O korku tüneli öyle bir yerde ki…

Adının açıklanmasını istemeyen bir okurumuzun isyanı var. İsyanını özetimle aktarıyorum:

Haberin Devamı

O korku tüneli öyle bir yerde ki…

“Osmangazi Belediyesi önünde hizmet veren korku tüneli diye tarif edebileceğim yaya alt geçidinden haklı endişelerim var. Bu endişelerimi üç kez Osmangazi Belediyesi’ne bizzat bildirdim. Ama değişen bir şey yok! Kadın tacizleri haberlerini üzülerek ve de endişe ederek takip etmekteyim. Yani bir kadın olarak diyorum ki bu alt geçidi işim gereği yıllık ve kanuni izinlerim harici kullanmak zorundayım. Alt geçitte vergiden ve denetimden muaf olarak yasaklı satışlar yapanlar var. Bazı günler bazı satıcıların laf atmalarına, sözlü tacizlerine maruz kaldığım anlar dahi oldu. Korku tüneli içindeki kuyudan duvarlarına yazılan yazılara kadar her yönüyle endişe saçıyor. Alt geçitler kimin sorumluğunda bilemem ama adı Osmangazi Alt Geçidi! Bir ucu da Osmangazi Belediyesi’ne çıkıyor. Bu geçidi gece ve gündüz kullanmak zorunda olan bir çok insan var. Buraya acil olarak bir çözüm bulunmalı. Neden görmezden geliniyor anlayamıyorum.”

Haberin Devamı

Kurnalı çeşme takımı görevini tamamladı

O korku tüneli öyle bir yerde ki…

Hürriyet Bursa gazetesi abonelerinden olan Endüstri Mühendisi Nazlı Uysal, bakınız ne diyor: “Mudanya Kumkaya Sokak No 43 önünden başlayıp devam eden alan çöplük gibi. Belediyemizin umurunda değil. Ayrıca orada inşaatı yapılan kurnalı çeşme takımına zamanında itirazım olmuştu. “ Bu konuda seminerlerim dahi oldu. Bunun kıymetini bilmeyiz. Böyle bir çalışma yapmayın. Gerekiyorsa müdürünüzle görüşeyim. Yazık olur emeklerimize ve paralarımıza…” dediğimde öylece suratıma bakıp işlerine devam etmişlerdi. Sanırım sakalım olmadığı için dikkate alınamamıştım! Niyet eder de buraları temizlemeye gelirse Mudanya Belediyesi kurnalı çeşme takımını da söküp götürsün. O vazifesini tamamladı çünkü!”

Dünyanın sekizinci harikası bizim buralarda

Haberin Devamı

O korku tüneli öyle bir yerde ki…

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi olan Çekirge Mahalle Muhtarı Coşkun Alıntaş: “Dünyanın sekizinci harikası olacağını düşündüğüm solucanlı, yılanlı mevsimsel otlu yapraklı dallı budaklı kemerin reklamını her ortamda yaptım ama yine başarılı olamadım! Her yaz ayında mevsimsel olarak çıkan sekizinci harikanın nerede olduğu konusunda Osmangazi Belediyesi’nin bilgisi var. Dünya değerine girmesi konusunda belediyemize kopya veriyorum. Çekirge’nin göbeğinde olan adresi belediyemiz biliyor! Saygılarımla.”

Posta’ya destek lazım

O korku tüneli öyle bir yerde ki…

Okurlarımızdan olan bir site yöneticisi özetimle şöyle diyor: “Kükürtlü Mahallesi Posta Sokak’ta yaprak istilası var. Epey zamandır da bu böyle. Bir kişinin bir çalışmayla bu iş asla başarılamaz. Belediyemizden destek rica ediyoruz.” Memiş Memiş, müdür, size ihtiyaç var yine. Burada da böyleymiş… Kükürtlü Posta Sokak sizleri bekliyor. Şimdiden kolay gelsin.

Haberin Devamı

Göynükbelen’de sorun giderildi

O korku tüneli öyle bir yerde ki…

Okurlarımızdan olan Berkant Sancar: “Muhammet ağabey. Bizim Göynükbelen’de ilkokul önünde bulnan bozuk zemini sizlere yollamıştım da siz de yayımlamıştınız ya. İşte o kazık alanı da onarmışlar sizin yayımınızdan iki gün sonra.

O korku tüneli öyle bir yerde ki…

Biz tatil için ayrılmıştık köyümüzden. Gerçi bu bilgiyi o an babam bana iletmişti. Ancak fotoğrafını benim çekmem lazımdı. Köye döndüm ve fotoğrafını çekerek yolluyorum. İyi ki varsınız Hürriyet Bursa gazetesi. Çok teşekkür ediyoruz.” Gözünüz aydın olsun Berkant kardeşim. Hayırlı olsun…

Yazarın Tüm Yazıları