3 temsilcimiz yüz güldürdü

Bursa basketbolu, geçtiğimiz hafta parke üzerinde önemli sınavlar verdi. Frutti Extra Bursaspor, Final Spor ve Geçit Spor galibiyete imza atarak başarılarını perçinlerken; TOFAŞ, Bursa Büyükşehir Belediyespor ve Akran Gemlik Basketbol, yüksek mücadelelerine karşın mağlup ayrıldı.

Haberin Devamı

SEZON başında oluşturduğu kadro ile hem Avrupa’da başarıyı, hem de ligde play-off’u hedefleyen Frutti Extra Bursaspor, ING Basketbol Süper Ligi’nin 14. hafta mücadelesinde HDI Sigorta Afyon Belediyespor’un konuğu oldu.
Temsilcimiz; baştan sona üstün bir oyun sergilediği mücadeleyi 108-55’lik farklı bir skor ile kazandı.
Yaşanan mali krizin etkilerinden biri olarak Afyon ekibi, sezonun geri kalan bölümlerinde olacağı gibi, temsilcimiz karşısında da yerli ve genç oyuncuları ile parkede yer aldı.
Dolayısıyla, her iki ekibin de kadro kaliteleri ortaya konulduğunda kıyas dahi kabul edilemeyeceği aşikar bir durum.

SON DÖNEMDE GRAFİĞİ YÜKSELİYOR

Fakat; bu galibiyet ile birlikte temsilcimizin son dönemlerde yükselen grafiğine de dikkati çekmek gerekiyor.
Takım yoğun fikstüre ve bazı zamanlarda kadro rotasyonunda güçlükler yaşamasına karşın, örnek bir mücadele ortaya koyuyor.
İlk etapta Anadolu Efes karşısında gösterilen direnç, akabinde ise Avrupa’da gelen Ratiopharm ULM galibiyeti, bunun bir nevi gözle görülür bir hali.
Birebir performanslar bazında da Allerik Freeman’ın liderliğini üstlenerek, hem sayısal hem de ateşleyici etkisi ile birlikte, Derek Needham’ın da form düzeyini yükseğe çekmesi, yeşil beyazlıların umut vaat eden bir görünüme sahip olmasının başlıca etkeni.

Haberin Devamı

KAYBETSE DE PES ETMİYOR

Bununla beraber iç sahadaki baskılı oyun, taraftarla bütünleşme de temsilcimizi hem ligde, hem Avrupa’da bir üst noktalara doğru itiyor.
Mevcut sezondaki lig karşılaşmalarına bakıldığında Frutti Extra Bursaspor’un, evinde oynadığı 7 mücadelenin 5’ini kazandığını görüyoruz.
Fenerbahçe Beko, TOFAŞ gibi önemli rakiplere yenilgi yaşatan takım; kaybettiği Beşiktaş Icrypex ve Anadolu Efes müsabakalarında da son ana dek pes etmeyen bir görüntü çizmişti.

7. DEPLASMANINDA İLK GALİBİYETİNİ ALDI

Burada önemli bir detayı da deplasmandaki ilk galibiyet oluşturuyor.
Temsilcimiz; mevcut lig sezonunda deplasmandaki 7. maçında ilk kez galibiyet ile tanıştı.
İçeride yakaladığı o atletizm ve dinamiklik, her ne kadar dış sahada pek parkeye yansımasa da, bundan sonraki süreçlerde de Afyon deplasmanının bir başlangıç olması şart.
Zira; play-off’a iyi bir yerden girebilmek adına dış sahada da aynı ritmin korunmamasında dahi, yüksek direncin ortaya konması gerekiyor.
Bu kapsamda oynanacak olan Gaziantep Basketbol deplasmanının önemi büyük.
Kaliteli bir oyuncu grubuna, coşkulu ve ateşli bir taraftar grubuna sahip Frutti Extra Bursaspor, bu yoğun sürecinde dış saha sorununu da çözdüğünde, bir hayli iddialı hale gelecektir.

Haberin Devamı

TOFAŞ TEDİRGİNLİK OLUŞTURDU

TOFAŞ Basketbol adına, şu süreçte işler rayında ilerlemiyor.
Sert bir fikstüre girdiği dönemde temsilcimiz, önceki akşam Galatasaray NEF’i ağırlarken parkeden 88-77’lik mağlubiyet ile ayrıldı.
Öncelikle Beşiktaş Icrypex maçıyla başlayan tempo Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe Beko ve Galatasaray NEF karşılaşmaları ile devam etti.
Bu oldukça yıpratıcı fikstürde siyah beyazlılara karşı son anlarda gelen galibiyet ciddi bir motivasyon aşılamasına karşın, sonraki 3 maçtan temsilcimiz yenilgi yüzü gördü.

SAVUNMA SERTLİĞİNİ GÜÇLENDİRMELİ

Özellikle Pınar Karşıyaka mücadelesi için galibiyete çok yaklaşmış, hatta kazanacağına dair de her an bir umut veren takım; sarı kırmızılılar karşısında oldukça tutuk bir oyun ortaya koydu.
İlk periyot Tomislav Zubcic’in ateşlediği temsilcimiz, hücumda oldukça iyi işler ortaya koymasına karşın, savunmadaki problemleri ile maçın gidişatında sorunlar yaşayacağını gösterdi.
Nitekim baktığımızda Dee Bost ve DeVaughn Akoon-Purcell’in ceza atışları, pek çok hızlı hücumdan rakibin sayı ile dönmesi, ikinci periyotta hücumdaki kaos ortamı ve yeniden maça ortak olunmasına karşın final periyodunda gösterilemeyen reaksiyon...
Bunlar mağlubiyetin ana etkenleri olsa da, takımın önce oyun disiplinini koruyan bir görüntüde olması, akabinde savunma sertliğini güçlendirmesi en mutlak gereksinimlerden biri.

Haberin Devamı

FİNALİ İYİ OYNARSA SIRALAMADA YÜKSELİR

Galatasaray NEF maç boyunca 88 sayı atmış ve bunların 71’i Bost/Akoon-Purcell/Kravish/Blackshear Jr. dörtlüsünden...
Tamamen belli isimler üzerine kurulu bir oyun anlayışı ile mücadele eden rakibi karşısında temsilcimiz, oldukça kötü bir savunma ortaya koydu.
Futbolda hep bahsederiz ‘savunmada boşluklar’ diye, bunu karşılaşmada TOFAŞ yarı sahasında da gördük.
Özellikle de pota altındaki o sertliğin konulamaması, rakibin hücum organizasyonlarında her daim boş oyuncuyu bulmaları ve ekstra paslar, hayal etmediğimiz bir görüntüyü ortaya çıkardı.
Temsilcimiz 7 galibiyet ve 7 mağlubiyet ile orta sıralarda yer alıyor.
Finali iyi oynama problemini giderdiğinde de, daha da üst sıralarda yer alacaktır.

Haberin Devamı

FİNAL COŞTU BİR KERE!

Türkiye Basketbol Ligi’nde bu sezon, ortaya koyduğu güzellikler ile adından söz ettiren Final Spor geçtiğimiz hafta sonu da yeni bir galibiyete imza attı.
TED Ankara Kolejliler’i ağırlayan temsilcimiz, son ana dek sürdürdüğü mücadelesinden 69-68’lik galibiyet ile ayrıldı.
Temsilcimiz, Bursa’da adeta kendini buluyor.
Sezonun ilk iç saha maçında, ciddi hakem hatalarının olduğu mücadeleyi kaybeden Final Spor, akabinde müthiş bir seriye imza attı.
Evinde oynadığı son 6 maçın da tamamını kazanan temsilcimiz, hem sergilediği performans ile güven verdi, hem kentin dinamiklerini ateşledi.

EVİNDE YENİLMİYOR, DEPLASMANDA KAZANAMIYOR

Play-off’a iyi bir yerden girebilme iddiasının temelinde de bu iç saha performansı yatıyor.
Henüz ligdeki 6 deplasman maçında galibiyet elde edilemese de, bir noktadan sonra bu çarkın çevrileceğine inanç tam.
Zira; gözlemlediğimiz kadarıyla hem takım içi atmosfer, hem oyuncuların arzusu, hem de teknik ve idari yapılanma, mücadele vurgusu ile parke içerisinde bir bütün oluşturuyor.
Şu an play-off hattının içerisinde yer alan temsilcimiz, tıpkı Frutti Extra Bursaspor da olduğu gibi, deplasman mücadelelerinde sorunlar yaşasa da, bunu önleyebildiği takdirde yeni bir noktaya ilerleyecek.

Haberin Devamı

GEMLİK’İN MÜCADELESİ YETERLİ OLMADI

TÜRKİYE Basketbol Ligi’nde mücadele gösteren temsilcimiz Akran Gemlik Basketbol, geçtiğimiz hafta sonunu Antalya’da geçirdi.
Antalya GSK ile karşılaşan temsilcimiz, parkeden 79-75’lik mağlubiyet ile ayrıldı.
İlk periyotta iyi bir oyun ortaya koymasına karşın, özellikle ikinci ve üçüncü periyotlarda sorunlar yaşayan temsilcimiz, final periyoduna da 15 sayılık farkla geride girdi.
Ancak final periyodunda müthiş bir direnç göstererek, aradaki farkı azaltan temsilcimizin bu mücadelesi galibiyet için yeterli olmadı.

ÜSTÜNLÜK SAĞLADI AMA YETMEDİ

Akran Gemlik Basketbol, son periyotta rakibine 26-15’lik üstünlük sağlamasına karşın mağlubiyeti engelleyemedi.
Deplasmanda üst üste 4. mağlubiyetini alan temsilcimiz, mevcut sezonda 5 galibiyet, 8 mağlubiyet ile 12. basamakta yer alıyor.
Son 7 maçta alınan tek galibiyet, bu noktada tedirginlik oluştursa da, yakın süreçte temsilcimiz de toparlayacaktır.

BURSA BB’YE NAZAR DEĞDİ

Herbalife Nutrition Kadınlar Süper Ligi’ne bu sezon iyi bir başlangıç yapan Bursa Büyükşehir Belediyespor, geçtiğimiz hafta sonu Botaş Spor’u sahasında ağırlarken; zorlu randevudan 71-64’lük mağlubiyet ile ayrıldı.
Bu sonuçla birlikte Potanın Perileri’nin 5 maçlık galibiyet serisi sona erdi.
Ligde 7 galibiyet ve 3 mağlubiyet ile birlikte temsilcimiz, 5. basamakta yer alırken; üst sıraların da önemli bir adayı olduğunu, bugüne kadar olan mücadelesinde gösterdi.

FİNAL PERİYODUNDA ZORLANDI

Bu kapsamda da Botaş Spor karşısında iyi bir mücadele ortaya koyan temsilcimiz, final periyoduna 55-55’lik eşitlikle girmesine karşın, bu süreçte 16’ya 9’luk skor dezavantajı oluşturunca, yenilgi de kaçınılmaz oldu.
Ancak bu sezon takımın oluşum yapısına baktığımızda ve ortaya konan mücadele bazında oldukça gurur verici bir ekip olduğu aşikar.
Dolayısıyla Bursa BŞB’nin de yeri, sezon sonunda mutlaka üst sıralar olacaktır.

GEÇİT SPOR UMUT VADEDİYOR

Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde mücadele veren Geçit Spor, Büyük Anadolu’yu sahasında ağırlarken mücadeleden 75-65’lik galibiyet ile ayrıldı.
İç sahadaki son 2 maçını kazanan temsilcimiz, son haftalarda bu noktada çıkış sergiledi.
Sahip olduğu misyon ve değer bazında oldukça mücadelesiyle saygı uyandıran kulüp, son maçında da sergilediği oyunuyla takdiri topladı.
Özellikle final periyodunda rakip potaya 31 sayı bırakarak, müthiş bir dönüş sağlayan temsilcimiz, bundan sonraki karşılaşmalarına ilişkin de umut vadediyor.

Yazarın Tüm Yazıları