Grip ile savaşan altı besin

Grip aşısı hastalıktan korunmanın en iyi yoludur ancak yılın bu mevsiminde beslenme yoluyla korunmada desteğe ihtiyacınız olabilir. İşte size enfeksiyonları önlemeye ve hastalıktan sonra iyileşmeye katkıda bulunacak altı besin.

Haberin Devamı

Zencefil
Zencefilin gribe yol açan virüslerle savaşmaya yardımcı olan anti-enflamatuar özellikleri vardır. Zencefil aynı zamanda mide-bağırsak sistemini rahatlatarak gripte sık olarak görülen bulantı ve kusma gibi semptomların giderilmesinde rol oynar.
Siyah frenküzümü
Soğuk algınlığınız varsa doktorların bol bol portakal suyu içmenizin bir sebebi var elbet: C Vitamini. C Vitamini, bağışıklık sistemi için çok faydalıdır ve siyah frenk-
üzümünde, portakalda olduğundan çok daha fazla C Vitamini vardır. Bu orman meyvesi aynı zamanda antioksidan zengini olduğu için boğaz ağrısına da iyi gelir. Ayrıca, mayhoş tadı sayesinde sabah kahvaltısında içeceğiniz smoothie’ye ekstra lezzet katar.
Nohut
Nohut, iyi bir çinko kaynağıdır. Çinko, vücudun kendi kendine üretemediği önemli bir mineraldir ve enfeksiyonlarla savaşmada büyük rol oynar. Bu mineral, grip olduğunuzda bağışıklığınıza destek olabilir. İşte çinkoyla ilgili bir başka iyi haber daha: Bitter çikolata da çinko zenginidir. Herkes evde hasta yatarken tatlı bir şeyleri hak eder.
Sarmısak
Sarmısağın geleneksel birçok yemeğin vazgeçilmezlerinden biri olması sadece eşsiz lezzetinden kaynaklanmıyor. Yapılan çalışmalar, hasta olduğunuzda sarmısak tüketmenin soğuk algınlığı ve gribin semptomlarının şiddetini düşürdüğünü ve hastalığın süresini kısalttığını gösteriyor. Bunun sebebi sarmısağın, bağışıklık sisteminin virüslerle savaşan askerleri olan t-hücresi üretimine destek olmasıdır.
Kıvırcık karalahana
‘Kale’ marulu da denilen kıvırcık karalahana, boş yere süper besin olarak kabul edilmiyor. Kıvırcık karalahana en sağlıklı sebzelerden biri ve gribin önlenmesinde büyük rol oynuyor. Kıvırcık karalahanada bulunan bileşiklerin bağışıklığı harekete geçirici özellikleri var. Bu özellikler vücudun enfeksiyonlarla savaşan daha çok hücre üretmesi anlamına geliyor. Ayrıca vücudun savunma mekanizmasını destekleyen antioksidanlara sahip.
Brezilya cevizi
Brezilya cevizi, bağışıklığı güçlendiren selenyum isimli mineral bakımından oldukça zengin. Selenyum bunu enflamasyona sebep olan oksidatif stresi azaltarak başarır. Bu mineral aynı zamanda bağışıklık sisteminde griple savaşmaya yardımcı olacak tepki hücrelerini destekler.

Yazarın Tüm Yazıları