Mertlik bozuldu

ÜSTAT Necip Fazıl, “Ne kervan kaldı ne at. Hepsi silinip gitti. İyi insanlar iyi atlara binip gitti...” diyerek eskilerin mutluluklarına olan özlemini dile getirir.

Haberin Devamı

İyi insanlar, yalnızca gitmekle kalmayıp iyilikleri de beraberlerinde götürdüler.

Malum eski savaşlar er meydanlarında, yiğitçe yapılırdı. Artık ne o erler ve ne de o meydanlardan eser kaldı.

Zira; “Delikli demir çıktı, mertlik bozuldu!”

Meşhur hikâyede; hasbelkader cenaze namazı kıldırması için zorlanan Bekri Mustafa (ayyaş), namazdan sonra mevtanın kulağına eğilir ve bir şeyler fısıldar. Ne dedin diye sorduklarında ise, şu anlamlı cevabı verir: “Gittiğin yerde, sana dünyanın hallerinden soracaklar. Teferruata girmene gerek yok; yalnızca Bekri Mustafa’nın imam olduğunu söyle, onlar, dünyanın ne hale geldiğini çok iyi anlarlar!”

Dünyamızın son iki asrının (20 ve 21) hikâyesi de böyledir. İngiltere, ardından ABD’nin jandarması olduğu dünyamızın hali pür melali; zulmün, kahpeliğin, kalleşliğin, alçaklığın ve ihanetin zirve yapmasıyla tüm çıplaklığıyla ortadadır.

Haberin Devamı

Ve tabiri caizse, son iki asırdır, dünyanın ipinin ucu bu malum emperyalistlerin elindedir. Mertlik, bunların sözlüklerinde olmadığından, semtlerine bile uğramaz. İnsanların yüzlerine karşı savaştıkları görülmez; hep arkadan dolanır, arkadan iş çevirirler ve sürekli maşa kullanırlar.

Satın aldıkları devşirmelerle, kardeşi kardeşe kırdırırlar. (FETÖ, PKK vb.)

Kurup, donatıp, eğitip geliştirdikleri terör örgütlerini adeta maden ocağı gibi işletirler. Bunlar marifetiyle, hunharca savaşları vekâletle yürütürler.

Bakarsanız, pirüpaktırlar, ellerinde tek damla kan göremezsiniz. Gerçekte ise, hücrelerine kadar mazlum kanına bulanmışlardır. Kızıldan da kızıl, karadan da daha karadırlar.

Vicdanları dumura uğramış (körelmiş), onun yerine kalın cüzdan taşırlar.

Bunlar, milyarlarca insanın kanlarını emen, emdikçe doymayan ve zevk alan devasa vampirlerin ta kendileridir.

Şeytan yaratılalı beri, bunların yapmakta olduğu şeytanlığı görmedi; bunları gördükten sonra da kendini affettirmek için ümidi arttı!

Sorsanız; dünyanın en medeni ülkeleri bunlardır. İnsan haklarına en ziyade saygı duyanlar da kendileridir!

Ülkeleri, özgürlük ve hürriyet timsalidir! Bunların sözde adalet tanrılarının gözleri bağlı, ellerindeki terazi denktir. Böylece tarafsızlığın ve adaletin ve adil yargılamanın öncüsüdürler!

Haberin Devamı

Sözde, demokrasinin beşiğidirler. Bu beşiği, sadece Irak’ta sallarken, bir milyondan fazla masum insanı katlettiler.

Dostunuz ve müttefikiniziz derler, düşmanın yapmadığını, yapmayacağının daniskasını size yaparlar.

Gel de bunca kuzu postuna bürünmüş canavarın kol gezdiği, kavanoz dipli bu dünyada huzur bul ve yaşa!

Yazarın Tüm Yazıları