Aradan aylar geçti aklım hâlâ onda

Ablamların yazlığında bir adamla tanıştım. Aradan aylar geçti ama aklım hâlâ onda. Yeni bir ilişkiye girersem, yaşayacağım şeyin sonunun artık evlilik olmasını istiyorum. Ancak benim klostrofobim var ve panik atak krizleri geçiriyorum.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, size içimi dökmek istiyorum. Belki yüreğime biraz su serpersiniz.
Yaz başında ablamların yazlığına gittik. Ablam bana “Buradaki bir şirketin satış müdürüyle enişten arkadaş. Aranızı yapalım mı?” dedi. Ben daha 22 yaşındayım. Onun müdür olduğunu duyunca, adam kim bilir kaç yaşındadır diye düşündüm ve “benim o yaşta bir adamla ne işim var” dedim.
Aradan zaman geçti. Bir akşam, yemekte o beyle tanıştık. İlk an yüzüme bile bakmadan el sıkışıp geçtim. Daha sonra onu incelemeye başladım. Her halini konuşmasını, ailemle olan iletişimini inceledim. Babamla sohbet ettiklerini görünce daha da hoşuma gitti. Sanırım o da 28 yaşlarında. Çok genç görünen biri...
Ablam ve eniştemle yaşıt diye tahmin ediyorum. Ablama benim bu beyin, aklıma yattığını söyledim. Ablam ise “Ama o kaç yaşında adam? Biz sana şaka yaptık. Hem sen başka, o başka şehirde; tüm hayatını mı değiştireceksin?” dedi. Resmen yıkıldım.
Aradan aylar geçti ama aklım hâlâ onda. Bunun yanı sıra aklım karışınca, 3.5 yıllık ilişkimi de bitirdim. Yeni bir ilişkiye girersem, yaşayacağım şeyin sonunun artık evlilik olmasını istiyorum. Ancak benim klostrofobim var ve panik atak krizleri geçiriyorum.
Benim biriyle yeni bir hayat kurmam, onun hayatından çalmam demek. Tedavi görmeyi şu ara erteliyorum. İleriki zamanlarda nasıl biri olurum bilmiyorum fakat şu durumda hayatıma girecek bir insanın ya gerçekten beni sevip her şeyimle kabul etmesi gerekecek; ya da benim canımı yakacak.
Buna izin vermemek için de ciddi ilişkilerden genelde korkuyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Bu konuda artık çaresiz bir haldeyim.
Şimdi ben bu adamla nasıl bir iletişime girebilirim? Sosyal paylaşım sitelerinin hiçbirinde üyeliği yok. Olsa ona ulaşmayı deneyeceğim. Robin Hood’umun o olmasını istiyorum.
*Rumuz: Yaralı kuş

Haberin Devamı

Sevgili kızım; yanlış düşünüyorsun, insanın hayat arkadaşı demek, iyi günde kötü günde birlikte olacağı, onunla her şeyini paylaşabileceği biri demektir.
İlla bu adamla ol, demiyorum. Zaten ablan yanlış yapmış, senin aklına bu adamı takmış. Hem böyle şaka yapılmaz. Ayrıca adamın yaşı öyle söz konusu olabilecek gibi değil ki ama önemli olan senin ondan hoşlandığın gibi, onun da senden hoşlanıyor olması...
Bu konuda bir şekilde bilgin olsaydı, ilk adımı atabilir, ona bir şekilde (çalıştığı şirketten ona telefonla ya da mail adresini bulup) bir bahaneyle ona pek ala ulaşabilirdin. Yine de 3.5 yıllık ilişkini bitirmen doğru olmuş. Çünkü belli ki bu ilişki sana uygun değilmiş, o genç de senin hayal ettiğin biri değilmiş.
Henüz yaz bitmedi, izin alabilirsen, bir kez daha ablanların yazlığına gidip, o adamı görmeyi denemelisin. Ablana da açık açık ondan hoşlandığını söyleyebilirsin. Senin geleceğine ve kuracağın ilişkiye karışmamalı.
Belki enişten daha anlayışlıdır. İstersen onunla da konuş... Sonuçta bütün mesele o aklını taktığın insanın da senden hoşlanıp hoşlanmadığı...

Yazarın Tüm Yazıları