Hangimiz efendi hangimiz köle

Jean Genet’nin ‘Hizmetçiler’ini andıran ‘Burgonya Dükü’, sadece bu haftanın değil yılın da en iyilerinden. Yılın en çarpıcı korkularından ‘Peşimdeki Şeytan’ ise türün tutkunları için bulunmaz bir hazine.

Haberin Devamı

Burgonya Dükü
The Duke of Burgundy
Yönetmen: Peter Strickland
2014/İngiltere/104’

Otuzlu yaşlardaki Evelyn, her gün, günlük ev işlerini yapmak için Cynthia’nın evine gider. Cynthia’nın Evelyn’e verdiği görevler mahrem, sınırları aşan ve aşağılayan noktalara gelir ancak Evelyn hiç itiraz etmez. İkilinin her gün uyguladıkları bir ritüel haline getirdikleri bu durum her defasında Evelyn’nin cezalandırılmasıyla son bulur. Evelyn’nin bağımlılığı ikilinin ilişkisini kopma noktasına getirir. “Katalin Varga” ve geçen yıl !f İstanbul’da görücüye çıkan “Berberian Sound Studio” filmleriyle şaşırtan ve bir sonraki işini merakla beklediğimiz Peter Strickland, bizi hayal kırıklığına uğratmıyor ve çarpıcı bir film ortaya koyuyor. Kuşkusuz, haftanın en iyisi!

KUSURLU BİR ANDERSON FİLMİ

Haberin Devamı

Gizli Kusur
Inherent Vice
Yönetmen: Paul Thomas Anderson
2014/ABD/148’

“Boogie Nights/Ateşli Geceler”, “Magnolia/Manolya”, “There Will Be Blood/Kan Dökülecek” ve “The Master” gibi her biri modern klasiğe dönüşmüş filmlerin dahi yönetmeni Paul Thomas Anderson’ın son filmi, bizi 60’lar sonu Kaliforniya’sına götürüyor. Thomas Pynchon’ın romanından uyarlanan “Gizli Kusur”, özel dedektif Doc Sportello’nun kayıplara karışmış eski sevgilisinin yeni hayatındaki gizemi çözmeye çalışmasını konu alıyor. Joaquin Phoenix, Josh Brolin, Owen Wilson, Reese Witherspoon’u sıradışı rollerde izleyeceğimiz filmin, seyirciyi adeta ikiye böldüğünü, hayranları kadar nefret edenlerinin de olduğunu hatırlatalım. Seçim sizin.

SEVİŞMEYLE GEÇEN LANET

Peşimdeki Şeytan
It Follows
Yönetmen: David Robert Mitchell
2014/ABD/100’

19 yaşındaki Jay için sonbaharın anlamı okul, erkek arkadaşlar ve göl kenarında geçirilen hafta sonlarıdır. Fakat yeni tanıştığı bir gençle geçirdiği geceden sonra garip şeyler görmeye başlar, bir şeylerin onu durmadan takip ettiği hissini bir türlü üzerinden atamaz. Şimdi o ve arkadaşları onu takip eden bu şeyden kaçmanın ve başlarına gelebilecek çeşitli felaketlerden korunmanın bir yolunu mutlaka bulmak zorundadır. 80’ler korku filmlerinden esintiler taşıyan, sevişmeyle geçen bir lanetin hikâyesini anlatan film, yılın en yaratıcı korkularından sayılıyor. Türün tutkunları için ender bulunur bir hazine!

ÖLDÜREN EV

Haberin Devamı

Şeytani Ruhlar
Demonic
Yönetmen: Will Canon
2015/ABD-İngiltere

Film, Louisiana’da terk edilmiş bir evde, vahşice öldürmüş 6 üniversiteli gencin bulunmasıyla başlıyor. Dedektif Mark Lewis, bu korkunç cinayetlerin sır perdesini çözmek için gittiği evde bir şekilde hayatta kalmayı başaran John’u bulur. Polislerle birlikte olay yerine gelen psikiyatrist Dr. Elizabeth Klein, cinayetlerin tek şahidi John ile konuşmaya başlayınca evde cinayete kurban giden 6 gencin, şeytani ruhlarla yaşadığı korkunç olayları öğrenir. Beklentinizi yüksek tutmadan izleyebileceğiniz “perili ev” filmlerinden.

KORODA BÜYÜYEN ÇOCUK

Koro
Boychoir
Yönetmen: François Girard
2014/ABD/103’

Stet, 12 yaşında öksüz kaldıktan sonra isminin açıklanmasını istemeyen bir bağışçının yardımıyla yatılı müzik okuluna gönderilir. Burada sorunlu kişiliğiyle tüm hocalara illallah çektiren çocuğa inanan tek bir kişi vardır: Koro şefi Marvelle. Bir çocuğun büyüme ve başarı hikayesini anlatan bu duygusal filmde, oyunculuğu övgüyle karşılanan Garrett Wareing’e Dustin Hoffman, Kathy Bates, Debra Winger gibi ustalar eşlik ediyor.

Yazarın Tüm Yazıları