Hayatınızı kolaylaştıracak online alışveriş tavsiyeleri

Hayatımızın büyük bir yerini dijitalleşmenin kapladığı bu dönemde, internet üzerinden yapılan alışverişin de dünya genelinde yükselişe geçtiği bilinen bir gerçek. Trend ve ekonomi raporlarına göre 2025 yılına kadar ve tabii ki daha sonrasında online alışveriş, yaşamımızın merkezi haline gelecek. Teknoloji çağına doğmuş Z kuşağı için çocuk oyuncağı olan online alışveriş, geleneksel kesim için bir türlü benimsenemeyebiliyor.

Haberin Devamı

Dolayısıyla online alışveriş, bazıları için eğlence veya ihtiyaç olmaktan çıkıp zulüm haline dönüşüyor.
Herkes için online alışverişi kolaylaştıran ve daha avantajlı hale gelmesini sağlayan püf noktaları var.
Mesela online kıyafet alışverişinden uzak duranların en yaygın gerekçesi, bir ürünü denemeden satın almak istememeleri. Aslında internet, şüpheci moda meraklıları için dipsiz bir kuyu. Önemli olan bilginin nasıl kullanılması gerektiğini çözmek.
Eğer almak istediğiniz markanın kalıplarını biliyorsanız yani normal hayatınızda mağazasından alışveriş yapıyorsanız işiniz çok kolay. Ama hiç bilmediğiniz bir markadan alışveriş yapacaksanız, ilk yapmanız gereken ürün bilgisine odaklanmak.
Birçok marka fotoğrafta kıyafeti giyen mankenin vücut ölçülerini veriyor...
En doğrusu bu ölçülerle kendinizinkini karşılaştırıp kalıp detaylarını okumak.
O zaman hata payınız sıfıra düşüyor.

Uygun fiyatlı sipariş
Ne alacağınızı biliyorsunuz.
Peki, aynı ürün ya başka sitede daha ucuzsa?
Gerçek hayatta mağaza mağaza gezip fiyat karşılaştırması yapmak, hızlı yaşayan bizler açısından neredeyse imkansız.
Söz konusu online alışveriş olduğunda tek tuşla tüm fiyat seçeneklerini sıralayabilmeniz mümkün. Eğer yurtdışından bir ürün alacaksanız işiniz daha da kolay.
“Polyvore” gibi siteler, aynı ürünün diğer platformlarındaki fiyat seçeneklerini karşınıza getiriyor. Yurtdışı alışverişlerinde de gümrük kuralları kafa karışıklığına yol açabilir. İstediğiniz ürünün fiyatı kadar da gümrük vergisi ödemek istemiyorsanız, siparişinizin gönderim ücreti hariç 75 Euro’yu aşmamasına dikkat edin.
Yurtdışı alışverişinde gümrükle uğraşmak istemiyorsanız “amerikadaniste.com”u kullanabilirsiniz. Dünyanın neresinden alışveriş yaparsanız yapın Amerika’daki posta kutunuzda biriktirip daha sonra toplu halde onlar üzerinden buradaki adresinize getirtebiliyorsunuz.
İsterseniz de paketlerin kutularını açtırıp diğer aldıklarınızla birleştirip Türkiye’ye geliş bedelini çok daha uygun hale getirebiliyorsunuz.
Ayrıca çok hızlılar.

Haberin Devamı

Online’a özel indirim kodları
Online alışveriş becerilerinizi bir üst seviyeye taşımak için, önemli tarihleri not etmenizde fayda var. Yurtdışında Şükran Günü’nden sonraki cumanın “Black Friday” olarak adlandırıldığı ve ülkemizde de yılın en büyük indirim gününün o zaman olduğunu biliyor musunuz?
4 Temmuz, Labour Day, Cyber Monday veya yeni yıldan sonraki ilk hafta her markanın indirim günü...
Bu tarihlerde çok uygun fiyata, çok özel parçalar bulabiliyorsunuz.
Online mağazaların, sadık takipçileriyle paylaştıkları özel indirim kodları da var. Bu promosyon kodları olmadan satın alım yapmayan kişiler olduğunu biliyorum.
Almayı planladığınız şeyi bu kod sayesinde, sezon fiyatından daha indirimli alabiliyorsunuz.
Online’dan kaçışımız yok, direnmek yerine fırsatları değerlendirip daha hesaplı hale getirmek sizin elinizde.

Yazarın Tüm Yazıları