Kitaplarını depremzedeler için imzaladılar

Üsküdar Sahaflar Derneği, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin ardından toplumumuzdaki her kesimden insanın yaptığı gibi kendi üzerlerine düşeni yapmış ve aralarında topladıkları kitapları düzenledikleri bir müzayede ile satışa sunmuşlardı.

Haberin Devamı

4 Mart tarihinde yapılan müzayedede toplanan para depremzedelere yardım amacıyla AFAD hesaplarına yatırıldı.

Depremden hemen sonra oluşan bu yardım seferberliği ne yazık ki gün geçtikçe azalıyor. Acil ihtiyaçlar olabildiğince karşılandı belki ama bölgenin daha uzun süre desteğe ihtiyacı olacak.

Afet bölgesindeki yaraların çok büyük olduğunu ve yıllar boyunca pansumana ihtiyaç duyacağını unutmamak gerekir diye düşünen Üsküdarlı sahaflar yarın yeni bir müzayede gerçekleştirecek.

TEK NÜSHAYI GETİREN DE OLDU

Bu kez ulaştıkları yazarlardan müzayedede satışa sunulmak üzere imzalı ve ithaflı kitaplar istenmiş.

Kitap imzalamama prensibi olanlar bile bu teklifi geri çevirmemiş, bazıları kitaplarını bizzat kendileri getirmiş, kimisi de baskısı olmayan, ellerindeki son nüshayı imzalayıp teslim etmiş.

Haberin Devamı

“Büyük bir teveccühle karşılaştık. Edebiyatçı, sanatçı, tarihçi gibi her alandan ve düşünceden entelijansiyamızın bu afet karşısında nasıl seferber olduğunu görerek gururlandık, umutlandık” diye dile getiriyorlar duygularını.

Yaklaşık 100 yazarın 200 imzalı kitap bağışladıkları yardım kampanyasında Orhan Pamuk’tan Enis Batur’a, İsmet Özel’den İskender Pala’ya, İhsan Oktay Anar’dan Haydar Ergülen’e günümüzün önde gelen yazar ve şairlerinin isimlerini görmek mümkün.

Kitaplarını depremzedeler için imzaladılar

Üsküdar Sahaflar Derneği ayrıca çeşitliliği ve heyecanı artırmak amacıyla geçmişte imzalanmış bazı kitapları da müzayedeye dahil etme kararı aldı. İmzalı kitapları satışa sunulacak bu yazarlar arasında Necip Fazıl, Kemal Tahir, Behçet Necatigil, Sezai Karakoç, Abdülhak Şinasi Hisar gibi artık hayatta olmayan isimler yanında Ferit Edgü, İsmet Özel gibi günümüz edebiyatçıları da yer alıyor.

Yarın saat 15.00’te Üsküdar Sahaflar Çarşısı’nda düzenlenecek müzayede için sahafların bir de notu var: Bu kitapların, imza ve ithaflarından dolayı kısa sürede antika değeri kazanacağının unutulmaması gerekiyor.

Haberin Devamı

Kitaplarını depremzedeler için imzaladılar
Üsküdar Sahaflar Derneği Başkanı Bahtiyar İstekli

SANAT İLE EĞİTİME DESTEK

Çağdaş sanat dünyası da deprem bölgesinde eğitime destek olmak adına önemli bir seferberliğe imza attı. Türkiye’nin güncel sanat galerileri ve sanatçılarının bir araya gelerek başlattığı ‘Sanat ile Eğitime Destek’ dayanışma sergisi 16 Nisan tarihine kadar Salt Galata’da yer alacak.

38 galeriden 200’ü aşkın sanatçının bağışladığı işler, TEGV tarafından yürütülen yardım kampanyası kapsamında sunuluyor. Resim, heykel, enstalasyon ve video gibi farklı üretimleri içeren eserler www.tegv.org adresinden de incelenip bağış yapılabilecek.

Sergide Bedri Baykam’dan Elif Uras’a, Ardan Özmenoğlu’ndan Emin Turan’a, Ercan Akın’dan Gülsün Karamustafa’ya, Sinan Demirtaş’tan Kemal Seyhan’a, Nancy Atakan’dan Ekrem Yalçındağ’a, Temür Köran’dan Seçkin Pirim’e, İnci Eviner’den Mehmet Güleryüz’e günümüzün önde gelen sanatçılarının bağışladığı, resim, heykel, enstalasyon ve video gibi üretimler yer alıyor.

Haberin Devamı

Kitaplarını depremzedeler için imzaladılar

LONDRA’DAN AKARETLER’E EN İYİ KİTAPÇI ÖDÜLÜ

İstanbul’un en güzel kitapçılarından biri İstanbul Akaretler’deki Minoa. tasarımıyla öne çıkan, oturup saatlerce zaman geçirilebilecek başarılı bir mekân. Uğrayıp kitapları karıştırmak, kahve içip zaman geçirmek için yolumu bile değiştirdiğim olmuştur.

Minoa’nın bu başarısı şimdi uluslararası anlamda da tescillenmiş oldu.

Kitaplarını depremzedeler için imzaladılar

Londra Kitap Fuarı Uluslararası Mükemmeliyet Ödülleri 2023’te ‘Yılın Kitabevi’ seçildi.

Yayıncılık dünyasındaki başarılı örnekleri ödüllendiren organizasyonun jürisi, Minoa Kitabevi’ni “İstanbul’da görülmesi gereken bir mekân olmanın yanı sıra örnek bir kitapçı” olarak vurguladı. Minoa, kitapçı, kafe, ikinci el kitap ve etkinlik bölümleriyle jürinin beğenisini toplamış.

Yazarın Tüm Yazıları