Gözde Hatunoğlu

Haftanın kültür sanat ajandası

21 Nisan 2024
Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

GÜHER VE SÜHER PEKİNEL’E İSPANYA’DAN YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ

Dünyaca ünlü piyano ikilisi Güher Pekinel ve Süher Pekinel, klasik müzik dünyasının saygın ödülleri arasında yer alan ICMA Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü 12 Nisan’da İspanya’da düzenlenen törenle aldılar. Bu saygın ödüle mükemmel tarzları ve klasik müziğe olan uluslararası katkıları nedeniyle layık bulunan Pekineller ödül gecesinde verdikleri coşkulu performanslarıyla dinleyicileri bir kez daha büyüledi.

5. FOTOFİLM ULUSLARARASI KISA FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

Bu yıl 5. kez düzenlenecek Fotofilm Uluslararası Kısa Film Festivali’nin programı belli oldu. Film gösterimlerinin ve etkinliklerin İstanbul Gelişim Üniversitesi kampüsünde gerçekleşeceği festivalle ve festival programıyla ilgili bilgileri festivalin internet sitesi https://www.fotofilm.org/ adresinde bulabilirsiniz. Film gösterimleri ücretsiz.

OMM’DA FİLM GÖSTERİMLERİ BAŞLIYOR

OMM - Odunpazarı Modern Müze, Institut Français ve Goethe Institut işbirliği ile sinemaseverleri Fransız ve Alman sinemasının etkileyici filmlerini deneyimlemeye davet ediyor. Özenle hazırlanan film seçkisi Türkçe altyazılı olarak 24 Nisan - 22 Haziran tarihleri arasında OMM Sinema’da sinema severlerle buluşacak. Ücretsiz gerçekleşecek gösterimlere egitim@omm.art adresine e-posta göndererek ya da 0222 221 27 37 no’lu telefonu arayarak rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Yazının Devamını Oku

Haftanın kültür sanat ajandası

7 Nisan 2024
Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ'NDE NE İZLEYELİM?

17-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 43. İstanbul Film Festivali programında 150’ye yakın film var. Berlin’de gösterilen ödüllü filmler, Sundance’den öne çıkan yapımlar, yerli sinemanın Ulusal Yarışma’da gösterilip ödül için yarışacak en yeni ve seçkin örnekleri, galalar, Dünya Festivalleri’nden Genç Ustalar, Mayınlı Bölge ve Antidepresan gibi bölümleriyle öne çıkan festival için birkaç öneri…

Wim Wenders ve Kōji Yakusho festival için İstanbul’a geliyor

En İyi Uluslararası Film dalında Oscar’a aday olan, Wim Wenders’in yönettiği ve Kōji Yakusho’nun performansıyla izleyenleri büyülediği Perfect Days festivalde gösterilecek.Gökyüzünün Altında / Under the Open Sky

Wenders’le birlikte konuk olarak festivale gelecek usta oyuncu Kōji Yakusho ayrıca filmografisinde öne çıkan dört filmi 13 Suikastçı / 13 Assassins (Takashi Miike), Gökyüzünün Altında / Under the Open Sky (Miwa Nishikawa), Aşka Davet / Shall We Dansu? (Masayuki Suô) ile festivalde olacak.

Ulusal yarışma

Yazının Devamını Oku

Haftanın kültür sanat ajandası

31 Mart 2024
Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

ŞEHRE BAHAR İSTANBUL FİLM FESTİVALİ'YLE GELİYOR

17-28 Nisan arasında N Kolay sponsorluğunda gerçekleştirilecek 43. İstanbul Film Festivali dünya sinemasının en yeni örnekleri, kült yapıtlar, usta yönetmenler ve genç yeteneklerin son filmlerinin de aralarında olduğu 132 uzun metrajlı ve 12 kısa filmden oluşan zengin programıyla sinema severlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Dünya sinemasının en iyi ve en yenileri

12 günlük festivalde, Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı’yı kazanan Dahomey, En İyi Belgesel ödülünü kazanan Gidecek Yer Yok, En İyi Yönetmen ödülünü kazanan Pepe’nin yanı sıra usta yönetmenler Wim Wenders, Richard Linklater ve Ferzan Özpetek’in son filmleri de sinemaseverlerle buluşacak.

43. İstanbul Film Festivali programında, ulusal ve uluslararası yarışmaların ve merakla beklenen filmleri bir araya getiren N Kolay Galaları’nın yanı sıra Dünya Festivalleri’nden Genç Ustalar’a, Mayınlı Bölge’den Antidepresan’a, Çiçek İstemez’den Nerdesin Aşkım? ve Cinemania’ya 16 farklı bölümde filmler yer alıyor. Festivalde film gösterimlerinin yanı sıra konuk yönetmen ve oyuncuların katılımıyla yapılacak söyleşiler, özel gösterimler ve etkinlikler de izleyicilere sinema dolu günler yaşatacak. Festivalin tüm programı film.iksv.org adresinden incelenebilir.

Wim Wenders, Koji Yakusho festival için İstanbul’a geliyor

Yazının Devamını Oku

Haftanın kültür sanat ajandası

18 Mart 2024
Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ’NDE BERLİN ÇIKARMASI

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 17-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 43. İstanbul Film Festivali’nden gelen haber sinema severleri heyecanlandırdı. Şubat ayında gerçekleştirilen 74. Berlin Film Festivali’nden Gümüş Ayı kazanan Hong Sang-soo imzalı A Traveler’s Needs'in yanı sıra Jüri Ödülü ile dönen The Empire ve En İyi Yönetmen ödüllü Pepe, 43. İstanbul Film Festivali’nde ilk kez izleyiciyle buluşacak. Festivalin Berlin’den gelecek diğer sürprizleri arasında My Favourite Cake / Maryam Moghaddam, Behtash Sanaeeha, Hors du Temps / Suspended Time / Olivier Assayas, Seven Veils / Atom Egoyan gibi filmler de yer alıyor.

Hong Sang-soo / A Traveler’s Needs

ADVİYE BAL’DAN “ZAMANSIZ/TIMELESS” SERGİSİ

Resim ve heykel sanatçısı Adviye Bal’ın “Zamansız/Timeless” başlıklı kişisel sergisi, izleyicileri canlı renkler ve dikkat çekici figürler içinde bir yolculuğa çıkarıyor. Sergi, sanatçının, insanın enerji düzeylerine göndermeler yapan siluetlerden oluşan eserleriyle izleyicilerin zihnine yeni bir boyuta geçiş anahtarını sunuyor. Küratörlüğünü Derya Aydoğan’ın üstlendiği “Zamansız/Timeless” sergisini Teşvikiye’deki Red Rouge Art Galeri’de ziyaret etmek için son gün 23 Mart.

BUENA VİSTA ALL STARS 8 SENE ARADAN SONRA HARBİYE CEMİL TOPUZLU AÇIK HAVA TİYATROSU’NDA

Yazının Devamını Oku

Haftanın kültür sanat ajandası

10 Mart 2024
Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

BRYAN ADAMS ‘SO HAPPY IT HURTS’ TURNESİYLE İSTANBUL’A GELİYOR

Oscar’dan Grammy’ye sayısız ödül sahibi, 100 milyonun üzerinde albüm satışına ulaşan rock’n roll devi Bryan Adams, 5 yıl sonra yeniden İstanbullu sevenlerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Adams’ın 15’inci stüdyo albümü ‘So Happy It Hurts’ ile aynı adı taşıyan turnesinin İstanbul ayağı kapsamında sanatçı 18 Ekim Cuma akşamı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda sahnede olacak. Bu özel gecenin biletleri 11 Mart Pazartesi Günü saat 10:00’da Passo’da satışa çıkıyor.

CAPPADOX’UN TEMASI “DEĞİŞEN GÖKLER” OLDU

5. edisyonunda “Değişen Gökler” temasıyla yola çıkan Cappadox, Volkswagen ana sponsorluğunda, Yapı Kredi ve +1’in desteğiyle 23-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Çağdaş Sanat Programı bu yıl, 2022 yılında kaybettiğimiz, programın kurucusu olan küratör Fulya Erdemci’nin değerli anısına Kevser Güler küratörlüğünde düzenlenecek. Bu özel coğrafyanın müzik, çağdaş sanat, gastronomi ve açık hava etkinlikleriyle deneyimlenebileceği çok-disiplinli bir platform sunan Cappadox’un biletleri çok yakında Biletix’te satışta olacak.

TAYFUN PİRSELİMOĞLU FİLMLERİ İSTANBUL MODERN SİNEMA’DA

İstanbul Modern Sinema, “Yönetmenlerle Buluşma” serisinde bu yıl Tayfun Pirselimoğlu’nu ağırlıyor. Ödüllü yönetmen Pirselimoğlu’nun filmleri, 14–21 Mart tarihleri arasında izleyicilerle buluşuyor. Film gösterimlerine Nazan Kesal, Ercan Kesal, Tansu Biçer, Ruhi Su, Nalan Kuruçim başta olmak üzere Pirselimoğlu’nun filmlerinde yer alan oyuncular ile tüm filmlerinde çalışmış sanat yönetmeni Natali Yeres ve yapımcıları da katılacak. Oyuncular ve film ekiplerinin de katılacağı film gösterimlerinin yanı sıra, 15 Mart Cuma günü Tayfun Pirselimoğlu ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Yazının Devamını Oku

Haftanın kültür sanat ajandası

3 Mart 2024
Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

31. İSTANBUL CAZ FESTİVALİ’NDE CHRIS ISAAK SÜRPRİZİ

1994’ten bu yana her yıl İstanbul’da temmuzu caz ayına çeviren festivalin 31’incisi, Garanti BBVA’nın sponsorluğunda, aralarında Chris Isaak, Gregory Porter, Arlo Parks, Joshua Redman, YolanDa Brown, Baptiste Trotignon ve Modern Art Orchestra gibi usta sanatçı ve grupların yer aldığı programıyla müzikseverlerin karşısına çıkıyor. 3-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin biletleri 5 Mart’tan itibaren satışta olacak.

İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ’NDE SCHUBERT’İN NOTALARIYLA KIŞ YOLCULUĞU

Avusturyalı besteci Franz Schubert'in bestelediği, Alman şair Wilhelm Müller'in kaleme aldığı 24 parçalık şiir dizisi “Winterreise”(Kış Yolculuğu) , Modern Dans Topluluğu İstanbul’un yorumuyla AKM’ye geliyor. Deniz Özaydın, Evrim Akyay, Emre Karaca, Huri Murphy, İsmet Köroğlu, Mert Öztekin ve Tuğçe Göncü’nün koreograf olarak yer aldığı eserin librettosu ve yönetimi Mert Öztekin’e ait. Kış Yolculuğu 5 Mart ve 2 Nisan’da Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

3 KITADAN KADINLAR ANLATTI, PINAR CİVAN YAZDI VE ÇİZDİ

Çalışmalarını Paris ve Bern’deki atölyeleri arasında sürdüren ressam Pınar Civan, 20 yıl boyunca, yaşadığı 3 kıtada, farklı ülkelerden ve farklı kültürlerden kadınlara hayat, aşk ve kadınlıkla ilgili sorduğu soruları çizimlere ve metinlere aktardı. Bu birikimin bir araya geldiği “Dis-moi” kitabı The Poet House etiketiyle okurlarıyla buluştu. Pınar Civan, Türkçe ve İngilizce olarak sınırlı sayıda basılan “Dis-moi” aracılığıyla en mahrem hallerini, kalplerini, tecrübelerini cömertçe paylaşan kadınların buluştukları ortak mesajın, var oldukları, kendilerini eksiltmeyecekleri, cesaretle arzularını, haklarını, mutluluklarını, mutsuzluklarını dile getirmeleri olduğunu söylüyor ve kitabın romantik, gülümseten, hınzırca göz kırpan bir kitap olduğunu dile getiriyor.

Yazının Devamını Oku

Haftanın kültür sanat ajandası

26 Şubat 2024
Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

SİYAD ÖDÜLLERİ SAHİPLERİYLE BULUŞACAK

Sinema Yazarları Derneğince (SİYAD) dağıtılacak 56. SİYAD Ödülleri 4 Mart akşamı sahipleriyle buluşacak. 2023 yılı içinde sinemalarda ve dijital platformlarda gösterime giren yerli ve yabancı sinema filmlerine verilecek ödüller 11 kategoriden oluşuyor.

Bu yıl Nuri Bilge Ceylan’ın “Kuru Otlar Üstüne” filmi 11 kategorinin tamamında adaylık elde etti. Özcan Alper imzalı ‘Karanlık Gece’ on kategoride yılın en iyi beş yapımı arasına girerken, Zeki Demirkubuz’un “Hayat”ı da dokuz kategoride on adaylık elde etti.

Karanlık Gece / Özcan Alper

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) tarafından düzenlenecek 56. SİYAD Ödülleri’nde verilecek Onur ve Emek ödülleri de belirlendi.

Sinema yazarları bu yıl çektiği filmlerle Türkiye’nin yakın tarihine odaklanan yönetmen Tomris Giritlioğlu’na ve şarkıcı, oyuncu Lale Belkıs’a Onur Ödülü verecek. Emek Ödülü’ne değer görülen isim ise kamera önünde olduğu kadar kamera arkasında da çalışan, Altın Palmiye ve Oscar ödülü alan filmlerde rol alan Necmettin Çobanoğlu.

Yazının Devamını Oku

Haftanın kültür sanat ajandası

18 Şubat 2024
Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

GEZGİN SALON FESTİVALİ’NİN İLK İSİMLERİ AÇIKLANDI!

Müzikseverlerin merakla beklediği “+1 Sunar: Gezgin Salon Festivali” bu yıl 29 Haziran ve 30 Haziran’da , yeşille müziği buluşturan Bonus Parkorman’da gerçekleştirilecek. Festivalin ilk isimleri Stavroz, Parcels ve La Femme olarak açıklandı. sahneyi bir açık hava diskosuna çevirecek. Festival sahnesine eklenecek sürpriz isimler de önümüzdeki günlerde açıklanacak. Festivalle ilgili gelişmeleri ve duyuruları Salon İKSV’nin web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden takip edebilirsiniz. Avantajlı dönem biletleri de Passo’da satışta.

GİTAR SİHİRBAZI YNGWIE MALMSTEEN 20 YIL ARADAN SONRA HARBİYE AÇIK HAVA'DA

Dünyanın önde gelen gitaristlerinden İsveçli Yngwie Malmsteen, 6 Temmuz 2024 gecesi, en iyi hitlerinden oluşan bir set list ile, 20 yıl aradan sonra Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne almak üzere Epifoni organizasyonuyla ülkemize geliyor. Malmsteen, 41 yıllık müzik kariyerinde TIME dergisinin “Tüm Zamanların En İyi 10 Elektrik Gitaristi” arasında yer alan, inanılmaz stili, yaratıcı kişiliği ve besteleri ile rock tarihine adını altın harflerle yazdıran bir usta olarak tanınıyor.

CEM YILMAZ YENİ STAND-UP GÖSTERİSİYLE MART BOYUNCA ZORLU PSM’DE

Cem Yılmaz, "CMXXIV" adını taşıyan yepyeni stand-up gösterisiyle Zorlu PSM’de kahkaha dolu anlar yaşatmaya devam ediyor. Sezon boyunca Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde gerçekleştirilen bu özel gösteri serisi tüm izleyicilere eğlenceli saatler yaşatıyor. Yılmaz’ın gösterisi ay boyunca, 5-6-12-13-19-20-25-26 Mart’ta izleyicisiyle buluşacak.

Yazının Devamını Oku