Televizyonda kadın dövme dersi!

Bir din adamı, çıktığı televizyon kanalında Kuran’da erkeğin kadını dövmesine izin verildiğini iddia etti. Hatta bunun da kuralları olduğunu söyledi. RTÜK buna nasıl izin verebiliyor?

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, televizyon kanallarından birinde program yapan bir din adamı, kadınları aşağılayacak akıl almaz bir konuşma yapabiliyor. Buna da hiç kimse ses çıkarmıyor.
Bu sözde din adamı, Kuran’da erkeğin kadını dövmesine izin verildiğini iddia ediyor. Hatta bunun da kuralları olduğunu söylüyor.
Mesela kadının boynundan yukarısına, göğsüne ve beline vurulmayacağını ifade ediyor ve şöyle devam ediyor: “Erkek kadını dövmezse rahatlamak için başka yollar bulur ve kadın o zaman delirir. Kadınlar delirmemek için yatıp kalkıp, Allah erkeklere kendilerini dövme hakkı verdiği için şükretmelidir. Aksi halde olacaklar kadının hiç hoşuna gitmeyecektir. Çünkü kadınlar üzerlerine kuma getirilmesinden hiç hoşlanmazlar.”
Adam gülerek anlatmayı sürdürüyor, “Erkekler aslında kadını döverken acıtmamaya dikkat etmeliler. Avuçlarıyla ya da yumruklarıyla değil, parmaklarıyla dövmeliler, e bazen de kadın dövülmeyi hak eder, öyle değil mi?”
”Kadın dövme dersi” verilen bu programda din adamı olduğu öne sürülen kişi, daha önce de altı yaşındaki kız çocuklarının evlenebileceğine dair yaptığı akıl almaz açıklamasıyla gündeme gelmiş.
Koca dayağında hikmet olduğunu savunan bu sözde din adamı “Kol kırılsa dahi yen içinde kalmalıdır” ilkesiyle de kadınlara bu durumdan kimseyi haberdar etmemelerini istedi.
Güzin Abla, bu çağda nasıl oluyor da bu tür kişiler din adamından sayılıp, günde milyonlarca kişinin izlediği kanallarda konuşmalarına izin veriliyor? RTÜK; sigarayı, öpüşmeyi sansürlüyor, tamam da bunlara neden el atmıyor? Düşünün ki bu konuşmaları dinleyen pek çok genç var, onlar nasıl yetişecek? Sizce kadına şiddet bu durumda durdurulabilir mi? Aklımı kaçıracağım artık.
Rumuz: Aklın yolu birdir

Haberin Devamı

Sevgili kızım, şu dönemde yapılan en büyük yanlış, aynı zamanda dinimize verilen en ciddi zarar, böyle olur olmaz adamların din adına konuşmasına fırsat tanımaktır. İslam toplumları sosyal ve kültürel olarak ilerlemeye çalışıyorsa, ilk yapılması gereken topluma dinimizi gerçek anlamda anlatıp öğretecek kişi ve kurumların dikkatle seçilmesidir. Bu gibi yetkisiz, yetersiz kişilerin medyada yer almasın ya da çıkıp vaaz vermesine izin vermemektir.
Özellikle de bu gibileri gençlerden uzak tutmaktır. Halk dinini doğru ve gerçek anlamda öğrenebilir, düzgün eğitilirse böyleleri asla itibar göremez...
Sanrım bu konuşma sosyal medyada da geniş yankı buldu. Bu sözde hocayı kınayan yazılar yayınlanıyor. Ama yine de “Koca dayağında hikmet” olduğunu ifade eden bu adamın konuşmalarını sürdürmesiyle, gençleri yeteri kadar zehirleyebileceği unutulmamalı.
Yetkililer bir an önce bu konulara el atıp önlem almalı. Aksi halde kadına şiddet ve kadın cinayetleri neden son yıllarda bu kadar arttı, diye endişelenmeye hiç gerek yok...
Her şey görüldüğü gibi, gençleri ve tüm halkımızı bu şekilde yönlendiren bu kişilerin konuşmalarında yatıyor.

Yazarın Tüm Yazıları