Udoh ve arkadasları

Final Four öncesinde Fenerbahçe’nin favori olduğunu söylüyordunuz; maç sırasında hiç endişelendiğiniz bir an oldu mu?

Haberin Devamı

Öncelikle şunu söyleyeyim; hem formasını giydiğim hem de taraftarı olduğum Fenerbahçe’nin Avrupa’nın en üst liginde kupayı kaldırdığını görmek beni çok mutlu etti. Maçın bir final ve rakibin Olympiakos olmasından dolayı temkinli konuşmak gerekiyordu ama Fenerbahçe’nin son dönemdeki çıkışına baktığınız zaman her oyuncunun yapması gerekenin en iyisini yaptığını görüyordunuz.

Fenerbahçeli oyuncuların performansı Final Four’daki Real Madrid ve Olympiakos maçlarında doruğa çıktı. Dün gece özellikle 3. çeyreğinden ortasından itibaren maç tamamen Fenerbahçe’nin kontrolündeydi. Fenerbahçeli oyuncular inanılmaz bir savunma motivasyonuyla oynadı. Udoh’un önderliğinde pota altını çok iyi savundu.

KOLAY KOLAY YENEMEZLER

Olympiakoslular her penetre’de karşılarında Udoh’u buldu. Spanoulis ile pick and roll sonrası ters eşleşmelerde müthiş savunma yaptı, hiç geri adım atmadı, Spanoulis’in sağa çekilerek attığı kendine has üçlük atışların hepsini bozdu. Olympiakos’un en önemli silahını etkisiz hale getiren Udoh, MVP ödülünü sonuna dek hak etti.

Haberin Devamı

Böyle bir savunma direnci olan Fenerbahçe’yi hiçbir takım kolay kolay yenemez.

- Udoh dışındaki oyuncuların performansını nasıl buldunuz?

Kalinic iki maçta da performansının zirvesine çıktı. Bogdanovic faul problemi yaşamasına rağmen önemli bir skorer olduğunu gösterdi. Datome özellikle ikinci yarıda müthiş oynadı. Aslında Fenerbahçe’de sahaya giren her oyuncu görevini eksiksiz yerine getirdi.

- Finalin sürpriz adamı kimdi?

Kalinic, kendisinden beklenenin üstüne çıktı. Olympiakos, Fenerbahçe’nin şutörlerini savunduğu anlarda Kalinic boş şutları soktu ve bu sayılar F.Bahçe için çok değerli oldu.

Yazarın Tüm Yazıları