Belediyeler gönüllülere yardım eli uzatmalı

Sokaktaki hasta olan kedi ve köpeklerin tedavisini kısıtlı imkanlarımla sağlamaya çalışmaktayım. Belediyeler biz gönüllülere yardım etmiyor.

Haberin Devamı

Gönüllü olarak hayvanlara yardım etmeye çalışıyorum fakat maddi anlamda buna gücüm yetmiyor. Belediyelerden gereken ilgiyi bekliyorum.

Sayın Güzin Abla, bana İzmir’in Karabağlar Belediyesi, “sokak hayvanları koruma gönüllüsü” kartı verdi. Bu çok güzel, fakat sadece kartı çantamda taşımaktan başka bir işe yaramadı. Sokakta görebildiğim hastalanmış kedi ve köpeklerin tedavisini kısıtlı imkanlarımla sağlamaya çalışmaktayım. Tabii bunları özel veterinerlerde yaptırmak zorunda kalıyorum.
Belediyeler biz gönüllülere hiç yardım etmiyor. İnanın çok maddi sıkıntı çekiyoruz. Sizden ricam, köşenizden sokak dostlarımıza kuru mama yardımı çağrısı yapmanız...
Sırf para yardımı olması şart değil, dostlarımızın kısırlaştırılmasında veterinerlerin de yardımcı olmaları bizim problemlerimizi biraz da olsa azaltacaktır.
Son olarak da zorlu hava şartlarında dostlarımıza barınmaları için apartman altlarında bir yer ayarlamaları, bir kap su ile bir kap mama koymaları biz gönüllüleri maddi yönden rahatlatacaktır.
◊ Nurcan Özbakır

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili hayvansever dostum, bu konuda genel anlamda haklısınız. Ancak bu belediyeler arasında gerçekten iyi niyetli, yardımsever, hayvanları ve hayvanseverleri düşünenler de var şükürler olsun.Sevgili hayvansever dostum, bu konuda genel anlamda haklısınız. Ancak bu belediyeler arasında gerçekten iyi niyetli, yardımsever, hayvanları ve hayvanseverleri düşünenler de var şükürler olsun.Örneğin Tuzla Belediyesi Başkanı Sayın Dr. Şadi Yazıcı bu konuda örnek gösterilecek bir insandır. Ona her zaman saygı duyarım. Kadıköy Belediyesi’nin de giderek hayvanlar için önemli adımlar attığını söyleyebilirim.

İşkenceye hapis cezası geliyor

Hayvanseverlere müjdeli haberi hatırlatmak isterim. Hürriyet ailesinden Meltem Özgenç arkadaşımızın yaptığı haberden öğreniyoruz ki, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, derneklerle de görüşerek hayvanlara daha geniş haklar tanıyan yasal düzenlemeyi yeniden gündeme aldıklarını müjdelemiş.
Hürriyet’in gündeme getirdiği, “pet shop’larda katalog üzerinden satış ve hayvanların bu yerlerdeki durumu”na ilişkin haberlerinin ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hayvanseverlere müjde veriyor.
Hayvanlara daha geniş haklar tanıyan ancak bir türlü çıkarılamayan yasal düzenlemeyi yeniden gündeme getirdiklerini belirten Eroğlu, yasanın çıkması için ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı.
İDO feribotunda geçtiğimiz günlerde seyahat ederken ölen köpek sonrası da çalışma yapacaklarını belirten Bakan Eroğlu, şunları söyledi: “Hayvanların, yolculuklarda taşınması konusunda bir genelge hazırlıyoruz.
Hayvanların kalacağı yerlerin standartlarını belirliyoruz. Genişlik, havalandırma vs...
Bu tür vakalar çok üzücü. Sonuçta biz toplum olarak hayvanları severiz.
O da canlı, onun yaşamına da saygı göstermemiz, ona yaşam hakkı tanımamız gerekir”.
Veysel Eroğlu’na şükranlarımızı sunuyoruz. Umarım her şey söylediği gibi yapılır.

Yazarın Tüm Yazıları