Haftanın kültür sanat ajandası

Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

Haberin Devamı

ŞEHRE BAHAR İSTANBUL FİLM FESTİVALİ'YLE GELİYOR

17-28 Nisan arasında N Kolay sponsorluğunda gerçekleştirilecek 43. İstanbul Film Festivali dünya sinemasının en yeni örnekleri, kült yapıtlar, usta yönetmenler ve genç yeteneklerin son filmlerinin de aralarında olduğu 132 uzun metrajlı ve 12 kısa filmden oluşan zengin programıyla sinema severlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Haftanın kültür sanat ajandası

Dünya sinemasının en iyi ve en yenileri

12 günlük festivalde, Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı’yı kazanan Dahomey, En İyi Belgesel ödülünü kazanan Gidecek Yer Yok, En İyi Yönetmen ödülünü kazanan Pepe’nin yanı sıra usta yönetmenler Wim Wenders, Richard Linklater ve Ferzan Özpetek’in son filmleri de sinemaseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

43. İstanbul Film Festivali programında, ulusal ve uluslararası yarışmaların ve merakla beklenen filmleri bir araya getiren N Kolay Galaları’nın yanı sıra Dünya Festivalleri’nden Genç Ustalar’a, Mayınlı Bölge’den Antidepresan’a, Çiçek İstemez’den Nerdesin Aşkım? ve Cinemania’ya 16 farklı bölümde filmler yer alıyor. Festivalde film gösterimlerinin yanı sıra konuk yönetmen ve oyuncuların katılımıyla yapılacak söyleşiler, özel gösterimler ve etkinlikler de izleyicilere sinema dolu günler yaşatacak. Festivalin tüm programı film.iksv.org adresinden incelenebilir.

Haftanın kültür sanat ajandası

Wim Wenders, Koji Yakusho festival için İstanbul’a geliyor

Aralarında, Wim Wenders, Koji Yakusho, Levan Akin, Ferzan Özpetek,Tarsem Singh, Dimitris Skyllas, Malgorzata Szumowska, Matthias Glasner ve Lars Eidinger gibi yönetmen ve oyuncuların olduğu festival konukları, kendi filmlerinin gösterimlerinde sinemalarda izleyicilerle buluşup izleyicilerle sohbet edecek. Sinemaseverler, biletlerini alırken film ekibinin katılımıyla yapılacak gösterimleri çizelgede ve filmin seanslarında yıldızla işaretli olarak görebilirler.

Haberin Devamı

Festival biletleri 5 Nisan Cuma günü 10.30’dan itibaren passo.com.tr, Passo mobil uygulaması, Passo perakende satış noktaları üzerinden genel satışa sunulacak.

Haftanın kültür sanat ajandası

Sinema Onur Ödülleri bu yıl Meral Orhonsay ve Engin Ayça’ya

Festival tarafından sinemaya gönül ve emek veren isimlere sunulan Sinema Onur Ödülleri bu yıl, usta oyuncu Meral Orhonsay ile çok yönlü sinemacı Engin Ayça’ya takdim edilecek. Ödüller, 16 Nisan gecesi düzenlenecek Açılış Töreni’nde sahiplerine sunulacak.

Festivalin Uluslararası Yarışma jürisinin başkanlığını Yeni Zelandalı oyuncu Kerry Fox üstlenecek. Uluslararası Yarışma jürisinde yönetmen Maryna Er Gorbach, kurgucu Gladys Joujou, Selanik Uluslararası Film Festivali ve Selanik Belgesel Festivali'nin artistik direktörü Orestis Andreadakis, film eleştirmeni Guy Lodge yer alıyor.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

27. UÇAN SÜPÜRGE ULUSLARARASI KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ’NDE ÖDÜLLER BELLİ OLDU

Ankaralı sinemaseverlerle 27. yılında buluşmaya hazırlanan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, bu yıl 9-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek. Festivalin her yıl; sinemadaki kadın emeğini görünür kılmak ve yeni kuşak kadın sinemacıları cesaretlendirmek amacıyla verdiği ödüllerin bu yılki sahipleri belli oldu.

Festivalde Onur Ödülü oyuncu Hatice Aslan’a, Bilge Olgaç Başarı Ödülleri oyuncu Tülin Özen, yönetmen Ayşe Polat ile yapımcı Nida Karabol’a, Genç Cadı Ödülü ise oyuncu Deniz İlhan’a verilecek. Ödüller sahiplerine, 9 Mayıs akşamı düzenlenecek açılış töreninde takdim edilecek.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

Uçan Süpürge evine döndü!

Filmlere bu yıl; başkentin en eski sinemalarından olan ve yaklaşık 1 yıl önce yeniden açılan Kavaklıdere Sineması yeni adıyla Kült Kavaklıdere ev sahipliği yapacak. Eski Kavaklıdere Sineması, Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’ne daha önceki yıllarda da birçok kez ev sahipliği yapmıştı. Kült Kavaklıdere’de gösterilecek festivalin film seçkisi ve programı ise, yakın zamanda açıklanacak.

Haftanın kültür sanat ajandası

MELİKE ŞAHİN’DEN UNUTULMAYACAK BİR KONSER

“Diva Yorgun”, “Olur Mu” ve “Pusulam Rüzgar” gibi çalışmaları ile müzik listelerinin ilk sıralarında yer alan, kalbe işleyen şarkı sözleri ve göz dolduran sahne performansıyla şarkıcı, söz yazarı ve besteci Melike Şahin, 5 Nisan akşamı Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde hayranlarıyla buluşuyor. Konserin biletleri passo.com.tr’de satışta

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

20. AKBANK KISA FİLM FESTİVALİ DEVAM EDİYOR

20. Akbank Kısa Film Festivali, 4 Nisan’a kadar Akbank Sanat'ta, Moda Sahnesi'nde ve çevrimiçi gösterimlerle devam ediyor. Türkiye ve dünyadan en yeni kısa filmler, söyleşiler ve etkinliklere dair detaylı bilgi için filmonline.akbanksanat.com ve akbanksanat.com adresinden bilgi alabilirsiniz.

Akbank Sanat binasında sinemaseverler Nuri Bilge Ceylan’ın ilk kısa filmi ‘Koza’yı izledi. Film seyri sonrası Nuri Bilge Ceylan, Festival Direktörü Selim Evci yönetiminde kariyerine dair deneyimlerini aktardığı bir söyleşi gerçekleştirildi. Ceylan konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı, filmlerine dair önemli anekdotlar paylaştı.

Haftanın kültür sanat ajandası

Yönetmen, genç meslektaşlarına “Kendinizi fırlatacaksınız, korka korka yapacaksınız. Öğrenmenin en iyi yolu hata yapmak. Biz nasıl yaşamamız gerektiğini hep sinemadan öğrendik” diyerek cesaret verdi.

MAXİMİLİAN CEM HABERSTOCK, TÜRKİYE’DEKİ İLK KONSERİNDE HAZIR

"Genç Filarmoni Orkestrası Münih "in kurucusu, 19 yaşındaki şef, piyanist ve besteci Maximilian Cem Haberstock, Türkiye’de ilk kez İzmirli müzikseverlerin karşısına çıkacak. 6 Nisan Cumartesi akşamı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde, Haberstock yönetimindeki Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrası, Tchaikovsky ve Schumann’ın eserlerini seslendirecek. Konserin solisti yine genç ve başarılı bir keman sanatçısı olan 21 yaşındaki Tassilo Probst olacak.

Haftanın kültür sanat ajandası

ARTER’DE “FARZ ET Kİ SEN YOKSUN” SERGİSİNİ KAÇIRMAYIN

Arter’de gerçekleştirilen ilk özel koleksiyon sergisi olan Farz Et Ki Sen Yoksun, sergilenen eser ve nesnelerin çeşitliliği kadar, kapsadığı mecralar ve ilişki kurduğu temalar bakımından da geniş bir yelpazeye yayılıyor. Ömer Hayyam’ın Rubailer’inde yer alan bir dizeden esinle isimlendirilen ve farklı dönemlerde üretilmiş 600’ün üzerinde sanat yapıtı, işlevsel nesne, nadide eser, mobilya ve kitaptan oluşan sergi, bir koleksiyonun yan yana getirmeler aracılığıyla doğurabileceği bağları keşfetmeye davet ediyor. Sergiyi 29 Aralık’a kadar görebilirsiniz.

Haftanın kültür sanat ajandası

SÜPERSTAR AJDA PEKKAN 12 HAZİRAN’DA BEŞİKTAŞ STADYUMU’NDA

“Sana Ne Kime Ne”, “Hoşgör Sen”, “Haykıracak Nefesim Kalmasa Bile” ve “Yakar Geçerim” gibi efsanevi şarkıların dev yorumcusu Ajda Pekkan, 12 Haziran’da İstanbul Beşiktaş Stadyumu’nda sevenleriyle buluşacak. Süperstarın uzun kariyerinin ilk stadyum konseri olacak bu muhteşem performansın biletleri Biletinial’da satışta, kaçırmayın!

Haftanın kültür sanat ajandası

HAFTANIN ŞARKILARI / ALBÜMLERİ

Barış Manço’nun unutulmaz şarkısı Kara Sevda’ya yeni yorum

Söz ve müziği Barış Manço’ya düzenlemesi Garo Mafyan ve Kurtalan Ekspres’e ait unutulmaz klasik Kara Sevda dünyaca ünlü keman sanatçısı Canan Anderson’ın yorumuyla yeniden müzik severlerle buluştu.

Haftanın kültür sanat ajandası

Selin Sümbültepe'den Ahmet Kaya sürprizi

Başarılı şarkıcı Selin Sümbültepe, Ahmet Kaya yorumu Gel Hadi Gel’le tüm dijital platformlarda yerini aldı. Sesiyle hem şarkının orijinaline sadık kalarak hem de kendi özgün yorumunu ekleyerek dikkatleri üzerine çeken Sümbültepe'ye şarkının düzenlemesinde Bora Çifterler, klibinde ise yönetmen Taha Balta eşlik etti.

Haftanın kültür sanat ajandası

Koray Avcı’dan ‘’Ne Faydası Var’’ yayında

Türk müziğinin usta sanatçısı Selami Şahin’e saygı niteliğinde hazırlanan ‘’Selami Şahin Şarkıları 2’’ albümü, birbirinden iddialı sanatçılar eşliğinde dinleyicilerle buluşmayı sürdürüyor. Albümde Koray Avcı’nın güçlü yorumu ve Alper Atakan’ın düzenlemesiyle yeniden hayat bulan ‘’Ne Faydası Var’’ Lider Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yayında.

Haftanın kültür sanat ajandası

CAN AYTEKİN’İN “GEÇEN PROGRAM” SERGİSİ SANAT SEVERLERİ BEKLİYOR

Nilüfer Belediyesi, Can Aytekin’in “Geçen Program” adlı sergisine, Kevser Güler küratörlüğünde, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde ev sahipliği yapıyor. Aytekin sergide dijital teknolojiler öncesinde yaygın bir üretim olan afiş ressamlığı pratiğinin tekniklerine, kağıt malzeme ve baskıyla ilişkisine ve açık ya da örtük resim tarihi referanslarına yakından bakıyor. Sergiyi 21 Nisan’a kadar ziyaret edebilirsiniz.

Haftanın kültür sanat ajandası

Yazarın Tüm Yazıları