Ankara’dan mektup var…

Kahraman okurumuz 15 Temmuz Gazisi İsmail Kantar’a bizlere olan değer ve güveni için teşekkür ediyorum. E-postasını olduğu gibi aktarıyorum:

Haberin Devamı

Ankara’dan mektup var…
Ankara’dan mektup var…
Ankara’dan mektup var…
Ankara’dan mektup var…
“Kıymetli Muhammet Bey, merhaba. Nevşehirliyim, 53 yaşındayım ve 40 yıldır Ankara’da yaşıyorum. 15 Temmuz gecesi ülkemizin bekası için direnenler arasında bulundum. Verdiğim mücadele sonrasında gazi oldum. Gücümün yettiği her aksaklığın üzerine gittim. Ankara ve Nevşehir başta olmak üzere şehirlerin sorunlarına karşı da sessiz kalmadım. Bursa’da ikamet eden akrabamızı ziyaretim esnasında tanışmıştım köşenizle. Daha sonra hiç istisnasız yazılarınızı internet üzerinden takip etmeye başladım. Ayrıca ülkemiz için faydalı işler yapma mücadelesinde olan her kişiyi takip etmeye çalışıyorum. Yine takibime aldığım kadarıyla köşeniz gibi istikrarlı ve tarafsız bir kent sorunları köşesine rast gelmediğimi bilmenizi isterim. Geçen hafta da Bursa’ya gelmiştim. Cuma günüydü… Cuma namazı vaktiydi ve Çekirge Mahallesi meydanında bulunan Lami Çelebi Camii önündeydim. Cuma namazımı burada kılayım dedim. Caminin duvarında hizmet veren abdest alma yerine gidince çerçevesi ayrılmış olan besmele lafzını ve yalağın kırık mermerlerini görünce sizin bu camiyle alakalı olan yayımınız aklıma geldi. (18 Eylül 2021 tarihli yayımımız) Fotoğraflarınızdan hatırladım. O cami bu camiydi. Hatta konu başlığınızda Bursa il müftüsünün adını geçirmiştiniz. Halen bu vaziyette olması hem de Bursa’nın en gözde semti olarak bildiğim merkezin de merkezinde bulunması cidden çok ayıp. İmamı görmüyor, cemaati oralı olmuyor, müftüsü duymuyor! Kimse kızmasın ama vaziyet bunu gösteriyor. Tam da Ahmet Kaya’nın; ‘Başım Belada’ şarkısında olduğu gibi; ‘Nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan tutarsızlık’ Vay babam vayyy! Ankara’dan kucaklar dolusu selamlar sizlere…”
Bizden de size selam olsun Gazi İsmail Kantar. Bu kez de gazi imzasıyla diyeyim bakalım… İl Müftüsü İzani Turan’ın dikkatlerine!

Haberin Devamı

İNCİR DALLARINA TESLİM OLAN SOKAK

Ankara’dan mektup var…
Okurlarımızdan Öğretmen Sevgi Öztürk: “Nilüfer ilçesi Beşevler Mahallesi Kanarya Sokak No. 14 önündeki kaldırım tamamen, sokağın dörtte biriyse incir dallarına teslim olmuş vaziyettedir. Diyeceklerim bundan ibarettir!” Nilüfer Belediyesi’nin dikkatlerine...

Haberin Devamı

BOMBA ATSANIZ…

Ankara’dan mektup var…
Okurlarımızdan İhsan Adaletsever, özetimle bakınız ne diyor: “Yıldırım ilçesi İsabey Mahallesi No. 80 karşısına isabet eden kaldırım tamı tamına iki yıldır fotoğrafımda görüldüğü gibidir. Bomba atsanız ancak böyle olurdu sanırım! Konuyla alakalı olarak Yıldırım Belediyesi’ne ihbarlarım olmuştu. Durumu ben mi abartıyorum acaba?”
Bence siz abartıyorsunuz İhsan Adaletsever. Ne var ki orada? (!)

 

NE OLA Kİ BU DÖRTÇELİK H.

Ankara’dan mektup var…
Adının açıklanmasını istemeyen hemşire okurumuz: “Vazife yapmakta olduğum Dörtçelik Çocuk Hastanesi’nin doğru yazım kuralına göre yazılması gerektiğini hatırlatmak istiyorum. İstasyonumuza gelen metronun led tabela kayan yazısında DÖRTÇELİK H. olarak sunulması uygun değildir diyorum! Yetkilisinin doğru komutu girmesini tavsiye ederim! Bunu da mı biz söyleyelim?” diyor.
Neler oluyor bu Dörtçelik Çocuk Hastanesi İstasyonu’nda? Ardı arkası kesilmeyen şikâyetler. BURULAŞ’a duyurulur…

Haberin Devamı

 HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

BÜYÜKŞEHİR’DEN YANIT VAR

Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı, iki yayımımız için açıklama göndermiş. Kendilerine teşekkür ediyorum.

1“ -‘GERÇEKTEN CAN YANMALI MI?’ başlıklı konu ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir. İlgili yerlerde bulunan tabelalar yol düzenleme çalışmaları tamamlandığından dolayı kaldırılmıştır.

2-‘ŞU KÖŞE HURDA KÖŞESİ ŞU KÖŞE ÇÖP KÖŞESİ’ başlıklı yazınız, ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir. Yazıda; İlimiz Osmangazi İlçesi, Elmasbahçeler Mahallesinde yer alan terk edilmiş arsaya çöplerin atıldığı, atılan çöplerin toplanmadığı ve çöp yığınlarının oluştuğu belirtilmiştir. Haberinize konu bölgede mevcut halde bulunan katı atıkların toplanması, taşınması ve katı atık atılması ile ilgili cezai işlemleri uygulamak bilindiği üzere Osmangazi Belediye Başkanlığı yetki ve sorumluluğunda bulunmaktadır. Ayrıca, söz konusu bölgeye kasıtlı olarak atık bırakan kişi ya da kişilerin tespiti için teknolojik (kamera vb.) aletlerin kullanılarak bölgenin takip altına alınması ve tespit edilen şahıslar ile ilgili olarak Kabahatler Kanunu uyarınca gerekli yasal işlemlerin yine Osmangazi Belediye Başkanlığınca yapılması gerekmektedir.”

Yazarın Tüm Yazıları