O mandalinalar girişime dönüştü

Taş evlerinin bahçesindeki Bodrum mandalinası ile narenciyelerin israf olduğunu görerek harekete geçerler. İlk başta yere dökülen meyvelerden elde ettikleri meyve sularını çevrelerine dağıtırlar. Mine Atalar, hayat arkadaşı Bora Tanık’la birlikte meyve sularına çeşitli sebzeler, bitkisel tozlar ve tohumlar ekler. Ve çiğ meyve-sebze suyu üreticiliğiyle Bodrum’da ‘Raw Love You’ markası doğar. Yolculuğuna lokal bir marka olarak başlayan Raw Love You, 5’inci yılında ise İstanbul’da da şubeleşmeye gider. Hedefte ise sağlıklı içecekleri daha geniş kitlelere ulaştırmak ve yurtdışına açılmak var.

Haberin Devamı

 

 

RAW Love You... Gücünü doğadan alan bir marka. Başta Bodrum mandalinası olmak üzere meyve ve sebzelere katma değer katan sağlıklı bir girişim. Raw Love You’nun kurucularından Mine Atalar ile markanın doğuş sürecinden gelecek planlarına kadar birçok konuyu konuştuk. İzmir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü’nün ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nü bitirdiğini anlatan Mine Atalar, şöyle devam etti:

O mandalinalar girişime dönüştü

ROTAYI BODRUM’A ÇEVİRDİLER
“Üniversitenin ardından İzmir ve İstanbul’da çeşitli reklam ajanslarında ambalaj tasarımcısı, sanat yönetmeni gibi işler yaptım. 2011 yılında da ayakkabı tasarımına ilgi duymaya başlayarak Türkiye’nin önde gelen moda markalarına koleksiyonlar hazırladım. Bora Tanık da benim gibi Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü mezunu. Daha sonra iş hayatına Fransızca rehberlikle başlamış. Uzun yıllar büyük bir turizm acentesinin yöneticiliğini yaptı. 2016’da da hayat bizi Bodrum’a getirdi.”

Haberin Devamı

ÖNCE İKRAMLA BAŞLADILAR
Bitez’de Bodrum mandalinası ve çeşitli meyve ağaçlarının olduğu 7 dönüm narenciye bahçesi içerisindeki bir taş eve taşınan Mine Atalar ve Bora Tanık, doğaya saygılı ve sürdürülebilir bir yaşam için ellerinden geleni yaparak hayatlarını devam ettirmeye çalışır. Mine Atalar ve Bora Tanık, o kış ağaçlardan dökülen ve toprakta çürüyen Bodrum mandalinası ile çeşitli narenciyelerin israf olduğunu görür. “Ne yapabiliriz diye düşünürken, ilk etapta meyveleri toplayıp çevremize dağıtık. Fakat bir süre sonra anladık ki çok lezzetli olmasına rağmen çekirdekli olan Bodrum mandalinasını kimse yemek istemiyordu” diyen Mine Atalar, ‘herkes çekirdekli mandalina sevmeyebilir ama kimse lezzetli bir meyve suyuna hayır diyemez’ söylemiyle mandalinaları sıkarak meyve suyu olarak çevresine dağıtmaya başladığını paylaştı.

Haberin Devamı

HİÇ AKILLARINDA YOKTU
Mandalinaları sıkarak elde ettiği meyve suyuna daha sonra sebzeler, farklı meyveler ve tohumlar ekleyerek değişik karışımlar hazırlamaya yönelen Mine Atalar, bunları da dağıtır. Atalar, hikayenin devamını şöyle paylaştı:
“Tabii tasarımcı kimliğim yine kendini hatırlattı ve tüm bunları yaparken 2017’de Raw Love You markası oluştu. Ve böylece yeni girişim serüveni kendiliğinden ve hiç akılda yokken başlamış oldu. Markamızın yaratıcısı ve isim annesi olarak da doğa sevgisini yansıtan bir logo tasarladım. Bora’nın el yazısı etiketleriyle Raw Love You markasının keyifli macerası başlamış oldu. 2018 Mart’ta başlangıç noktası olan Bitez’de ilk üretimhanemiz açıldı. 2020’de ise üst kat sağlıklı yaşam kafe, alt kat üretimhane olarak Bitez’deki 2 katlı yeni mekanda, sebze&meyve blend’leri, detoks ve sağlıklı beslenme programları, raw, vegan, glutensiz, rafine şekersiz içecek ve yiyecek alternatifleriyle ‘Raw Love You / Healthy Living Café’ konseptiyle yolculuğumuz bugünlere geldi.”

Haberin Devamı

O mandalinalar girişime dönüştü

BU KEZ TERSİ OLDU
RAW Love You’nun kendini lokal bir marka olarak konumlandırdığını anlatan Mine Atalar, “Raw Love You-Healthy Living Cafe’nin dışında Bodrum’da 3 noktada daha varız. Yolumuzda bize eşlik eden ve her gün çoğalan satış noktalarımızla birlikte, 5 yıllık maceramızda binlerce kişiye içeceklerimizi ulaştırmış olmanın tatlı gururunu yaşıyoruz. Bu lokasyonlar dışında da çok talep alıyorduk. Özellikle İstanbul’dan gelen taleplere kayıtsız kalamadık ve bu yıl Bodrum dışına çıkarak İstanbul’da da ‘varız’ dedik. İstanbul’dan Bodrum’a gelen markalara hepimiz alışkınız. Biz bunun tersini yaptık. Şu an İstanbul’da 6 noktada varız” diyor.


YENİ HEDEF
YURTDIŞI
YOLA çıktıklarında ilk hedefinin olabildiğince fazla kişiye sağlıklı içeceklerini ulaştırmak olduğunu söyleyen Mine Atalar, hedefleriyle ilgili şunları anlattı: “Bir ürünün satışını yaparken o kişilere aynı zamanda sağlıklarına katkı sağlayacak bir ürünü de ulaştırmış olmak gerçekten mutluluk verici. Temiz içerikli, koruyucu ve katkı maddesi içermeyen, rafine şeker kullanılmamış, pastörize edilmemiş yani besin değerini kaybetmemiş ve cam şişelerde sunulan içeceklerimiz hem tüketenlere fayda sağlıyor, hem de doğayla dost cam şişelerle sürdürülebilir bir yaşamı destekliyor. Daha fazla kişiye ulaşma hedefimiz ilk olarak Bodrum için geçerliydi ancak zamanla gelen taleplerin de etkisiyle içeceklerimizi Bodrum dışında yaşayanlara da ulaştırmak istedik ve sonrasında da İstanbul’da satış noktalarımız ile online alıveriş sitemiz www.rawloveyou.com’u oluşturduk. Şu anki hedefimiz başlangıç noktamızdan çok da farklı değil aslında. Hedefimiz çok daha fazla kişiye ulaşmak. Bodrum ve İstanbul’dan sonra, başka bölgelere de ulaşıp, hatta yurtdışı satış noktalarımızı da oluşturarak, sağlıklı ve lezzetli içeceklerimizi olabildiğince fazla kişiye ulaştırmak istiyoruz.”

Haberin Devamı


VEGAN BESLENMEYE DE UYGUN
“RAW Love You markasının ana ürünleri sağlıklı içecekler” diyen Mine Atalar, ürün grubu hakkında şu bilgilerdi paylaştı:
“Yani çiğ sebze-meyve suyu karışımlarımız ve kendi ürettiğimiz bitkisel sütlü içeceklerimiz. Sonrasında düşük kalorili detoks içeceklerimiz, diyetisyenimiz/beslenme uzmanımızla birlikte hazırladığımız sıvı beslenme ve diyet paketlerimiz geliyor. Aynı zamanda rafine şeker ilavesiz, glutensiz, vegan ve düşük kalorili tatlı ve tuzlularımız, rengarenk smoothie bowllarımız, nitelikli kahvelerimiz başlıca ürünlerimiz arasında. Pastörize edilmemiş, koruyucu, katkı maddesi ve rafine şeker içermeyen ürünlerimizi tabii ki öncelikle yaşam şeklini sağlıklı beslenmek olarak belirleyen kişiler tercih ediyor. Aynı zamanda bitkisel bazlı, hayvansal bir içerik barındırmayan ürünlerimizi ‘vegan’ beslenenler de çok fazla tercih edenler arasında.”

Yazarın Tüm Yazıları