Dünya diken üstünde

Rusya Ukrayna savaşı bir haftada bitecekti, bir yılı geçti hâlâ biteceği yok. Bitmediği gibi, nereye evrileceği de belli değil.

Haberin Devamı

Rusya’yı kışkırtıp ateşe iten ABD’nin niyeti belli: Rusya’nın saldırganlığını ileri sürüp bütün bir Avrupa’yı hegemonyası altına almak ve Rusya ile birlikte Çin’i kuşatmak. Nitekim kalan Avrupa ülkelerini de NATO’ya alarak ve daha önemlisi, AB’ye kendi ordusunu kurdurmayarak, bütün bir Avrupa’yı kendine muhtaç hale getirdi.

Daha geçen senelerde Fransa Cumhurbaşkanı “NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti” demişti. ABD’nin bu hamleleriyle, gerçekte AB’nin beyin ölümünün gerçekleştiği ve her şeyleriyle ABD’ye muhtaç hale geldikleri görüldü.

Bugün AB ülkelerindeki hanelerin yalnızca enerji (elektrik ve doğalgaz) giderleri beş bin avro’nun üzerindedir. Rusya Ukrayna savaşı uzadığı takdirde, yarınlarının daha beter olacağı, bugünden bellidir.

Türkiye, NATO ülkesi olmasına rağmen hem Rusya ile ve hem de Ukrayna ile münasebetlerini iyi şekilde yürütmektedir. Dolayısıyla savaş halindeki Rusya ile görüşebilen tek NATO ülkesi Türkiye’dir.

Haberin Devamı

Türkiye’nin dış politikadaki bu başarısı, tahıl koridorunun açık kalmasını sağlamış ve böylece özellikle Afrika ülkelerindeki açlığın önüne geçilebilmiştir.

Türkiye’nin bu tutumu, yarınlarda oluşabilecek barış koridorunun yerini ve önemini göstermektedir.

ABD, AB’yi her ne kadar hegemonyası altına alsa da dünyanın çok kutupluluğa gitmekte olduğu aşikârdır. Oluşacak yeni dünya düzeninde, Türkiye de küresel güç dengelerinde söz sahibi olacaktır.

ABD, Almanya dahil tüm Avrupa ülkelerine istediğini yaptırıyor ama görüldüğü üzere Türkiye’ye diş geçiremiyor. Türkiye, kendi müstakil politikasını, ABD ve NATO’ya rağmen sürdürüyor.

Dünyanın jandarmalığını elinden kaçırmakta olduğunu gören ABD, bu hırsla Rusya Ukrayna savaşını NATO Rusya savaşına çevirmek istiyor.

Böyle bir durumda Rusya da nükleer silah kullanacağını açıkladı.

Rusya’nın blöf yapmadığı açıktır zira kediyi bile bu denli köşeye sıkıştırırsanız aslan kesilmesi kaçınılmazdır.

Sadece Avrupa cephesinde değil, Pasifik’te de sular ısınıyor. ABD, aklı sıra iki tavşanın (Çin ve Rusya) peşinde aynı anda koşuyor. Bu gidişle ikisini de yakalamayacağı ve ava giderken avlanacağı görülecektir.

Haberin Devamı

Şayet Amerikan seçimlerini Trump ve benzeri bir kişi kazanırsa gelen kişi ABD’yi kendi kabuğuna çeker ve dünya derin bir nefes alır.

Biden ve onun zihniyeti (ABD derin devleti) yeniden işbaşına gelirse,dünyayı büyük tehlikeler beklemektedir.

Bu durumda, tek kutuplu hegemonik gücünü kaybeden ABD’nin ateşle oynaması işten bile değildir.

Asıl o zaman seyredin gümbürtüyü!

Yazarın Tüm Yazıları