Bodrum’da lezzet çıtası yükseliyor

Bodrum Türkiye’nin hatta dünyanın en önemli tatil bölgelerinden biri.

Haberin Devamı

Maruz kaldığı tüm hoyratlığa rağmen öyle bir doğası var ki, insanı her gidişinde kendine bir başka hayran bırakıyor.
Nitelikli turistik tesislerin sayısı da az değil. Yeme-içme kültürü de eskiye oranla her geçen gün daha iyiye gidiyor. Küçük şef restoranları açılıyor. Lüks tesisler, restoranlarına ünlü şefleri transfer ediyor.
Gastronomiye verdiği önemle öne çıkan yerlerden biri de Göltürkbükü Cennet Koyu’nda yer alan Mandarin Oriental Resort. Bünyesindeki restoranların hemen hepsinin kalite çıtası yüksek. Ancak fiyat-kalite dengesi derseniz, sadece otel müşterilerine hitap etmeyi düşünmüyorlarsa, fiyatların biraz daha makul seviyelere çekilmesinde yarar var derim...

Bodrum Balıkçısı 

İki yıl önce başka bir ekiple açılan Bodrum Balıkçısı’nın başına Ankara Divan Çukurhan’ın şefiyken tanıştığım Murat Taşdemir gelmiş.
Taşdemir, Bodrum Balıkçısı’na bambaşka bir ruh ve dinamizm getirmiş. Yerel ve mevsimsel ürünleri kullanarak yaptığı mezelerin yanı sıra imza yemekleri de hazırlayıp sunuyor.
Mehmet Yaşin ve Teoman Hünal’la geçen hafta sonu çok özel bir menü deneyimledik. Murat şef ‘amuse bouche’ olarak burrata kremasını çıtır baklava yufkasına sararak kızarttığı, üzerine de kapsül içinde kuşkonmaz püresi koyduğu tablo gibi bir tabak hazırlamıştı.
Başlangıç tabağı mango ve frenk soğanlı somon da hem malzemelerinin tazeliği hem de sunumuyla dört dörtlüktü.
Kiraz, fesleğen ve balık, mayonezin eşlik ettiği karamelize deniz tarağı, pancar sos ve jöleli ıstakoz, biber sos ve avokado jelle servis edilen barbunlu içli köfte, ana yemeğimiz havuç püresi, ayşekadın fasulyesi ve zeytin crumble’ın üstünde ızgara sinarit gibi tabaklar, yaratıcılıkları kadar lezzetleriyle de hepimizin övgüsünü aldı.

Haberin Devamı

Blue Beach Club&Bar

Tesiste her restoranın başında ayrı bir şef var. Öğle yemeğinden akşamüstüne dek servis veren Blue Beach’i de genç ve dinamik şef Berk Alpay yönetiyor. Özellikle lahmacun ve hamburgeri çok lezzetli...

Assaggio İtalyan Lokantası

Denizin hemen yanı başında, hatta üstünde yer alan Assaggio klasik bir İtalyan restoranı. Şef Andrea deniz ürünleri, risotto, taze makarnalar, pizza, balık ve et yemeklerinden oluşan zengin bir menü hazırlamış.
Kabak risotto, ev yapımı ravioli, keçi peynirli yaz trüfü rendesiyle sunulan tagliolini başta olmak üzere birçok yemeğin tadı damak hafızasında yer edecek denli iyiydi.

Haberin Devamı

Kurochan by İoki

Japon restoranı Kurochan’ın konsepti Londra’da yaşayan ünlü Avustralyalı şef Scott Hallsworth tarafından yaratılmıştı.
Hatta iki yıl önce kendisiyle bir yemek yemiştik. Bu yıl yerini İstanbul’un en iyi Japon restoranlarından biri olan İoki ekibine bırakmış. Ama bayramda açılacağı için test etme şansı bulamadık.

Egzotik adaları boş ver...

İki yıl önce Mandarin Oriental’e ilk kez gittiğimde Uzakdoğu’daki egzotik kaçış adaları da neymiş, burası doğanın ortasında gerçekten bir cennet diye dolaşmıştım iki gün boyunca.
Oysa yurt içi kadar yurt dışı turizme odaklı bir yer olarak kapılarını ‘dünya jet set’ini ağırlayacağız diye açmıştı. Ancak yabancı turist sayısındaki dramatik düşüş tabii ki burayı da etkilemiş.
Doluluk oranı hedeflenenin altında ne yazık ki...
Göltürkbükü Cennet Koyu’nun en güzel noktasında, çam ve zeytin ağaçlarının ortasındaki tesisin gustosunu, rüya gibi manzarasını görünce insan keşke bu güzelliği çok daha fazla kişi paylaşsa demekten kendini alamıyor. Mandarin Bodrum’daki sayıları aslında çok da fazla olmayan sade lüksün hakim olduğu huzurlu kaçış noktalarından biri.

Haberin Devamı

Michelin yıldızlı ilk Türk şef

10 yaşından beri Almanya’da yaşayan, Hamburg’taki restoranı Le Canard ile Michelin yıldızı alan ve yıldızlı ilk şefimiz olan Ali Güngörmüş, ailesiyle beraber Mandarin’de tatil yapıyordu. Ali şef, Le Canard’ı devrettikten sonra 2014 yılında Münih merkezde Pageou adlı bir restoran açmış. “Michelin yıldızın hem müşterilerin hem de şefin üzerinde bıraktığı baskıdan bıkmıştım. Bundan sonra yıldız yok” diyor. Gerçekten de Michelin yıldızı artık eski cazibesini yitirmeye başladı gibi görünüyor. Böyle giderse korkulan, uzak duralım denilen bir efsaneye dönüşeceğe benziyor...

Spor ve spa’sız olmaz

Bir zamanlar yaz tatili güneşlenme ve yüzme ile sınırlıyken bugün eşofman ve spor ayakkabısı da artık valizlerin ayrılmaz parçası. 15 yıl kadar önce İstanbul Mövenpick Hotel’in spor salonunda hocam olan Tarık Acar, Mandarin Oriental’in Spa & Wellness Direktörü olarak karşıma çıktı...

Haberin Devamı

Lezzet Müzesi

Adına kanmayın, bu müze gezip dolaşılacak, bilgi almaya yarayacak bir yer değil. Anadolu’nun dört bir yanından özlediğiniz bir lezzetini oturup yiyebileceksiniz.
Maslak 42’nin sahibi Erol Özmandıracı, Mehmet Yaşin danışmanlığında 81 il ve 22 ayrı yörenin en az 25 yıllık markalarını 42 Maslak’ta bir araya getirme hedefiyle yola koyulmuş.
Projede Mehmet Yaşin gibi gastronomi konusunda büyük değer olan bir ismin olması çok önemli. Yaşin’e göre bu projesinin amacı “Anadolu markalarını önce İstanbullu damak düşkünleriyle, sonra da uluslararası yatırımcılarla tanıştırmak.”
Şanlıurfa’dan Edirne’ye, Antakya’dan Gaziantep’e, Adana’dan İstanbul’a birçok yöresel restoran ve lezzet durağının yer aldığı Türk Lezzet Müzesi’nin Ağustos’ta 42 Maslak’ta açılması planlanıyor...

 

 

Yazarın Tüm Yazıları