Haftanın kültür sanat ajandası

Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

Haberin Devamı

GEZGİN SALON FESTİVALİ’NİN İLK İSİMLERİ AÇIKLANDI!

Müzikseverlerin merakla beklediği “+1 Sunar: Gezgin Salon Festivali” bu yıl 29 Haziran ve 30 Haziran’da , yeşille müziği buluşturan Bonus Parkorman’da gerçekleştirilecek. Festivalin ilk isimleri Stavroz, Parcels ve La Femme olarak açıklandı. sahneyi bir açık hava diskosuna çevirecek. Festival sahnesine eklenecek sürpriz isimler de önümüzdeki günlerde açıklanacak. Festivalle ilgili gelişmeleri ve duyuruları Salon İKSV’nin web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden takip edebilirsiniz. Avantajlı dönem biletleri de Passo’da satışta.

Haftanın kültür sanat ajandası

GİTAR SİHİRBAZI YNGWIE MALMSTEEN 20 YIL ARADAN SONRA HARBİYE AÇIK HAVA'DA

Haberin Devamı

Dünyanın önde gelen gitaristlerinden İsveçli Yngwie Malmsteen, 6 Temmuz 2024 gecesi, en iyi hitlerinden oluşan bir set list ile, 20 yıl aradan sonra Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne almak üzere Epifoni organizasyonuyla ülkemize geliyor. Malmsteen, 41 yıllık müzik kariyerinde TIME dergisinin “Tüm Zamanların En İyi 10 Elektrik Gitaristi” arasında yer alan, inanılmaz stili, yaratıcı kişiliği ve besteleri ile rock tarihine adını altın harflerle yazdıran bir usta olarak tanınıyor.

Haftanın kültür sanat ajandası

CEM YILMAZ YENİ STAND-UP GÖSTERİSİYLE MART BOYUNCA ZORLU PSM’DE

Cem Yılmaz, "CMXXIV" adını taşıyan yepyeni stand-up gösterisiyle Zorlu PSM’de kahkaha dolu anlar yaşatmaya devam ediyor. Sezon boyunca Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde gerçekleştirilen bu özel gösteri serisi tüm izleyicilere eğlenceli saatler yaşatıyor. Yılmaz’ın gösterisi ay boyunca, 5-6-12-13-19-20-25-26 Mart’ta izleyicisiyle buluşacak.

Haftanın kültür sanat ajandası

Haberin Devamı

ÜSKÜDAR KİTAP FUARI KİTAP AŞIKLARINI BEKLİYOR

“Kültür Sanatın Merkezi, Kitapseverin Adresi” olan Üsküdar’da; gerek yayın çeşitliliği gerekse de katılımcı sayısı olarak İstanbul’un önemli kültürel etkinliklerinden olan Üsküdar Kitap Fuarı 9. Kez kapılarını kitapseverlere açtı.  2015 yılında tüm kitapseverleri buluşturma hedefiyle yola çıkan Üsküdar Kitap Fuarı, bu yıl 120 yayınevi, 550 yazar ve 750 etkinlik ile 25 Şubat’a kadar İstanbullularla buluşuyor.

Haftanın kültür sanat ajandası

ANDY WARHOL SERGİSİ İSTANBUL LALE MÜZESİ’NDE

Slovak asıllı ressam, grafik tasarımcı ve film yapımcısı Andy Warhol, yaratıcı eserleri ve benzersiz tarzıyla sanat dünyasında ve popüler kültürde unutulmaz izler bırakan; çağdaş sanatın dönüm noktalarından biri. Pop-Art akımının önde gelen temsilcilerinden olan Warhol, sanat dünyasına getirdiği radikal yaklaşımlarla tanınıyor. “Andy Warhol Pop-Art İstanbul Sergisi” 31 Mart 2024 tarihine kadar İstanbul Lale Müzesi’nde sanat severleri bekliyor.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

YUNT’UN YENİ SERGİSİ “GÖRÜNMEYEN KENT” AÇILDI

İlk sergisi “Şehir Nerede?” ile kasım ayında kapılarını açan YUNT, yine Emre Zeytinoğlu küratörlüğünde gerçekleşecek ikinci sergisi “Görünmeyen Kent” ile izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Sergi, kentin iç mekânlarındaki şaşırtıcı eylemleri, nesnelerin değişen anlamları ve kalabalıkları oluşturan her bir kişinin farklı düşünceleri arasındaki çelişkili yaşam biçimlerini yansıtan yapıtları bir araya getiriyor. Görünmeyen Kent’i 12 Mayıs’a kadar görebilirsiniz.

Haftanın kültür sanat ajandası

HAFTANIN ŞARKILARI

Damla Durakçay bir yıl aradan sonra ‘Vazgeçtim’ dedi

Damla Durakçay, Sezen Aksu’nun pop müzik kariyerinde bir dönüm noktası olarak tanımlanan Gülümse albümünden Vazgeçtim şarkısını yeniden yorumladı. Durakçay bu dokunaklı şarkıya kendi vokal stiliyle, synth pop ve elektronik altyapılı bir saygı duruşunda bulunurken dinleyicisini şaşırtacak.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

Selami Şahin Ve Onno Tunç’tan daha önce yayımlanmamış şarkı

Selami Şahin, Ahmet Selçuk İlkan ve Onno Tunç'un 1982 yılında bir araya gelerek Eurovision için hazırladığı ‘’Bu Şehirde’’ tam kırk iki sene sonra Lider Müzik etiketiyle gün yüzüne çıkıyor. Her bir notasıyla yalnız kalpleri bir araya getirecek olan "Bu Şehirde" tüm dijital platformlarda yayında.

Haftanın kültür sanat ajandası

Jabbar “Canımsın Sen” yayında

Sevilen sanatçı Jabbar’ın yeni şarkısı “Canımsın Sen”, Universal Music Türkiye etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini aldı. Sezen Aksu’nun en sevilen şarkılarından biri olan Canımsın Sen, bu kez Jabbar’ın karakteristik sesi ve kendine has müziği ile buluştu.

Haftanın kültür sanat ajandası

Sedef Sebüktekin'den yeni tekli geldi

Haberin Devamı

Alternatif müziğin sevilen seslerinden Sedef Sebüktekin, tüm dijital platformlarda yayınlanan yeni şarkısı "Niye Diye Sorma" ile duygusal acıların içinde kaybolma ve bu acılardan kurtulma arasındaki mücadeleyi anlatıyor.

Haftanın kültür sanat ajandası

YEMEK KÜLTÜRÜNE DAİR HER ŞEY “BOL KEPÇE MAHALLESİ”NDE

“Bol Kepçe Mahallesi” dünyanın dört bir yanından katılımcılara, gastronomi dünyasının önde gelen isimleriyle tanışma, yemek kültürü üzerine sohbet etme ve lezzetli tariflerin püf noktalarını öğrenme fırsatını sunuyor. Serra Yılmaz, Hülya Ekşigil, Aylin Aslım, Ayça Budak, Elvan Uysal Bottoni, Vedat Ozan, Bağış Erten, Didem Şenol, Bekir Ağırdır gibi isimler “Bol Kepçe Mahallesi”nde balıkçıdan mezeciye, esnaf lokantasına çayhaneye, pastaneden bakkala kadar çeşitli dükkânların “esnaf”lığını yaparak katılımcılara benzersiz deneyimler yaşatacak.

Haftanın kültür sanat ajandası

Online yemek festivali “Bol Kepçe Mahallesi”, 19-25 Şubat’ta çevrimiçi mekânlardan oluşan sosyal video platformu gather-in’de. gatherin.life adresi üzerinden platforma kolayca üye olunabilir, biletler ise gatherin.life/bolkepcemahallesi adresinden temin edilebilir.

Yazarın Tüm Yazıları