Nasreddin Hoca fıkrası gerçek oldu

ÖĞRENCİ okurlarımızdan; Recep Özkan (Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) ve arkadaşı Kerem İnam’ı (Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) dikkatleri için çok tebrik ediyorum. E-postalarında özetimle şöyle diyorlar:

Haberin Devamı

Nasreddin Hoca fıkrası gerçek oldu

“Muhammet Ağabey. Sizinle haftalardır dikkatimizi çeken bir konuyu paylaşmak isteriz. Burası Timsah Arena Stadyumu önünden geçmekte olan Hayran Caddesi’dir. Cadde üzerinde hizmet veren belediye otobüs durağı ters olarak monte edilmiştir. Yani durağın ön yüzüne bakan cadde (Nilüfer ilçesi istikametine gidiş yönü) belediye otobüslerinin geçişlerine yasak olan caddedir. Vaziyet böyle olunca yolcuların otobüsleri görebilmesi için durak bankına ters oturmaları gerekmektedir! Biz buna bir anlam veremiyoruz! Sebebi ne olabilir sizce?”

Nasreddin Hoca fıkrası gerçek oldu

Haberin Devamı


SANIRIM İLK VE TEKTİR!

Kıymetli öğrenci kardeşlerim. Durumu şöyle izah etmeye çalışayım. Sizin e-postanızı aldıktan hemen sonra şikâyet konusu olan durağı görmek için derhal yola koyuldum. Anlattığınız gibi; otobüsler mecburen durağın arka yönündeki yoldan geçiyor. Üstelik burada çok da güzel cep var. Yanlış olan bir şey yok ve sebebini açıklıyorum. Malum, bizim çok kıymetli hocamız var. Adı da Nasreddin Hoca. İşte mevzu bundan ibarettir. Nasreddin Hoca’mızı anmak, anarken de görselini yaşatmak anlamında yapılan bir projedir bu! Türkiye’de ilk ve tek olduğumuzu düşündüğüm saygı ve anımsatma sunumu için BURULAŞ’ı tebrik ediyorum. Darısı diğer illerimizin başına!

SÖKMEYİN, SAĞINA SOLUNA DA KOYUN!

Nasreddin Hoca fıkrası gerçek oldu

HÜRRİYET Bursa gazetesi abonesi olan Oktay Yılmaz, özetimle şöyle diyor: “Yıldırım ilçesi Şirinevler Mahallesi 6. Balkan Sokak’ta sözüm ona ‘hizmet’ diye sunulan çeşmenin gereksiz olduğunu dolayısıyla yapılmaması gerektiğini ve muhakkak zarar göreceği hususunu belediye çalışanlarına anlatmıştık. Dinlediler mi? Hayır. İşte o çeşme hizmete alındıktan 20 gün sonra zarara uğratılmıştı. Yıllardır da gördüğünüz vaziyette duruyor. Yıldırım Belediyesi’nden bir ricamız var. Bu çeşmenin sağına ve soluna birer çeşme daha koyun lütfen. Eskisini de sökmeyin ama! Saygılarımla.”

Haberin Devamı

BACAKLARIMIZI SARMAYA BAŞLADI

Nasreddin Hoca fıkrası gerçek oldu

OKURLARIMIZDAN olan iş insanı Semra Ordulu şikayetini şöyle dile getiriyor: “Nilüfer ilçesi 29 Ekim Mahallesi Altındiş Atlas Konakları önündeki kaldırımda uzayan otları kim temizleyecek? Hani bacaklarımızı sarmaya başladı da...” diyor. Nilüfer Belediyesi’nin önemlerine!

 

ÇARPILINCA PATLATTI!

Nasreddin Hoca fıkrası gerçek oldu

ADININ açıklanmasını istemeyen bir esnaf abonemiz, diyor ki: “Osmangazi ilçesi İstanbul Caddesi Metro AVM önünde bulunan aydınlatma direğine iki yıl önce bir araç çarpmıştı. Çarpma sonucu tijleri ortada kalmıştı. İki gün önce bu tijler yüzünden bir aracın lastiği patladı. UEDAŞ bunları neden takip etmez?” ‘Sağ elin verdiğini sol el vermeyecek’ misali... Belki takip ediyor ve sizin haberiniz yok; olamaz mı değerli esnaf kardeşim(!)

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 4 KONUYA CEVAP

“DİRİYE bile yok ki ölüye olsun!’ başlıklı yazınız, ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir. Mustafakemalpaşa ilçesinde halen 17 personel bulunuyor. Bu personel Adile mezarlığındaki merkezde toplanıp mobil olarak, diğer mezarlıklara hizmet veriyor. 7 gün 24 saat esasına göre isteyen vatandaşlar bu personele rahatça ulaşarak istek ve şikâyetlerini dile getirebilmektedir. Mezarlık içerisinde bulunan ve amacı belli olmayan odalar olarak nitelendirilen odalar ise yaklaşık 15 yıl öncesinde mezarlık görevlilerinin barınması için yapılmış, ancak günümüzde kullanılmadığı için Ekim - Kasım ayları içerisinde yıkılarak defin alanı olarak düzenlenmesi planlanmıştır. Bahse konu mezarlıkta 4 adet küçük çeşme bir adet 4 musluklu Osmanlı çeşmesi bulunmakta olup bunların muslukları üzerinde ve aktif olmakla birlikte; tasarruf tedbirleri kapsamında Osmanlı çeşmesinin sadece 2 musluğu aktif olarak kullanılmaktadır. Mezarlıklar bilgi sistemi güncelleme ve yenileme sürecinde olduğundan kullanıma kapalıdır. Söz konusu mezarlık haftalık periyotlar halinde temizliği yapılmakta olup, mevsim itibariyle yaprak dökümünün hızlı olmasından dolayı günlük olarak yaprak düşme yoğunluğu oluşabilmektedir.”

Haberin Devamı

‘DİLENCİYE GEÇİT YOK’

‘DİLENCİ furyası tam gaz’ başlıklı konu ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir. Büyükşehir Belediyemiz yetki ve sorumluluk alanında bulunan ana arterlerde, 01.07.2021-30.09.2021 tarihleri arasında, dilencilik konusunda toplam 1.136 denetim yapılmıştır. Denetimlerimiz neticesinde; 652 denetimde olumsuzluğa rastlanılmamış, 246 dilenci bölgeden uzaklaştırılmış, 126 dilenci bulunduğu yerden alınarak 96 dilencinin üzerinden çıkan paralara el konulmuş, 17 dilenciye de 204,00’er TL idari para cezası uygulanmıştır. Konu ile ilgili denetim ve kontrollerimiz devam etmektedir.

İNCİR BUNANDI

‘İNCİR dalı meselesi’ başlıklı konu ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir. Şikâyete konu olan incir ağacı ile ilgili olarak yerinde inceleme ve değerlendirme yapılmıştır. Yapılan inceleme ve değerlendirme neticesinde şikayete konu olan, yaya trafiğine engel olan incir ağacının budandığı tespit edilmiştir.

Haberin Devamı

TAMİR EDİLDİ

‘NASA’ya bildirin derim!’ başlıklı yazınız, ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir. İlgili yazıya konu olan Osmangazi İlçesi Fatih Mahallesi Güçlü Cadde Metro AVM önündeki menhol kapağı BUSKİ ekipleri tarafından tamir edilmiştir. Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz. BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI” Açıklamalarınız için teşekkür ediyorum Büyükşehir Belediyesi. Nazar değmesin; maşallah. İşleriniz rast gelsin…

Yazarın Tüm Yazıları