Haftanın kültür sanat ajandası

Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

Haberin Devamı

31. İSTANBUL CAZ FESTİVALİ’NDE CHRIS ISAAK SÜRPRİZİ

1994’ten bu yana her yıl İstanbul’da temmuzu caz ayına çeviren festivalin 31’incisi, Garanti BBVA’nın sponsorluğunda, aralarında Chris Isaak, Gregory Porter, Arlo Parks, Joshua Redman, YolanDa Brown, Baptiste Trotignon ve Modern Art Orchestra gibi usta sanatçı ve grupların yer aldığı programıyla müzikseverlerin karşısına çıkıyor. 3-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin biletleri 5 Mart’tan itibaren satışta olacak.

Haftanın kültür sanat ajandası

İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ’NDE SCHUBERT’İN NOTALARIYLA KIŞ YOLCULUĞU

Avusturyalı besteci Franz Schubert'in bestelediği, Alman şair Wilhelm Müller'in kaleme aldığı 24 parçalık şiir dizisi “Winterreise”(Kış Yolculuğu) , Modern Dans Topluluğu İstanbul’un yorumuyla AKM’ye geliyor. Deniz Özaydın, Evrim Akyay, Emre Karaca, Huri Murphy, İsmet Köroğlu, Mert Öztekin ve Tuğçe Göncü’nün koreograf olarak yer aldığı eserin librettosu ve yönetimi Mert Öztekin’e ait. Kış Yolculuğu 5 Mart ve 2 Nisan’da Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

3 KITADAN KADINLAR ANLATTI, PINAR CİVAN YAZDI VE ÇİZDİ

Çalışmalarını Paris ve Bern’deki atölyeleri arasında sürdüren ressam Pınar Civan, 20 yıl boyunca, yaşadığı 3 kıtada, farklı ülkelerden ve farklı kültürlerden kadınlara hayat, aşk ve kadınlıkla ilgili sorduğu soruları çizimlere ve metinlere aktardı. Bu birikimin bir araya geldiği “Dis-moi” kitabı The Poet House etiketiyle okurlarıyla buluştu. Pınar Civan, Türkçe ve İngilizce olarak sınırlı sayıda basılan “Dis-moi” aracılığıyla en mahrem hallerini, kalplerini, tecrübelerini cömertçe paylaşan kadınların buluştukları ortak mesajın, var oldukları, kendilerini eksiltmeyecekleri, cesaretle arzularını, haklarını, mutluluklarını, mutsuzluklarını dile getirmeleri olduğunu söylüyor ve kitabın romantik, gülümseten, hınzırca göz kırpan bir kitap olduğunu dile getiriyor.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

HAFTANIN ŞARKILARI / ALBÜMLERİ

Gökçe & Dedublüman’dan yeni düet

Alternatif sahnenin yıldızlarından Gökçe ve Dedublüman; ‘Kader Utansın’ teklisini Pasaj Müzik etiketiyle tüm dijital dünyada yayımlandı. Sözü ve müziği Gökçe’ye, düzenlemesi Dedublüman’ın solisti Mustafa Yavuz’a ait şarkının mix&mastering’ini Alen Konakoğlu yaptı.

Haftanın kültür sanat ajandası

Ezgi Aktan'dan Gökhan Tümkaya ile Affet düeti

Ezgi Aktan’a 'Şeffaf' isimli dördüncü stüdyo albümünün sözü ve müziği kendisine ait çıkış şarkısı 'Affet’te Gökhan Tümkaya eşlik ediyor. Ada Müzik etiketiyle plakseverlerle buluşan Şeffaf’ın çıkış şarkısı Affet, plak çıkış tarihi ile aynı anda tüm dijital platformlarda yayında.

Haftanın kültür sanat ajandası

Elif Buse Doğan’dan “Yaka Yaka” yayında

Haberin Devamı

Türkçe müziğin sevilen seslerinden Elif Buse Doğan, “Yaka Yaka” adlı yeni şarkısını sevenlerinin beğenisine sundu. Pop ve trap altyapısına sahip “Yaka Yaka”nın sözü ve müziği Doğanay Karadeniz imzası taşırken, düzenlemesi Salih Sakarya'ya ait. EBD Music etiketiyle yayınlanan şarkı tüm dijital platformlarda yayında.

Haftanın kültür sanat ajandası

BULGUR PALAS “MAGNUM İSTANBUL’DA” SERGİSİYLE İSTANBULLULARLA BULUŞTU

20. yüzyıl İstanbul sivil mimarisinin dikkat çeken örneklerinden biri olan ve 100 yılı aşkın süredir Cerrahpaşa’nın yanı başında tarihi yarımadayı süsleyen Bulgur Palas, kültür ve sanatın merkezi oldu. Bulgur Palas’ta Magnum Photos’un “Magnum İstanbul’da” sergisi ve ödüllü fotoğrafçı Emin Özmen’in 30 fotoğrafına da bulunduğu özel bölüm 31 Ağustos’a kadar sanat severleri ağırlayacak.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

BEYKOZ KUNDURA’DA WOW - DÜNYA KADINLAR FESTİVALİ GÜNÜ!

 WOW - Dünya Kadınlar Festivali İstanbul, üçüncü edisyonu ile kentin kültür sanat hayatına yön veren Beykoz Kundura’da başladı. British Council tarafından Beykoz Kundura ortaklığı, Birleşik Krallık merkezli WOW Vakfı iş birliği ve Pozitif organizasyonuyla hayata geçirilen festival, üçüncü edisyonunda da #birlikteyiz diyerek kadınların hikayelerini ve seslerini paylaşan kapsayıcı ve eşsiz bir platform sunuyor.

Haftanın kültür sanat ajandası

 

Yazarın Tüm Yazıları