Önce karar ver Türkiye

TÜRKİYE'nin temel sorunu sistem ve planlama.

Haberin Devamı

Eğitimde de, sağlıkta da futbolda da sıkıntı aynı. Sürekli değişen sistemlerin yarattığı istikrarsızlık. A Milli Takım'ın esas sorunu teknik direktör değil. Mesele önceliklerimizin ne olduğudur? Yabancı kontenjanında kulüpler mi gözetilecek, Milli Takım mı? Önce bunda anlaşalım. Bakın, yarın yerli ağırlıklı bir kontenjana geçilse ama kulüpler Avrupa'da tökezlese, yine şikâyet edeceğiz.

Gelelim bugünlere: Lucescu, Uluslar Ligi'ni bir hazırlık aşaması gibi kullandı. Oluşturduğu takım bir nevi 'Milli Takım Akademisi' havası veriyor. Motivasyonla değil, taktiksel disiplinle oynayabilecek bir ekip. Sabredersek gerçek test yeni yıldaki Euro 2020 elemeleri olacak. Şu konuda da karar verelim: Biz 'adam gibi adam'lardan mı, yoksa bu çocuklar gibi futbolculardan oluşan bir Milli Takım mı istiyoruz?

Haberin Devamı

Maça gelince... Üç pasta hızlıca kalemize akan Ukrayna karşısında ilk devre ağırlıkla savunmada kaldık. Ofansif bölgede çok zayıf kaldık. Kaleyi bulan bir şutumuz dahi olmadı. Oğuzhan'ın durumu malum ama Cengiz Ünder'in de milli performansı tatminkâr değil.

TOPÇU DEĞiL, ÇiMCi ALIN!

DÜNKÜ maçta iki takımın da top kayıpları bir hayli fazlaydı. Özellikle bizim takımımızın pas başarı oranı da düşüktü. Bunun temel nedeni Antalya Stadı'nın zemini. Futbol turizminin başkentliğine oynayan Antalya kendini böyle bir zeminle mi tanıtıyor dünyaya?

İyi futbol için iyi topçudan önce sanırım iyi çimci lazım bu ülkeye! 

DiSiPLiNE OLMUŞ 'MOR COŞKUSU' LAZIM

İKİNCİ devreye Cenk Tosun ve Serdar Gürler ile başlanması takımı hemen öne taşıdı ve kaleyi de yoklamaya başladık. 2. bölümde rakip ceza alanına daha çok girdik girmesine ancak bu kez de son vuruşlarda beceriksizdik. Uluslar Ligi faslını kapatırken en büyük eksiğimiz elbette gol oldu. Bir nevi Piontek dönemi millilerini de andırdı, bu ay yıldızlılar.

Bu takıma taktiksel disiplinle terbiye edilmiş bir Emre Mor coşkusu lazım. Ha bir de Emre Akbaba gibi isimler...  

MAÇIN ADAMI: S. BOLAT

Yazarın Tüm Yazıları