlıyorum. Çünkü; sarsıntı temele yansıdı! Elbette müdire hanım yerden göğe kadar haklı…

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

IKI DENETİM BAŞLADI

Okullarda personel sorunu çözülmeli
Okullarda personel sorunu çözülmeli
HIRSIZLAR CANIMIZA TAK ETTİRDİ başlıklı yayımımızla alakalı olarak (10 Eylül 2022 tarihli köşem) Küçük Sanayi / Beşevler Sanayi Sitesi bölgesinin ekstra Yunus Polisleri desteğiyle de çok sıkı olarak denetlenmeye başlandığı bilgisini aldım. Destekleri için Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Emniyet Müdür Yardımcısı Dursun Usta’ya, Şube Müdürü Lütfü Zileli’ye ve kahraman mesai arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Akabinde yine aynı şikâyet içinde bir gurup hain hırsızlarca çalınmış olan ‘yağmur suyu gideri ızgaralarının’ iş makinesi yardımı olmaksızın çalınmasının mümkün olmayacak şekilde yeniden montajının yapıldığı bilgisini de aldım. İşin ‘acilen’ yapılması için talimat verip neticesinin de aynı gün içinde sonuçlandığı bilgisini aktararak büyük tehlikelerin oluşmasına engel olan samimi lider BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç’e ve kıymetli ekibine de ayrıca teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız…

Haberin Devamı

CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

FACİA YAŞANMASIN başlıklı haberimizde (13 Eylül 2022 ) Emekli sağlık çalışanı Esra Işık’ın korkusunu ve üzüntüsünü dile getirmiş olduğu şikâyetini yayımlamıştık. Yayımımızda; “…toplu taşıma yapan araç kaptanlarında rast gelmek daha da vahimdir. BURULAŞ yönetimini kaptanlarını ilgili yönde eğitimlerle desteklemediklerini düşünüyorum” demişti. İşin muhatabı ve sorumlusu BURULAŞ olmasına karşın ilgili şikâyetin Bursa Emniyet Müdürlüğü Bursa Trafik Denetleme Şube Müdürü Emniyet Müdür Yardımcısı Uğur Toksoy’un, Şube Müdürü Yücel Öktem’in ve Emniyet Amiri Mustafa Güler’in de dikkatlerini çekmiş. Akabinde 2918 sayılı K.T.’nin 72/c maddesine göre cezai işlem yapılmış. Sizlere ve kahraman mesai arkadaşlarınıza da teşekkür ederim.

Haberin Devamı

YAPILAN BİLDİRİM

OLUMSUZ DAVRANIŞI TESPİT EDİLDİ

BURULAŞ’ın tarafıma yollamış olduğu e-postaları olduğu gibi aktarıyorum: “Merhaba Muhammet Bey; gazete yazınız ile ilgili olarak ‘’Facia Yaşanmasın’’ başlıklı konuya cevabımızın aşağıdaki şekilde olduğunu iletmek isteriz. Değerli Yolcumuz, öncelikle yaşadığınız olumsuzluk nedeniyle üzüntümüzü belirtmek isteriz. Dikkatli olabilmemiz adına sağladığınız geribildirim için ve hizmetlerimizi iyileştirmemize sunduğunuz katkıya aracılık ettiğiniz için teşekkür ederiz. B/38 Hattında çalışan araçlar Bursa Büyükşehir Belediyesi Bütünleşik Bilet Sistemi ne bağlı Bursa Özel Halk Otobüsçüler Odasına kayıtlı şahıslar tarafından işletilmektedir. Bu araçlarda çalışan şoförlerin işe alımları ve eğitimleri ilgili işleticinin sorumluluğundadır. Şikâyetinize konu olan 16 M 10264 plakalı araçta bulunan kamera kayıtları incelenmiş olup, şoförün seyir halindeyken olumsuz davranış içerisinde bulunduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle şoföre ceza matrisimizdeki ilgili işlemlerin (savunma alınması, uyarılması vb.) uygulanması için Otobüs Müdürlüğümüze ve ÖHO Oda yetkililerine raporladığımızı belirtmek isteriz. Saygılarımızla. İyi Çalışmalar Dilerim. Yağmur Topçu BURULAŞ Kurumsal İletişim Görevlisi” Açıklamalarınız için teşekkür ediyorum Yağmur Topçu. Bu, üst satırda okuyacağınız gibi Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün de dikkatlerine takılan bir şikâyetti… Umarım bu sahiplenme son üç yılda kaza yapan sürücülerin yüzde 60’ının kaza yapmasına sebep olan seyir halinde telefon kullanma merakı olan sürücülerin azına da olsa küpe olur!

Haberin Devamı

BAKIM VE TAMİRİ YAPILACAKTIR

“ ‘Sağırlar’dık Altıntaş Olduk Olduk da Ne Bulduk’ başlıklı konuya cevabımızın aşağıdaki şekilde olduğunu iletmek isteriz. Değerli Yolcumuz; Bursa Büyükşehir Belediye sınırları içerisindeki duraklar ile ilgili tüm talepler belirli bir program dahilinde sıraya alınmakta olup, Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Durak Şefliği ve BURULAŞ tarafından karşılanmaktadır. Şikâyetinize konu olan durak incelenmiş olup, en kısa sürede gerekli bakım ve tamirin yapılacağını bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla. İyi Çalışmalar Dilerim Yağmur Topçu BURULAŞ Kurumsal İletişim Görevlisi.

RUHSATI İPTAL EDİLDİ

“ ‘YLDIK ARTIK’ başlıklı yayımınız ivedi olarak incelendi. İlgili zararlara vesile olan esnafın ruhsatı iptal edilmiştir. Yıldırım Belediyesi olarak haksız ve yanlış işlere müsaade verilmeyecektir. Çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz. Yıldırım Belediyesi Basın ve Yayın Müdürlüğü” Video kaydıyla da şahitlendirmiş olduğunuz bilgi için Yıldırım Belediyesi Başkan Yardımcısı Taner Taştekin’e, Basın ve Yayın Halkla İlişkiler Uzmanı Bayram Adaletsever’e ve kıymetli çalışma arkadaşlarınıza teşekkür ediyorum.

Yazarın Tüm Yazıları