Bisiklet yolları otopark oldu

Hürriyet Bursa gazetesi okuru olan Emekli Albay Gökhan Kaya şikâyetini şöyle dile getiriyor:

Haberin Devamı

Bisiklet yolları otopark oldu

“Nilüfer sakiyim. Bir husus çok dikkatimi çekiyor ve onu da aktarmak isterim. Kentimizdeki ana arterlerde aracınızla nereye park ederseniz edin, mutlak suretle ya ceza yersiniz. Ya aracınızın çekiciyle kaldırılmış olduğuna tanıklık edersiniz, ya da Burbak’a para ödersiniz. Ama bu olay Nilüfer’de böyle değil işte...

YENİ PARK ALANI!

Aracınızı bisiklet yolları üzerine park ederseniz tüm bu işlemlerden muaf kalırsınız! Diyeceğim o ki her yerlere bisiklet yolları yapılsın. Vatandaş da araçlarını buralara park etsin!”
Gökhan Albayım. Cidden çok isabetli bir öneri bu! Vaziyeti gayet güzel analiz etmişsiniz.

Haberin Devamı

OTOBÜS DURAĞININ BURADA NE İŞ VAR

Bisiklet yolları otopark oldu

OKURLARIMIZDAN Muhammet Çetiner, özetimle şöyle diyor: “Nilüfer, Doğan Avcıoğlu Caddesi Altıniş Tepe Evleri karşısında bulunan belediye otobüs durağı bisiklet yolu üzerine monte edilmiştir. Bu durumun uygun olmadığını çok kez ilgili birimlere aktardık. Ama derdimizi anlatabilme hususunda başarılı olamadık! Oysa durağın arka tarafında boş ve müsait alan var? Neden bunu işin ilk başlangıcında değerlendirmezler ki?”
Adaşım, gelirler ve geriye çekerler. Onca firmalar var. Onları da düşünerek yapılır bu tür işler. Sen düzenli vergini öde, gerisini dert etme!

TIRMANDIRAN KALDIRIM

Bisiklet yolları otopark oldu

ADININ açıklanmamasını rica eden bir kamu çalışanı özetimle şöyle diyor: “Osmangazi, Hayran Caddesi üzerinde (İnşaatı devam eden Devlet Hastanesi önü) yapımı bitirilen yaya geçidine takılıyor gözüm. Oradan her geçişimde gülmeden edemiyorum! Refüje ve İzmir Yolu istikametinde bulanan kaldırıma engelli rampası yapıldı. Fakat hastane önüne çıkan kaldırıma bu hizmet ne hikmetse sunulmadı.

Haberin Devamı

25 CM’LİK TAŞBisiklet yolları otopark oldu
Yani 25 santimlik bir bordür taşı için zorlu adımını (Belinde dizinde hastalıkları olanlar için zorlu) atmak ve engelli aracını tırmandırmak mecburiyetindesin. Ya da yaya geçidi kuralını istemeyerek terk etmek zorundasın!”
Denetçiler o çok rahat makam koltuklarından kalkmadıkları sürece ve şeklen değil de gerçekten empati yapmadıkları müddetçe değişen bir şey olmayacaktır. Şekil A’da görüldüğü gibi...

BURULAŞ’A RİCA

Bisiklet yolları otopark oldu

ULUDAĞ Üniversitesi öğrencilerinden olan Zeynep Güler’in BURULAŞ’tan bir ricası var. Bence oldukça yerinde bir rica bu. Umarım BURULAŞ yönetimi de ricayı kırmaz. Mevzu şu: Metro istasyonları içine (mesela kolonlara) metronun gidiş yönünü gösteren ok işaretlerinin asılmasını rica ediyor. Konuyu uzun uzun anlatan okurumuz Zeynep Güler’e teşekkür ederim. Ben çok kısa yazdım. Ama işin daha da detayını merak ederse BURULAŞ yönetimi, elbette anlatırım. Fakat aranmayacağımı da biliyorum!

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

ONARILDI

Bisiklet yolları otopark oldu

BU Durum Beş Aydır Böyle başlıklı yayımımızda konu olan kaldırımın (Ördekli Kültür Merkezi önü) yayımımızdan sonra onarılmış olduğunu gördüm. İlgili yetkililere teşekkür ederim.

2016’DAN BERİ E-ARŞİV FATURA UYGULAMASINA VAR

Gelin hep birlikte kağıt israfını önleyelim

ULUDAĞ Elektrik’in tarafıma yaptığı açıklamayı değerlendirdim. Yayımlıyoruz. “Sayın Muhammet Kösle. Fatura Yerine Mesaj Gönderilsin başlıklı haberiniz tarafımızca incelenmiştir. Bu sebeple konu ile ilgili sizleri bilgilendirmek isteriz. Şirketimiz, 2016 yılında e-Arşiv Fatura Uygulamasına geçmiş olup, müşterilerimizin faturalarının dijital ortamda da iletilmesine olanak sağlamıştır. Kâğıt israfının önlenmesi, doğanın korunmasına katkı ve e-Arşiv fatura uygulamasını yaygınlaştırmak amacı ile başlatmış olduğumuz uygulamamız devam etmekte olup, cep telefonu bilgisi olan müşterilerimize faturaları zaten SMS olarak da gönderilmektedir. Müşterilerimiz, 444 6 646 numaralı Çağrı Merkezimiz üzerinden başvurarak veya Online işlem Merkezimizden giriş yaparak da diledikleri zaman fatura ayarlarını dijital veya kağıt çıktı şeklinde güncelleyebilirler. Online İşlem Merkezimize ‘online.uludagelektrik.com.tr’ adresinden ulaşabilirler. Yaptığımız farkındalık çalışmaları sonucunda müşterilerimizin yüzde 60’ı tercihlerini değiştirerek, kağıt fatura yerine dijital faturayı tercih etmişlerdir. Halihazırda 1.8 milyon müşterimize kağıt fatura iletilmemekte olup; dijital ortamda faturaları iletilmektedir. Sürdürülebilirlik yaklaşımı doğayı korumak üzerine kurulu bir şirket olarak, dijital faturayı tercih etmeyen müşterilerimiz için kağıt çıktı kullanımımızı nötrlemek adına da her yıl 1000 fidanı doğayla buluşturmaktayız. Bilgilerinize sunarız. Uludağ Elektrik Kurumsal İletişim Birimi”
Açıklamaları için CLK Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytaç’a ve Kurumsal İletişim Yönetmen Yardımcısı Ayça Kandemiroğlu’na teşekkür ederim.

Yazarın Tüm Yazıları