İntam Denizi’ne davetlisiniz!

Bundan tam 5935 gün önce veya 847,66 hafta önce veya çabucacık hesaplanabilir tarzla 16 yıl önceydi!

Haberin Devamı

İntam Denizi’ne davetlisiniz
Bursa basını başta olmak üzere ulusal haber ajanslarımızla birlikte bazı dünya basınının ajanslarında manşet bir haber; ‘Bursa’da sekizer katlı iki bina çöktü’ işte o gündür bugündür Bursa’nın en pahalı dairelerinin bulunduğu alanda çöken İntam binalarının yenisi yapılamadı gitti! Orası bizi ilgilendirmez tabii ki. Takdiri kıymetli yöneticilerimizindir! Elbette bunca zamanda da boş kalınacak değildi.

CANKURTARANLIK İŞ DEĞİL

Vatandaşımıza hizmet olsun diye, yıkılan İntam binaları önündeki deniz hizmeti de şehrimizde en çok konuşulan hizmetler arasında yerini alır umarım! Şimdilik sadece çocukların dikkatini çekiyor olsa da; zaman lazım bazı şeylere! İvedi olarak yapılması gerek iki şey var. Biri reklam, diğeri de orada 7/24 kurbağa adamın vazife alması! Cankurtaran varken neden mi kurbağa adam? Çünkü İntam Denizi’nin suyu harbi doğal olsun diye lağım sularıyla desteklenmiştir! O yüzden cankurtaranlık iş değildir! Malum; kurbağa adamlar çok ama pek çok zor şartlarda dahi dalmak üzere yetiştirilmiş en donanımlı kahramanlarımız arasında ilk sıralardadır. Bakalım ilk önce reklam işi mi yoksa kurbağa adam işi mi devreye alınacak!
Dip not; Siz siz olun kurbağa adam değilseniz ve de çocuklarınıza kurbağa adam eğitimi aldırmadıysanız çocuklarınızı oraya yollamayınız!

Haberin Devamı

 DOKUNMADAN YÜRÜYÜN EFENDİM

İntam Denizi’ne davetlisiniz
Okurlarımızdan Sanem Uygar, özetimle şöyle diyor: “Çekirge Caddesi Hazinedaroğlu Apt. No. 93 önündeki aydınlatma direğinin klemens kapağı yok. UEDAŞ’a durumu bildirdik. Fakat hizmeti alamadık! Birileri, oğlumun işaret ettiği aktif enerji yüklü kablo uçlarına değerse ölür. Hizmet için birilerinin ölmesi mi beklenmektedir?”

UEDAŞ HAKLI

UEDAŞ’ın benzeri ihbarlara asla itibar etmediğini en iyi bilenlerdenim Sanem Uygar. Açıkçası buna bir anlam veremiyordum. Sebebini çok düşünüyordum. Hatta bir yandan kızarken bir yandan da üzülüyordum. Ancak UEDAŞ’ın neden ilgisiz kaldığını buldum! Eğitim eksikliği var bizlerde. Yani suçlu olan bizleriz! Çünkü bizler çocuklarımızı ve hayvanlarımızı eğitmedik. O tellere temas etmenin ne kadar büyük tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini anlatmadık! Sahi aklıma gelmişken hem sizin ne işiniz var oradan sarkan kablolarla? Dokunmadan yürüyün efendim!

Haberin Devamı

YA ZİHİNSEL ARIZALARI VARSA!

İntam Denizi’ne davetlisiniz
Okurlarımızdan olan engelli kardeşimiz Ahmet Boy adına üzgün olduğumu belirterek e-postasını aktarıyorum: “Muhammet Bey. Bursa Şehir Hastanesi’nde de bulunan engelli otoparkı fotoğraflarımda gördüğünüz üzere engelleri olmayan vatandaş araçlarıyla ile dolu. Bedensel engeli olan bir vatandaş olan ben diyorum ki; ne zaman Şehir Hastanesi’ne gitmiş olsam engelli park alanları engelsiz araç sürücülerince zapt edilmiş durumdadır. Dertliyim, yorgunum ve cidden çok üzülüyorum. Selam ve saygılarımı sunarım.”

BU AYRINTI ÖNEMLİ

Ahmet Boy kardeşim, öncelikle geçmiş olsun diyorum. Fakat bir ayrıntıyı atladığını düşünüyorum. Sizlere tahsis edilen otopark alanlarına park edenlerin bedensel engelleri olmadığını gördüğünüzü belirtmişsiniz. Ancak şu hususu tespit etme imkânınız yok. Şöyle ki bu kişilerin ya zihinsel arızaları varsa?

Haberin Devamı

ÇOCUK PARKI DUVARINA İLGİ BEKLENİYOR

İntam Denizi’ne davetlisiniz
Hürriyet Bursa gazetesi okurlarımızdan Feriha Olgun: “Osmangazi ilçesi Şehabettinpaşa Mahallesi sakiniyim. Sokağımızda bulanan Şehabettipaşa Parkı’ndaki çocuk oyun alanı içindeki binanın duvarları kırık dökük. Ayrıca duvarlarındaki yazılar da hoş değil. Kırık olan yerlerin onarılarak duvarın çeşitli şekillerle boyanmasını istiyoruz. Ricamızı Osmangazi Belediyesi’ne bildirdik. Fakat bir yıl oldu halen gelen yok!” diyor.
Feriha Olgun. Osmangazi’de işler biraz ağır aksak gidiyor diyesim var lakin şu atasözü geldi aklıma ve geri aldım bu sözümü! “Acele işe şeytan karışırmış”

 HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Haberin Devamı

KENT ESTETİĞİ MÜDÜRLÜĞÜ BU RİCAYI DA İKİLETMEDİ

İntam Denizi’ne davetlisinizİntam Denizi’ne davetlisiniz
Dört gün önce; ‘MEZARLIK OTLARI TIRAŞLANMALI’ başlıklı yayımımız olmuştu. Okurumuzun ricasını belirttiği yazısına ilave olarak “Farklı bir konu… Aklıma, Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Müdürlüğü’nün kıymetli ekibi geldi. Kesinlikle ivedi destek geleceğini düşünüp ‘Şimdiden kolay gelsin zanaatkâr ekip…’ diyerek Büyükşehir Kent Estetiği Müdürü Yükseler Göktaş’a rica etmiştim.
Bu yayımımızla birlikte Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Müdürü Yükseler Göktaş tarafınca arandım. Göktaş’ın açıklamasını özetimle aktarıyorum: “… İlgili ricaya duyarsız kalamayız. Konuya vakıf olan ekiplerimiz yola çıktı bile. Ayrıca gücümüz nispetinde bir sıra oluşturduktan sonra tüm mezarlıları gözden geçireceğiz. Bugün beş ayrı mezarlığımız planımıza alınmıştır. Bizlere olan güven ve değeriniz için müdürlüğümüzde vazifeli olan kıymetli mesai arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim.”

Haberin Devamı

NE İYİ LİDERLERSİNİZ

Bir tarafta BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç, bir tarafta Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Memiş Memiş ve bir tarafta da siz Yükseler Göktaş… Ne iyi bir lidersiniz sizler… Bir ihbarımız, ricamız ya da şikâyetimiz hiç mi ertesi güne sarkmaz? Sizlerdeki bu hasletler neden diğer yöneticilerimize bulaşmaz!

Yazarın Tüm Yazıları