İşaretler

2 senedir her yaptığını büyük merakla takip ettiğim Melis Güven ilk EP’si ‘İşaretler’i geçtiğimiz hafta yayımladı.

Haberin Devamı

Arka arkaya yayımladığı ‘Hiç Olmuşsun’, ‘Zaman’, ‘Denizin Ruhu’, ne zaman çalsa havaya sokan ‘Kum’, ‘Sus’, ‘Karabasan’, ‘Karşında’ teklileriyle 2 sene boyunca Melis Güven bizi meğer ‘İşaretler’e hazırlıyormuş. 5 şarkılık ‘İşaretler’in söz ve müziğinde Melis’in imzası yer alıyor. EP’deki ‘Karşında’ ve ‘Çocuk’ şarkılarında Eren Erdol prodüksiyonda yer alırken, ‘İşaretler’, ‘Mavi’ ve ‘Ağıt’ ise Doğucan Çamlı prodüksiyonuyla hayata geçmiş.

EP’nin ilk video klibi ‘Mavi’ye geldi. Eymen Topçuoğlu, Can Esat Yalkın, Ali Demirel ve İpek Ural ortaklığında çekilen video klip bir yüzleşme hikayesini anlatıyor. Video klipteki hikâyeye dansçıların katkısı beni çok etkiledi. Klibin yansıttığı mistik tarzı stil danışmanlığında Deniz İrem Çelik katkı sağlarken, saç ve makyajda ise Gülşah Uzun çalışmış.

Haberin Devamı

Melis ‘İşaretler’i kendi geçmişinden yola çıkarak, bugünü yaşarken aslında geleceğe nasıl umut dolu uzanacağını anlatıyor. Hayatın türlü zorluklarından kendi sesiyle ve hikâyesiyle yükselen çok özel bir ses Melis Güven. ‘İşaretler’in devamında gelecekler için şimdiden sabırsızlanıyorum.

 

Adele  2.0

Geçtiğimiz haftanın olayı Saturday Night Live’da (SNL) konuk sunucu olarak Adele’in yer almasıydı. Malumunuz 5 sene önce yayınladığı ‘25’ aldı albümünden sonra uzunca bir süre turne yapmış ve ardından da çocuğuyla daha çok vakit geçirmek için gündemden uzaklaşmıştı.

32 yaşındaki sanatçı en son sahnelerde göründüğünden beri fiziksel olarak epey değiştiğini Instagram’dan zaman zaman paylaşıyordu. Ciddi anlamda kilo verip, fiziksel olarak nerdeyse bambaşka biri olarak kendini yenilediğini söyleyen Adele, SNL’de kilo vermesiyle alakalı olarak aralarda şakalar yapsa da geceye dair esas konu yeni albümü hakkında açıkladıklarıydı. Büyük bir merakla herkesin kitlendiği yeni Adele albümü konusu SNL’de bir nihayete kavuştu. Sanatçı henüz yeni albümünün bitmediğini net olarak ifade ederken, bu durumla da alakalı olarak herhangi bir tarih de vermedi.

Bu sene pandemi yaşanmasaydı, kulislerden gelen haberlere göre aslında Adele yeni albümünü sene sonuna doğru yayımlayacağı bilgisi nerdeyse kesin gibiydi. Bu kadar büyük bir beklenti yaratan bu albümün, canlı konserlerin türlü zorluklarla ya da hiç yapılamadığı bir düzende yayımlanmasını beklemek de aslında tabi ki bir hayal. 2021’i bekleyip sabretmeye devam etmek tek çare.

 

Yeni Çıkış

Haberin Devamı

Gren Geri Dönüyor!

Eminim Gren’i hatırlayanlarınız çoktur. 2009’da kendi adlarıyla yayımladıkları nefis albümlerinden sonra grup şimdilerde ‘Mevsimsiz İklimler’ için geri sayıma başladı. Grubun yeni albümünden bizi heyecanlandıran ilk şarkı ‘Son Günüm’ geçtiğimiz hafta yayımlandı. Yıllar sonra yayımlanan ilk Gren şarkısı olarak ‘Son Günüm’ün bir video klibi olmasa da, Youtube’da yayınladıkları özel video çalışması da bence şarkının sözleri ve melodisiyle yarattığı güçlü dünyaya uyum sağlamış.

Kasım ayında ‘Geri Dönmez’ adlı yeni tekliyle ve video klibiyle yeni albüm sürecine hız kesmeden devam edecek olan grup 20 Kasım’da ise ‘Mevsimsiz İklimler’ albümünü yayımlayacakmış.

Haberin Devamı

Ferment Records etiketiyle yayımlanacak olan ‘Mevsimsiz İklimler’ için elimizdeki bilgiler müzikal tavrının romantik, huzursuz ama dingin, hüzünlü ama umutlu hikâyelerle dolu olduğu. Albümün prodüktörlük ve aranjörlük görevini Çilekeş’ten da hatırlayacağımız Görkem Karabudak üstlenirken, grubun vokali Nedim Zakuto şarkı sözlerinin yazarı olmasının yanında albümdeki synth ve klavyeleri de çalmış. Kayıtlarda davulda Can Karamustafaoğlu, gitarada Hakan Şeremetoğlu yer alırken düzenlemelerde de yer almışlar. Mevsimsiz İklimler’in yapımcısı tıpkı ilk albümde de olduğu gibi yine Can Sertoğlu olarak künyede yer alıyor.

 

Efza ve Emir Bermuda'dan düet!

Efza’nın müziği ve yayımladığı şarkılarına dair daha önceki yazılarımla sizlere ulaşmıştım. Şimdi ise Efza ve Emir Bermuda’dan bir düet var karşımızda. İkili yüzyüze bir araya gelmeden, tam da bu döneme uygun nefis bir şarkı yapmışlar. En son ‘Son Model Arabesk’i yayımlayan Efza ve ‘Damla’ isimli teklisiyle hatırlayacağımız Emir yeni şarkıları ‘Kelebek Etkisi’ için internetin el verdiğim imkanlarla şarkıyı tamamlamışlar.

Haberin Devamı

Şarkının sözlerini yazıp, düzenleyip, kaydeden Efza, hazırladığı kaydı Emir ile paylaşıyor ve Emir’in dokunuşlarıyla ve aslında sadece telefon görüşmeleriyle şarkıyı tamamlıyorlar. Şarkı sizin de tahmin edeceğiniz üzere Kaos Teorisi olan Kelebek Etkisi’nden ilham alıyor. Ufacık olayların büyük sonuçlar doğurabileceğine dikkat çeken, evrene ve hayata dair bu nefis çalışma şarkı arşivlerine şimdiden renk katıyor.

 

Mert Tunçmakas – Kaç Kere

Mert Tunçmakas ile yaklaşık 2 sene önce bir araya gelmiştik. O dönem yayınladığı EP’si ‘En Derinde’ için bir söyleşi yapmıştık. Hala o sohbeti keyifle hatırlıyorum, hatırlamamdaki esas sebep de Mert’in müziğe olan sevgisiydi. Çok genç yaşta kayıt stüdyolarında asistanlık yaparak müzik hayatına adım atan Mert, hem bu süreçle müzik üretimini en yakından öğrenmiş hem de kendi şarkılarını yazmaya bu dönemde başlamış. 2010 senesinde Erekli – Tunç stüdyosunda çalışmaya başlayan Mert Tunçmakas, halen çalışmakta olduğu bu stüdyoda birbirinden önemli isimlerle ve müzik türleriyle çalışarak kariyerini geliştirmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Söz ve müziği kendisine ait olan ve Rıza Erekli prodüktörlüğünde kaydettiği ve 2018’de yayımladığı ‘En Derinde’ EP’sinden sonra önceki hafta Mert Tunçmakas’tan yepyeni bir şarkı geldi. ‘Kaç Kere’ adlı yeni şarkı yine Mert Tunçmakas’ın söz, müziği ve düzenlemesi olan bir çalışma. Şarkının melodik ve enerjik gitar tonları çok hoşuma gitti. Şarkının kapak fotoğrafı Muhsin Akgün imzası taşırken, klip çalışmasında Mert Tunçmakas’a, Merve Aydın, Özge Akdik, Uğur Öztürk, İsa Kurt ile sanatçının köpeği Bıdık eşlik etmiş.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları