Hazin bir manzara

GALATASARAY moralini, isteğini, yeteneğini, amacını ve yolunu yitirmiş bir takım ve yakın gelecekte bulma ihtimali de pek mümkün görünmüyor.

Haberin Devamı

“Kolektif halde” kötü savunma yapan, birbiriyle yardımlaşmayı bir an bile aklından geçirmeyen, kazanma iradesini geçen sezonda bırakmış bir takım.

 

Rakibi karşılarken panik atak geçiriyor, eli ayağı dolaşıyor, her bir yapı elemanı hatalar zincirine halka oluyor, takım arkadaşının nerede durduğunu dahi bilmiyor, daha tuhafı da bazı durumlarda bazı oyuncular kendilerinin nerede durduklarını fark etmiyor.


Geriye düştüğü maçı dengelemeyi, öne geçmeyi, genetik mirası sayesinde, bireysel performans parlamalarıyla filan bir şekilde becerebiliyor ama kıymetini bilemiyor.


Meşhur fıkradan ilham alarak söylersek: Vuruluyor, vuruyor, vuruyor, vuruluyor, vuruluyor... İleride güç bela kazandığı avantajı, geride har vurup harman savuruyor.

Haberin Devamı


Hal böyle olunca da eriyor, dağılıyor, kendi canına kast ediyor.
Hazin bir manzara doğrusu...

 

 

MAÇIN KIRILMA ANI

 

GALATASARAY öne geçtikten 75 saniye sonra filan Hakan Balta-Muslera imzalı bir anlaşmazlıkla yakalandı rakibine ve “Ne yapsak olmayacak” havası çöktü üstüne, maç da o noktada kırıldı sanırım.

 


Osmanlıspor cıva gibi takım


OSMANLISPOR deyim yerindeyse cıva gibi bir takım...


Mustafa Reşit Akçay hem oyuncuların hem de futbol meraklılarının keyif alacağı bir takım, bir oyun planı oluşturmuş.


Papa Ndiaye ve Umar Aminu vitrindeki isimler ama Rusescu, Torje, Musa Çağıran başta olmak üzere takımın tamamı bu heyecan veren oyuna katkı sunuyor.


Savunma konusunda biraz daha iyi bir planlamaya giderlerse, cıvataları biraz daha sıkabilirlerse, birkaç doğru takviye yapabilirlerse istikrarlı bir şekilde kalıcı olma ve yükselme potansiyelleri var.


Galatasaray’ın kötü oynadığı bir gerçek ancak Osmanlıspor’un elde ettiği sonuçta kendi emeği, alın teri var; ıskalamamak gerek, yiğidin hakkını yiğide vermek gerek.

 

Haberin Devamı


MAÇIN ADAMI

 

Attığı iki golün yanı sıra Galatasaray defansının perişan halini net şekilde ortaya koyan performansıyla Umar Aminu.

 


Burak Yılmaz kalmalı

 


BURAK golü attı, “Bay baay!” der gibi selamladı tribünü. G.Saray’dan gitmesi gerektiğini düşünenler çok. Bence bu hata olur. Şu andan sonra yerini doldurmak güç; yeni golcü (Tabii yönetim hamle yapabilirse!) uyum sağlayana kadar sezon biter. Haa, “Kafası gitmiş, kendisi kalsa ne olur” diyorsanız, o başka.

 

 

Donk çabuk ALIŞTI!

 


DAHA dün bir, bugün iki; hakkında kanıya varmak için erken aslında ama Donk uyum sağlamış gibi duruyor.

 

O da hemen arkadaşları gibi savruk, defansta da hücumda da katkı sağlamayanlar arasına katılmış.

 

Haberin Devamı

Şaşkın halinin bu maça özgü olduğunu düşünmek isterim; çünkü geldiği zaman epey umutlanmıştım.

Yazarın Tüm Yazıları