Gelecek bugünden kurulmalı

SON dönemlerde kentte oluşturduğu umut atmosferiyle yeniden lig hedeflerine dahil olan Bursaspor, mücadele ruhuyla bir süredir namağlup unvanını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Timsah, lig serüveninde öylesine keskin bir çizgide bulunuyor ki; bundan sonraki birkaç müsabakadan çıkaracağı altın değerinde puanlar play-off umudunu, kaybedeceği puanlar da düşme riskini yeniden ortaya koyacak.
Bu bağlamda takım, her ne kadar kaybetmeme kimliğiyle ön plana çıksa da, kazanması gerekliliği de göz ardı edinmemeli.
Esasında Menemen FK ve son olarak Isparta deplasmanında gösterilen oyun ve çaba, bugünden başlayacak ölçüde kalan maçlar için takımı ateşliyor.
*
Oyuncuların saha diziliminden taktik parametrelere bağlılığı, bununla beraber kondisyon açısından daha dirençli görüntü, her dakikadan taraftarın da çekinmeyerek, umutlanmasını sağlıyor.
Ancak bir gerçek de var ki; takımın potansiyelinin henüz tam olarak açığa çıkmadığı ve kısa süreçte de bunun olanaksızlığı...
Dolayısıyla Bursaspor bundan sonraki süreçlerinde muhakkak suretle ateş hattından tamamen uzaklaşarak, toplayabildiği kadar puanla sahadan ayrılıp play-off umudunu ufak da olsa devam ettirebilmeyi amaçlamalı.
Gelecek, bir galibiyetle ne rahatlayacak, ne de üst sıraların kapısını aralayacak.
*
Bursaspor’un kalan maçlardaki en büyük artısı, gelecek sezona ilişkin yapabileceklerinin bir teminatı niteliği olmalı.
Zira; bugünden tezi yok, yarınların adımları rasyonel adımlarla atılabilirse gelecek sezon zirve mücadelesi veren bir takımı izlemek çok büyük bir olasılık.
Yeterlilik ölçüsünde ise takım, kaliteye ihtiyaç duyduğunu hemen hemen her maçta gösteriyor.
Elbette birkaç tecrübeli ismin dokunuşları, kısa vadede sonuçlar veriyor; fakat uzun vadeli bir lig serüvenini düşündüğünüzde, muhakkak suretle yetenek havuzunu daha da genişletmeli, teknik heyetin elini rotasyon ile güçlendirebilmelisiniz.
Mevcut şartlar ve imkanlar etrafında şu sıralar mücadelesini en üst düzeyde ortaya koyan takım, zaten yapabileceğini yapıyor.
Gerisi ise şu anki imkanları aşan ve daha geleceğe yönelik hamleler içeren bir planlamadan ibaret.
*
Takım bizlere, teknik yapı açısından bütünlük kurulduğunda bir şeyler vaat ediyor, vaat ettiği futbol argümanlarınınsa bu ligde şampiyonluk için yetersiz kalacağı gün gibi aşikar.
Dolayısıyla yönetimin, genç ve deneyimli oyuncu harmanında transfer engelinin kaldırılmasına yönelik çalışmalar ile birlikte sağlam bir disipline sahip, kadro inşa etmesi gerekecek.
Önlerinde ise geçmişte gerçekleşen hatalar açık bir şekilde, haliyle bu hatalardan ders alınmış bir vaziyette oluşturulacak akılcı ve programlı bir plan, Bursaspor’un önümüzdeki yılını kurtaracak, hatta yeniden dirilişinde önemli mihenk taşı olacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları