Derin bir nefes

İŞLER umulandan çok daha iyi başladı Galatasaray için.

Haberin Devamı

Önce hasbelkader orta sahayı geçmiş olan Ahmet Çalık’tan aldığı topu canlandırdı Bruma, kaleye doğru hızlanırken Josue’yi duvar olarak kullandı ve şık bir şekilde golünü attı. Bu golden sonra Bruma’nın abartılı sevinci yüzünden haklı olarak sarı kart görmesi ve Tudor’un kulübeden tribüne yollanması Galatasaray’ın ruh hali veya gerilim düzeyi bakımından bir veri kabul edilir mi, takdir sizin?.. 0-1’lik skorla oyunu daha güvenli şekilde öne taşımak istedi ve Eren Derdiyok’un muhteşem şutuyla 0-2’yi gördü, iyice rahatladı.

İlk yarının son demlerinde skoru 0-3’e getirecek netlikte bir pozisyon daha yakaladı ama...

Ama hani “kırılma anı” diyoruz ya, işte tam ondan oldu!

Chedjou önce kendine gelen topu yanlış, özensiz, düşüncesiz ve mantıksız bir şekilde arkadaşına pas olarak yollamaya kalktı. Olmadı, o top rakibe çarpıp önüne düştü. Ama basireti bağlandığı için kaybetmişken bulduğu ikinci şansı da kaleciye değil rakibe pas olarak kullandı.

Haberin Devamı

ANTALYA DEVREDE

Skor 1-2’ye gelirken hırs ve inanç grafiği yükselen, doğan umut ışığına daha hızlı koşan bir Antalyaspor da devreye girmiş oldu. İkinci yarı bu rüzgârla sahaya çıkan Antalyaspor’un baskısına sadece 8 dakika kadar dayanabildi Galatasaray ve skor 2-2’ye geldi. Kalan bölümde Galatasaray elinde avucunda hücum namına ne varsa kullanmaya çalıştı, netice alır gibi de oldu.

Bruma’nın direkten topu, bir de yine Bruma’nın kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyon akla hemen gelenler...

DENGE PROBLEMİ

Bu sırada Antalyaspor da bitmeyen bir denge problemi yaşayan Galatasaray’ın savunma zihniyetini epeyce zorladı; klasik tabirle maç iki taraf için de geldi ve gitti... Dengeyi bozan ilk darbe maçın en iyi oyuncusu Bruma’dan geldi ama bu darbe kendi takımına indi.

İlk yarıda gördüğü lüzumsuz kartın bedelini 84’üncü dakikada kırmızıya çevirerek bir çuval inciri berbat etti Bruma. Ama dengeyi asıl alt üst eden, geceye damgasını vuran kişi Eren Derdiyok oldu.

Maçın duraklama dakikaları sona ermek üzereyken Selçuk’un kullandığı duran topa vurduğu kafa ile kayıp giden 3 puan (ve daha fazlasına) tutunmuş oldu takımı... Galatasaray sıralamadaki duraklama devri gerileme devrine dönmek üzereyken bir nefes almış oldu. Derin bir nefes...

Yazarın Tüm Yazıları