Yeni jenerasyonlar umut veriyor

Futbolda üreten ve geliştiren kimliği ile öne çıkan Bursa kenti, gelişim liglerinde de güzel başarılara imza atıyor.

Haberin Devamı

U15 Bölgesel Gelişim Ligi’nde İnegölspor’un şampiyonluğunun ardından bir diğer güzel haber de Bursaspor’un U15 Takımı’ndan geldi.
Genç Timsahlar; Elit U15 Gelişim Ligi Finalleri’nde finale yükselme sevinci yaşadı ve bugün saat 21.00’de Fenerbahçe ile şampiyonluk için mücadele verecek.
U17 Bölgesel Gelişim Ligi Finalleri’nde de geçtiğimiz hafta Bursa Yıldırım Spor, final oynama başarına ulaşmıştı.
Yine; Elit U14 Gelişim Ligi Finalleri’nde de Bursaspor, finale yükselme başarısını sergiledi.

ALT YAŞ GRUPLARI BAŞARIDA AĞIRLIĞINI KORUYOR

Bir çırpıda alt yaş kategorilerindeki bu finalleri sayabilmek, Bursa kentinin futbol adına geleceğine yönelik umutla bakmamızın da bir nedeni.
Son yıllara da baktığımızda alt yaş kategorilerindeki elde edilen şampiyonluklar, finale yükselme başarıları ve bunun yanı sıra ortaya konan mücadeleler, her kademeden futbolseverin gururunu oluşturmuş durumda.
Her ne kadar Bursaspor, A Takım seviyesine sürekli düşüşe geçen bir görünüm sergilese de; alt yaş gruplarında o ağırlığını koruduğu ve bu durumun, diğer Bursa temsilcilerine de yansıdığı aşikar.
Alt yaş kategorilerindeki bu başarılar bizlere gurur verdiği kadar aynı zamanda bunu gelecek ile birlikte harmanlamanın önemini de bir kez daha ortaya koyuyor.
Türk futbolunun, altyapı noktasındaki lokomotiflerinden Bursaspor, çıkardığı pek çok yetenek ile birlikte hizmet ederken, Bursa’daki tüm futbol paydaşlarının da son yıllarda güçlü bir şekilde gençlere yöneldiğini görüyoruz.
Gerçekleştirilen hamleler, kısa vadede de sonuçlar verirken Bursa’daki futbol üretkenliğine de gün geçtikçe katkı sunuyor.
Avrupa’da altyapı alanında başarısı tescillenmiş ve büyük saygı uyandıran kulüplerin yapılarına baktığımızda ilk gördüğümüz durum; yaş gruplarının, takım halinde korunarak, organizasyon ve oyun sisteminin de aynı süreçte gelişerek bir üst kademeye taşınması oluyor.
Bunu Portekiz ve Hollanda kulüpleri çok iyi bir şekilde işlerken, A Takım seviyesine hangi oyuncuların geleceği de yine bu düzen içerisinden doruk noktasına ulaşıldığında seçiliyor.
Özellikle de bireysel yetenek ve takım oyunu açısından yapılan değerlendirmeler neticesinde, çok genç isimler bir anda kendilerini A Takım’da bulabileceği gibi, bu durum karşısında şaşkınlık da yaşanmıyor.

Haberin Devamı

GELECEĞE YÖN VEREN ADIMLAR ATILMASINA ZEMİN HAZIRLANMALI

Haberin Devamı

Zira bu futbol yapısına baktığımızda oyuncu; alt yaş gruplarından itibaren benzer oyun kültürleri ve aynı temel düşünceler, planlar etrafında yetiştiriliyor ve A Takım’ın kimyasına çok genç yaşlardan itibaren hazırlanıyor.
Şayet burada önemli olan A Takım’a ulaşabilmek ve buradan alacağı değer ile birlikte yükselebilmekse, bu tarz altyapı hamlelerinde de A Takım seviyesiyle koordinasyonlu olarak geliştirilecek stratejiler, oluşturulacak oyun planları, disiplini ve dahası bir kez daha önem arz ediyor.
Geçmiş dönemlere baktığımızda her ne kadar altyapı ile A Takım seviyelerinde Bursa’da önemli kopukluklar yaşansa da, bireysel yetenekleriyle öne çıkan potansiyel vaad eden oyuncular, A Takım fırsatını bulduklarında kendilerini göstererek belli bir seviyeye geldiler.
Ancak bireysel yetenek de belli bir noktaya kadar yanlarında olduğu için, bugün birkaç oyuncu dışında hala popülerliğini ve futbol saygınlığını yüksek derecede sürdüren çok az isim ile karşı karşıyayız.
Dolayısıyla; futbolda altyapı eğitimleri yalnızca oyuncunun bireysel yeteneğini ön plana çıkarmamalı, oyuncunun geleceğine de yön verebilecek olgun adımların atılmasına zemin hazırlamalı.

Haberin Devamı

BAŞARIYI SAĞLAYACAK EN ÖNEMLİ 3 ETKEN

Yeniden kentimizin temsilcilerine ve jenerasyonların başarısına gelecek olursak...
Kuşkusuz burada başarıyı sağlayacak en önemli etkenlerden biri, takım olgusunun korunması, geliştirilmesi ve gün geçtikte de üzerine koyarak ilerletilmesi olacaktır.
O oyuncular, takım atmosferi geliştikçe kendilerini bir üst yaş grubuna atacak ve bunun sonucunda da ortaya çıkacak olan başarılar, yalnızca o sezona ait olmayacaktır.
Bursaspor Kulübü’nün geleceğinden bahsettiğimiz işte bugünlerde, bu durumun önemi daha da artıyor.
Küllerinden doğacak kulübün, altyapı hamleleriyle birlikte en az 5 yılı kapsayacak yeni bir sürece girmesi elzem hale geldi.
Zira; bundan sonraki süreçte Bursaspor’u bugün düştüğü durumdan kurtaracak olan dışarıdan gelebilecek deneyimli ve sezonluk oyuncular değil, yine kendi içerisinden çıkaracağı öz kaynakları.

Haberin Devamı

ELİNDEKİ EN BÜYÜK KOZ, ALTYAPI!

Bu yalnızca Bursaspor için değil, aslında baktığımızda Bursa’daki tüm spor kulüpleri için geçerli.
Bursa, futbolda adını hala en üst perdeden duyurmak istiyorsa elinde en büyük koz olarak altyapı bulunuyor.
Elbette bu altyapının gelişimi de, oyunculardan daha fazla bir pay ile teknik heyetin başarısıyla ilişkilendirilmeli.
Bu kapsamda; İnegölspor, Bursa Yıldırım Spor ve son olarak çeşitli yaş gruplarında Bursaspor’un elde ettiği başarılar için teknik heyeti, altyapı eğitimcilerini ve bu konunun üzerine düşerek bizlere yaşatan herkese teşekkür etmek gerekiyor.
Çünkü geleceğimiz, bu çocuklarda olacak.

Yazarın Tüm Yazıları