Kapılar yatırım için açılıyor

İSTANBUL, Ankara, Uşak ve Kütahya’da projeler geliştiren İzka İnşaat, İzmir’de de boş durmuyor. Ses getiren yatırımları hayata geçiren firmanın İzmir’deki son projesi ‘Park Yaşam Ataşehir’ oldu. Bu yıl her çeyrekte bir projeye başlamayı planlayan İzka İnşaat, 1 milyar liralık yatırımı hayata geçirmeyi öngörüyor.

Haberin Devamı

İzka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil’le hem yeni projeyi, hem de planlarını konuştuk. Gültekinler İnşaat’la birlikte hayata geçirecekleri ‘Park Yaşam Ataşehir’e tüketici beklenti ve önerilerinin şekil verdiğini dile getiren Yeşil, İzmir’de yüksek yapılara karşı bir tepkinin olduğunu söyledi.

Kapılar yatırım için açılıyor

Van’daki doktor da talip

Azat Yeşil, “Yaptığımız araştırmalarda insanların alçak katlı konutlara yönelik talebi olduğunu gördük. Bu nedenle ‘Park Yaşam Ataşehir’de yatay büyümeyi esas aldık. 8 kattan oluşan ve komşuluk ilişkilerinin gelişmesini sağlayan bir avlu sistemi yarattık. Dikey büyüme olanağımız olmasına rağmen yatay çalışma yaptık. 859 daire ve 18 villadan oluşuyor. 12.12.2017’de teslim etmeyi planlıyoruz. Şu an yoğun talep var. Hemen karşısında bir hastene projesi var. Van’dan bile doktor telefonla arayıp daire almaya çalıştı. İstanbul’dan ilgi var. Projeye ayrıca üniversitelerde görevli sanat tarihçi, mimar ve şehir planlamacısı öğretim üyelerinden oluşan 5 kişilik estetik kurul yön verdi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kapılar yatırım için açılıyor


3 PROJEYE 1 MİLYAR LİRALIK YATIRIM
Azat Yeşil, ‘Park Yaşam Ataşehir’in dışında bu yıl 2 projelerinin daha bulunduğunu anlatarak, şu bilgiyi paylaştı: “Her çeyrekte bir proje açıklayacağız. Bunlardan biri yine Çiğli’de olacak. Yaklaşık 700 konutluk bir proje. Bunun yanında Bayraklı’da karma projemiz var. 28 kat ofis, 20 kat konuttan oluşacak 2 kule yapacağız. 150 ofis, 80 de konut olacak. Bu 3 proje için 1 milyar liralık yatırım öngörüyoruz. Ciddi bir ekibimiz var. Aynı anda birçok projeyi yapma ve yönetme kabiliyetimiz mevcut. Onun için yatırımlarımız artarak devam edecek.”

KAPLUMBAĞA DEĞİL, TAVŞAN OLALIM
Azat Yeşil, İzmir’de, bakanlık, belediye ve STK’ların da işin içinde olduğu tartışma ve hızlı karar alma mekanizmasının olacağı bir yapı kurulması gerektiğini savundu. Yeşil, “Burada da kaplumbağa gibi değil, tavşan gibi hızlı olmak gerekiyor. Planları tartışıp hızlıca karara bağlamak gerekiyor. O zaman kentin marka değeri artar. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, tüp geçitle ilgili aslında bunun mesajını verdi. ‘STK’lar tartışsın, biz gereğini yapalım’ dedi. Bir para var. Bunu İzmir’e çekmek için bu şart. Yoksa İstanbul, Ankara ve diğer Anadolu kentleri harcayacak” bilgisini paylaştı.

Haberin Devamı

Kapılar yatırım için açılıyor


25 YIL YETECEK İŞ VAR
İzmir’de hiç kentsel dönüşümün yapılmadığına dikkat çeken Azat Yeşil, şöyle devam etti: “Kentsel dönüşüm kapsamında Uşak’ta 750 işyeri, bin 200 konut, Kütahya’da 800 konut, İstanbul’da 875 konut ve 250 işyeri yapıyoruz. İzmir’in de buna ihtiyacı var. Tüm müteahhitler çalışsa 25 yıllık iş var. İlçe belediyelerin de işin içinde olduğu bir yapılanma olmalı. Bugün İzmir’de bina bazlı dönüşüm var. Yani modern gecekondular yapılıyor.”

PATLAKLAR
* Türkiye’nin çeşitli kentlerinde proje geliştiren İzka İnşaat, yurtdışında da boş durmuyor. Azat Yeşil, Amerika’daki şirketin piyasayı izlediğini, Umman’da ofis açtıklarını, Cezayir’le ilgili de çalışmaların sürdüğünü paylaştı.
* Kentlerin en büyük sorunlarında biri de otopark. Azat Yeşil, yeni projelerinde Türkiye’nin en büyük ikinci yeraltı otoparkını yapacaklarını söyledi.

Yazarın Tüm Yazıları