Adaletin bu mu dünya?

Kendini sıfırdan yaratan, hikayesiyle ilham veren, ‘bizden biri’ ünlülerin sonu gelmiş belli ki… Sosyal medyadan dedikodu sitelerine şov dünyasını domine eden Hadid kardeşlerin hikayesi, artık şöhretin de dünyaya ağzında gümüş kaşıkla gelenlerin hakkı olduğunu düşündürüyor.

Haberin Devamı

Şöhret kavramını uzun uzadıya irdelemek de nereden çıktı diyeceksiniz. Geçtiğimiz günlerde duyduğum bir kampanya haberi bu kavramın da yeniden yapılandığını düşündürttü bana. Model Bella Hadid ve kardeşi Amwar, birlikte Zadig&Voltaire markasının son kampanyasının yüzleri olmuş. Tarz denince hala yenilmeyen bir duruş varsa o da Fransızlar’ınki… Hiç uğraşılmamış gibi duran; rahatlığı ön plana alıp aksesuarlarla, doğru saç kesimiyle farkını koyan bu tarzın modadaki en başarılı temsilcilerinden biri, Zadig&Voltaire… Amerikan moda tutkunlarının Fransız tarzına olan hayranlıklarının ispatı, markanın bu topraklardaki başarısı. İlk defilelerini önümüzdeki hafta New York Moda Haftası’nda gerçekleştirecekler, elbette ticari beklentilerine paralel bir karar alarak… Yüzlerini Amerika’nın yeni ‘sevgilileri’ olan Hadid kardeşlerden seçmeleri de işi şansa bırakmayacaklarının ispatı.

Haberin Devamı

Adaletin bu mu dünya

Hadid kardeşler Los Angeles’ta yaşayan, Filistin kökenli çok varlıklı emlak kralı Mohamed Hadid’in evlatları. Anneleri Hollandalı Yolanda Hadid; o da Amerikan’ın çok sevilen The Real Housewives of Beverly Hills’in (yine zengin, bakımlı ve şımarık kadınların hayatlarını anlattığı için popülerleşmiş bir diğer proje) yıldızlarından, eski bir Hollandalı model. Bu klasik güzel kadın-zengin adam formülünün üç meyvesi var; Gigi, Bella ve Amwar… Gigi Hadid son zamanların en popüler modeli. Güzelliği dillere destan ama zaten bir Victoria’s Secret modelinden farklı bir randıman bekleyen yok. Gigi’yi bence farklı kılan, görsel dünyanın en büyük gerçeğine dönüşen instagramda da çok popüler bir figur olması. Sokakta çekilen ‘street style’ fotoğrafları, kendisinin ciddi bir iş kadını olduğunun ispatı. Hiç ortalama bir fotoğraf yok çünkü Gigi belki bir profesyonel stil danışmanlığı alıp, yeri geldiğinde fotoğraflarını kendi çektirip ‘fenomen’ olma halini hatasız yaşamaya adamış kendini. Gigi’nin kendisi kadar gösterişli olmasa da bence çok kendine özgü bir güzelliği olan kardeşi Bella da onun ayak izlerini takip ediyor. Marc Jacobs defilesinde yürüyor, Givenchy kampanya çekiminde görünüyor. Son olarak ablasının şahlandırdığı Victoria’s Secret defilesinde o da vardı. Bella’nın da instagram hesabını hiç boşlamadığını yeri gelmişken belirtelim. Erkek kardeşleri Amwar da genç yaşında Hugo Boss gibi bir markanın kampanya yüzü oldu. Üstüne Bella ablası ile Zadig&Voltaire heyecanını paylaşıyor. Şu sıralar dünyada moda, şov ve ‘celebrity’ dünyası üzerine haber yapan her mecrada bu iki kardeşin işbirliğinin haberi var. Bu sayede markanın adının ne çok duyulduğunu varın siz hesap edin.

Haberin Devamı

Adaletin bu mu dünya

Özellikle instagramın keşfiyle moda dünyasının dinamiklerinde artık köklü bir değişiklik söz konusu. Markalar şimdi sadece guzel bir yüzden fazlasını; yanındaki ilgi çekici hikayeyi de istiyor. Hadid kardeşlerin şatafatlı hayatı da bugünün insanının duymayı, görmeyi en istediği türde. Onlar da günde bilmemkaç post paylaşarak bizi bu oyuna canı gönülden buyur ediyor. Üstüne annelerinin ve Bella ile Amwar’ın Lyme hastalığından muzdarip olmaları hikayelerine o gerekli ‘onlar da insan’ tadını da katıyor.  

Yazarın Tüm Yazıları