Dünyanın ilk kanatsız rüzgar gülü

Tarihler 13 Ağustos 2017’yi gösteriyordu. Türkiye’nin ilk yerli rüzgar gülü, Mudanya ilçesindeki Aydınpınar bölgesinde hizmete alınmak üzere kollar sıvanmıştı.

Haberin Devamı

Dünyanın ilk kanatsız rüzgar gülü

Sonrasında da döneminin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafınca açılışı yapılarak hizmete alınmıştı ve bugün... Tarihler 16 Aralık 2021’i gösterdiğinde rüzgar gülünden geriye kalan tek şeyin kanatsız gövde olduğunu görünce çok üzüldüm… Birden aklıma bakınız ne geldi! Şöyle ki, buna da bir açılış yapılsın. Açılış davetinin adı da; ‘Dünyanın hem de deniz gören ilk kanatsız rüzgar gülü Bursa’da’ olsun!

 

Hani nerede o ağaç diken yetkililer

Dünyanın ilk kanatsız rüzgar gülü

Haberin Devamı

Adının açıklanmasını istemeyen Hürriyet Bursa gazetesi okuru bir iş insanın endişesini özetimle aktarıyorum: “Nilüfer ilçesi Konak Mahallesi Gülbiten Sokak’taki (Doruk Hastanesi inşaatının yanı) ‘yeşil alanın’ (Tapu kayıtlarında öyle diyor) bir bölümüne dalış oldu! Dalmanın sebebi oraya bir ilin dernek binası yapılacakmış! Sırf bu yüzden yeşil alandaki ağaçların kesimine başladılar. Şimdilik kesilen ağaç sayısı on… Bu esnada hızlıca kamyonlar dolusu çakıl alana boşaltıldı. Şikayetimizi Nilüfer Belediyesi’ne ve Büyükşehir Belediyesi’ne yaptık, hem de kaç kez… Gelen giden yok. Hani nerede o ağaç diken ve yeşili katlettirmeyiz diyen yetkililer? Kanunlar hepimiz için geçerli olmalı.

 

 

Yine kapak, yine kapak…

Dünyanın ilk kanatsız rüzgar gülü

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi olan Sağlık Aktüel Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Gökhan Pekak’ın sorusu çok isabet olmuş. O e-postanın özetini aktarıyorum: “Nilüfer ilçesi Uğur Mumcu Bulvarı (204. Sokak girişi yanı) üzerindeki aydınlatma direğinin de kapağı yok. Ölüm saçan aktif enerji kabloları da dışarıya sarkmış. Takip ettiğim kadarıyla benzeri tarzda en az 40 şikâyeti yayımladınız. UEDAŞ bunlarla neden ilgilenmez? Çok yazık!” Yine kapak ve yine kapak meselesi… UEDAŞ, çok ama çok önemli ihbarlarımızı neden dikkate almıyorsunuz?

Haberin Devamı

Hürriyet Bursa yazıyor sorunlar çözülüyor

YAMAYLA ONARILDI

Dünyanın ilk kanatsız rüzgar gülü

YARIM BIRAKILAN İŞE SANAYİ DAVETİ başlıklı yayımımızdan sonra (Küçük Sanayi Sitesi 16. Sokak) okurumuz tarafından arandım. “Yayımınız sonrasında işaret ettiğim alanla birlikte yana yana bulunan yedi ayrı noktadaki çukurlu patlaklı dert yumağımız olan bozuk zeminler asfalt yaması ile onarıldı. Neden yıllarca bekledik de size yazmadık? İyi ki varsınız, sağ olunuz” diyor. Sizler da sağ olun, hayırlı olsun.

ÖLÜM KUYUSU KAPATILDI

Dünyanın ilk kanatsız rüzgar gülü

DÖRT METRELİK ÖLÜM KUYUSUN SAHİBİ KİM başlıklı yayımımızdaki (Mudanya ilçesi Güzelyalı, Siteler Mahallesi Bilim Caddesi Beyazgül Sokak üzeri) şikâyeti bildiren Hürriyet Bursa gazetesi okuru Burak Türker: “Muhammet Bey. Yıllardır bizlere endişe saçan ölüm kuyusu yayımınızdan bir gün sonra resmi plakalı araçtan inen ekiplerce kapatıldı. Size ve Hürriyet Bursa gazetesi ekibine çok teşekkür ediyorum.” diyor. Ben de size teşekkür ediyorum. Gözünüz aydın.

 

000000

Haberin Devamı

AĞAÇLARIMIZI
KESMEYİN
Adının açıklanmasını istemeyen Hürriyet Bursa gazetesi okuru bir iş insanın endişesini özetle aktarıyorum:

10 AĞAÇ KESİLDİ
“Nilüfer ilçesi Konak Mahallesi Gülbiten Sokak’taki ‘yeşil alanın’ bir bölümüne dernek binası yapılacak. Sırf bu yüzden yeşil alandaki ağaçların kesimine başladılar. Şimdilik kesilen ağaç sayısı on. Devamı gelir mi bilemiyoruz. Ağaçlarımız kesilmesin.

Yazarın Tüm Yazıları