Gayrimenkulün yıldızlarında Ege rüzgarı esti

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Sign of the City Awards’un yıldızları belli oldu. Gayrimenkul sektörünün en prestijli yarışmasında 5 ana kategoride dağıtılan 38 ödülün 8’i Ege’ye geldi.

Haberin Devamı

 

İNŞAAT ve gayrimenkulü uluslararası normlara taşımak ve sektörü en iyiyi teşvik etmek amacıyla düzenlenen Sign of the City Awards’da (SotCA) Ege rüzgarı esti. Şehirlerin gelişmesine katkıda bulunan, sektör adına birçok yeni fikir ve olgunun doğmasını sağlayan SotCA’da Ege’den 8 proje büyük ödülün sahibi oldu. Hürriyet’in öncülüğünde ve Lineadecor’un proje ortaklığında gerçekleşen yarışmada Ege’den 12 firma finale kalmıştı. Türkiye’nin önde gelen inşaat ve gayrimenkul projeleri, yüksek mimar ve kent tasarımcısı Prof. Dr. Güzin Konuk ve World Architecture Community Kurucu Başkanı Prof. Dr. Suha Özkan eşbaşkanlığında toplanan profesyoneller ve akademisyenlerden oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

Sosyal sorumluluk da var

Haberin Devamı

İŞ GYO’nun İzmir’de hayata geçirdiği ‘Ege Perla’ 2 dalda ödül alma başarısı gösterdi. Son dönemde hayata geçirdiği çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Yücesoy Mühendislik ‘Kuzeyşehir’le devam eden en iyi çok katlı konutta ödülün sahibi oldu. Aryom da ‘Aryom Koru’ ile en iyi konut dalında birinci seçildi. İzmir Ekonomi Üniversitesi ‘Yabancı Diller Yüksekokulu Eğitim Binası’yla en iyi eğitim binası unvanına layık görüldü En iyi bölgesel merkezli AVM’de ‘Avlu Balıkesir’, en iyi sosyo-kültürel yapıda ‘Denizli Kültür Merkezi’, en iyi sosyal sorumluluk projesinde ise ‘Muğla Büyükşehir Belediyesi’ büyük ödülün sahibi oldu.

 
ŞİRKET VİZYONUNUN YANSIMASI
İZMİRLİ bir firma olarak ‘En İyi Çok Katlı Konut Projesi’ni kazanmaktan ötürü gurur duyduklarını belirten Yücesoy Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yücesoy, İzmir’in adını ulusal bir yarışmada duyurmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başarının bir ekip işi olduğunu ve Kuzeyşehir’de ayrıntılara çok önem verdiklerini kaydeden Yücesoy, doğru lokasyonda kaliteli konutlar üretmek için çalıştıklarını dile getirdi.

Gayrimenkulün yıldızlarında Ege rüzgarı esti

Haberin Devamı

Projenin güçlü rakipleri arasında ödüle layık görülmesinin şirketin vizyonunun ne kadar doğru olduğunu ispat ettiğini vurgulayan Cem Yücesoy, gerek sosyal donatıları, gerek inşaat kalitesi ve yeşil alanları ile İzmir’e yeni bir ufuk yarattığını bildirdi.

Gayrimenkulün yıldızlarında Ege rüzgarı esti

İkinci etaba başlıyor

Kuzeyşehir’in 2’nci etabının lansmanını yeni yılın ilk günlerinde yapmayı planladıklarını paylaşan Yücesoy, Menemen bölgesinin inşaat sektörü açısından önemli bir potansiyel taşıdığına dikkat çekti. Cem Yücesoy, “Kuzeyşehir 1’in ardından Kuzeyşehir 2 ve 3 projelerimiz hayata geçirilecek. Sadece Kuzeyşehir’deki kendi projelerimizde bin konuta ulaşarak yeni bir şehir yaratma hayalini gerçeğe dönüştüreceğiz” ifadesini kullandı.

 
ÜÇ AŞAMADA BÜYÜK ÖDÜL
SIGN of the City Awards’da ‘En İyi Konut’ ödülünü almaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Aryom İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Günday, yarışmada değerlendirmeler ve seçim işleminin 3 aşamada tamamlandığına dikkat çekti. “Başvuruların tam ve eksiksiz olduğu, kategori kriterlerine uygunluğu Sign of the City Awards stratejik ortağı EY Türkiye tarafından değerlendirilen yarışmada aynı zamanda teknik eleme gerçekleştirildi” diyen Günday, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Gayrimenkulün yıldızlarında Ege rüzgarı esti

156 proje arasından

“Teknik elemeyi geçen projeler, alanlarında uzman olan 19 jüri üyesi tarafından birinci aşama değerlendirilerek her kategoriden finale kalacak adaylar belirlendi. Finale kalan projeler son olarak bütün jüri üyelerinin değerlendirmesine sunuldu. Jüri üyelerinin katıldığı ve toplam iki gün süren toplantılarda her proje için hazırlanan sunum izlendi.

Gayrimenkulün yıldızlarında Ege rüzgarı esti

Sunum sonunda proje yetkilisi 5 dakikalık görüşmeyle projeyi jüriye anlattı. Değerlendirme sonucunda her kategoriden bir proje Sign of the City olmaya hak kazandı. Büyük jüri, final değerlendirme toplantılarında 156 proje arasından ‘Türkiye’nin En İyi Konut’ projesi olarak Aryom Koru’yu ödüle layık buldu.”

Haberin Devamı

 
YARIŞMALARDAN
BAŞARIYLA DÖNÜYOR
İZMİR Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, üniversitenin tasarımlarının yarışmalardan başarılarla dönmesinden gurur duyduklarını söyledi. Yabancı Diller Yüksekokulu’nun yabancı dil öğrenim sürecine yönelik hazırladığını kaydeden Demirtaş, “Binada tüm sınıflar etkileşimli projeksiyon, all-in-one PC, mikrofon, akıllı tahta ile donatıldı. Şu an bin 112 öğrencimiz bu ödüllü binamızda eğitim alıyor. Sanal ofis saatlerinde öğretim üyeleriyle bir araya geliyor ve sorularına yanıt buluyor” dedi.

Gayrimenkulün yıldızlarında Ege rüzgarı esti

Yabancı dile temelli

İstanbul’da yapılan törende ödülü İEÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Özlem Akın, Genel Sekreter Levent Gökçeer ile Proje ve İnşaat Müdürü Hüsnü Alpan, Jüri Eşbaşkanı Prof. Dr. Güzin Konuk’tan aldı. Yabancı Diller Yüksekokulu’nun tasarım konseptinde yabancı dil öğrenimi temel alındı. İki ayrı kütle gibi görünen bina iç mekanlarda birleşti. Dış cephede fiberbeton kullanıldı.

Haberin Devamı

Gayrimenkulün yıldızlarında Ege rüzgarı esti

Dış cephede beyaz ve gri renkler, iç mekanlarda ise gök kuşağı renkleri yer aldı. En üst katta açık ofisler çağdaş çalışma sistemine uygun şekilde tasarlandı. Öğrencilerin ve akademisyenlerin birbirleriyle iletişim kurmalarına imkan sağlayan ortak alanlarda farklı tip oturma grupları oluşturuldu.

 
KIRSAL KALKINMA ÖDÜL GETİRDİ
MUĞLA Büyükşehir Belediyesi, Muğla Atölye Bir Kırsal Kalkınma Projesi ile “Sosyal Sorumluluk Projesi” kategorisinde birinci oldu. Başkan Osman Gürün, Muğla Atölye Bir Kırsal Kalkınma Atölyesi’nin kentsel vizyonun oluşumuna katkı getirmek adına büyük ölçekte bölgesel kapasiteyi ortaya koyan, her bir dinamiği ayrı kalitede yeniden projelendiren, kentleri yeniden düşündüren bir proje olduğunu aktardı. Başkan Gürün şöyle devam etti:

Gayrimenkulün yıldızlarında Ege rüzgarı esti

Sadece turizm yok

“Bu bakışla katılımcı yaklaşım ve anlayışla hareket eden, sektörler arası işbirliğini yaratan modeller geliştirerek yörede geniş bir farkındalık ortamı oluşturan, gelişme adına yeni ağlar oluşturarak farklı aktörleri eğitmek ve geliştirmek için başarı ile çalışan ve çabalayan sosyal sorumluluk projesi olarak ödüle değer bulundu. Muğla’nın sadece turizm kenti olmadığı, kırsalı ile Türkiye’nin önemli bir tarım kenti olduğunu ele aldığımız projemizle 13 ilçemizde kırsalda üreticilerimizle bir araya geldik.”

 

SotCA 2017 KAZANANLAR
* En İyi Konut-Devam Eden Projeler: Aryom Koru-Aryom İnşaat
* En İyi Çok Katlı Konut-Devam Eden Projeler: Kuzey Şehir-Yücesoy Mühendislik İnşaat
* En İyi Ofis–Tamamlanmış Projeler: Ege Perla-İş GYO
* En İyi Yerel Merkezli AVM– Tamamlanmış Projeler: Ege Perla-İş GYO
* En İyi Eğitim Binası/Kampüsü–Tamamlanmış Projeler: İzmir Ekonomi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Eğitim Binası-İzmir Ekonomi Üniversitesi
* En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi: Atölye Muğla Bir Kırsal Kalkınma Atölyesi-Muğla Büyükşehir Belediyesi
* En İyi Bölgesel Merkezli AVM–Devam Eden Projeler: Avlu Balıkesir-Zeydemir Tarım Gıda ve Lojistik
* En İyi Sosyo Kültürel Yapı–Devam Eden Projeler: Denizli Kültür Merkezi-Teknik Yapı Konut&Teknik Yapı&UCD Yapı Ortak Girişimi

Yazarın Tüm Yazıları