Mendillerinizi hazır tutun

Reklamı aylardır dönen Mahsun Kırmızgül filmi “Mucize”, gösterimde.

Haberin Devamı

Mendillerinizi hazır tutmanızı tavsiye ederiz. Gerilim meraklılarına Nicole Kidman’lı “Uyuyana Kadar” ve Ryan Reynolds’lı “Kayıp Kız”, komedi isteyenlere de serinin üçüncü fimi “Müzede Bir Gece: Lahitteki Sır” sinemalarda. Haftanın en iyisi ise, savaşın anlamsızlığını çarpıcı şekilde anlatan İlyas Salman’lı “Mısır Adası”.

İlyas Salman’dan barış dersi
Mısır Adası
Corn Island
Yönetmen: George Ovashvili
2014/Gürcistan-Fransa-Almanya/100’

Gürcistan ile Abhazya arasındaki doğal sınırın bir parçasını oluşturan küçük adada yaşayan dede ile onun sözünden çıkmayan torunu, yıllardır yaptıkları gibi önce toprağı belleyip sonra mısır ekerler. Arada kıyıdan geçen askerler dışında bu iki isimsiz çiftçiyi hiç kimse görmez. Sonra bir gün, yaralı bir asker uzamış mısırların arasına saklanır. Dede ve torun yılların tarafsızlığını bozmak zorunda kalacaklar mıdır? İlyas Salman’ın başrolünde olduğu film, savaşın anlamsızlığı üzerine sıkı bir ders veriyor.

Haberin Devamı

Müzede geceler bitmiyor
Müzede Bir Gece: Lahitteki Sır
Night at the Museum: Secret of the Tomb
Yönetmen: Shawn Levy
2014/ABD-İngiltere/98’

Geceleri hayat bulan New York müzesi’nde tuhaflıklar baş gösterir ve gece operasyonlarına atanan Larry bunun nedenini aramaya başlar. Sihirli bir şekilde yaratıklara can veren tablet yok olmaya başlar ve tableti yenilemenin tek yolu Britanya Müzesi’nde olabilir. Müzeyi kurtarmak için her şeyi yapacak olan Larry, oğlu Nick ile birlikte New York’tan Londra’ya tabletin sırlarını çözmek için seyahat eder. Serinin üçüncü filmine Ben Stiller, Robin Williams, Owen Wilson’lı kadroyla devam ediyoruz. Geçen yıl kaybettiğimiz Robin Williams’ın son filmi olduğunu da hatırlatalım.

Şimdi de çocuk kayıp
Kayıp Çocuk
The Captive
Yönetmen: Atom Egoyan
2014/Kanada/112’

Dokuz yaşındaki Cassandra babasının lokantadan turta alıp dönmesini beklerken yol kenarına park ettikleri kamyonetlerinin içinden kaçırılır. Polisin soruşturmaları sonucunda Cassandra’nın babası Matthew olayın baş şüphelisi haline gelir. Aradan sekiz yıl geçer, Cassandra’dan tek bir haber dahi alınamaz. Genç adam bu süreçte ailesinin dağıldığını görür ve tek başına kızının izini sürmeye devam eder. Ryan Reynolds’ın başrolünde olduğu film, geçen yıl izlediğimiz David Fincher filmi “Gone Girl/Kayıp Kız”ı fena halde hatırlatıyor olabilir ama aynı keyfi verdiği söylenemez.

Haberin Devamı

Uykusuz her gece
Uyuyana Kadar
Before I Go to Sleep
Yönetmen: Rowan Joffe
2014/İngiltere-Fransa-İsveç/92’

Christine Lucas, geçmişinde yaşadığı travmatik bir kazadan dolayı her sabah hayatına dair hiçbir şey hatırlamadan uyanmaktadır. Bu durum bir gün son bulacaktır, çünkü Kristine etrafında bulunan herkesi sorgulamaya başlayacak ve korkunç gerçeklerle yüzleşecektir. J. Watson’ın bizde de yayımlanan bestseller’ından uyarlanan filmde, Nicole Kidman, Colin Firth ve Mark Strong başrolde. Gerilim arayanlara beklentileri yüksek tutmadan önerebiliriz.

Mahsun yine ağlatacak
Mucize
Yönetmen: Mahsun Kırmızıgül
2014/Türkiye

80’li yıllarda yaşanmış gerçek bir hikâyeyi, 60’lı yıllara taşıyan Kırmızıgül, darbe döneminde Egeli bir köy öğretmeninin Anadolu’nun ücra bir köşesine sürgüne gidişini anlatıyor. Kırmızıgül senaryosunu da yazdığı filmde kameranın arkasında ve önünde. Ali Sürmeli, Berivan Karaman, Büşra Pekin, Cezmi Baskın filmin kalabalık kadrosundan bir kaç isim. Bol gözyaşı döktüreceği garantili film, yılın en çok izlenen yerli yapımlarından biri olacak görünüyor.

Yazarın Tüm Yazıları