'Pardon bariyeri'

Büyükşehir Belediyesi... Çankaya Belediyesi’ne ait Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı’nı, ‘pardon’ diyerek, ocak ayında geri almıştı.

Haberin Devamı

Pardon bariyeri

Otoparkın, şu sıralar kapalı olduğunu belirten okur Prof. Dr. Yaşar Aykaç, iletisinde -özetiyle- şunları kaydetmiş:
SORUN ŞU:
* Otopark, kapatılana kadar saatlik-günlük-abonelik tarifeleri ve makul ücretiyle gayet güzel işletiliyordu.
* Kapatma sonra Kızılay ve çevresindeki binlerce Ankaralı park yeri bulamaz(mağdur) oldu.
* 5-10 dakikalığına bile aracımızı bırakacak, bir işimizi halledebilecek imkânımız kalmadı.
SORUM ŞU:
* Büyükşehir Belediyesi, bu ihtilaflı durumu daha ne kadar sürdürmeyi düşünüyor?
YORUM ŞU:
* Sebebi her ne olursa olsun, kim haklı olursa olsun bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekir.
* Büyük bir ihtiyaca cevap veren, kamu hizmeti gören bu otoparkın bir an önce -geçici ya da daimi bir çözümle- hizmete girmesinin sağlanması şart.

Haberin Devamı

Pardon bariyeri

GİRİŞTE NOT VAR

Kentin merkezinde daha önce 24 saat hizmet veren bin 200 araç kapasiteli Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı’nın girişinde, “Tüm personelin dikkatine. 26.07.2016 tarihi itibarıyla araç alınmayacaktır” notu ile bariyerler bulunuyor.

‘YANLIŞLIKLA VERİLMİŞ’

Büyükşehir Belediyesi, 1987’de sehven(yanlışlıkla) Çankaya’ya verildiğini belirttiği Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı ile Sıhhiye Köprüsü altındaki dükkânlar, Abdi İpekçi Parkı’nın bir kısmı ve Dikmen Sokullu’daki lojmanı ocak ayı Meclisi’nde geri almıştı. Büyükşehir gerekçe olarak, 1992’deki Çankaya Belediye Meclisi’nden çıkan ve yıllar sonra ulaşılan kararı göstermişti.

Pardon bariyeri

GERİ DÖNMEYEN GERİ DÖNÜŞÜM

Burada Okur Yazar’da 23 Eylül günü, okur Zafer Tarhan’ın iletisi üzerine, çöp kutusu gibi kullanılan geri dönüşüm kutularına dikkat çekmiştim.
*
Bu fotoğraf ise okurumuz Özgen Alpaslan Berk’ten geldi.
*
Yakın zamana kadar Hoşdere Caddesi’ndeki Emekliler Parkı’nda duran geri dönüşüm kutusunun, ‘yok olma’ hikâyesini okur şöyle aktarıyor:

Haberin Devamı

ZAMANLA ÇÖPLÜK OLDU

“Komşularımız gayet şevkli biçimde evdeki geri dönüşüme gidebilecek atıklarını bu kutuya atıyorlardı. Ancak sorun, kutu dolduktan sonra başlıyor. Çünkü Çankaya Belediyesi’nin bu geri dönüşüm kutularının yerleştirilmesi ve boşaltılması işini verdiği taşeron firma gelip atıkları almıyordu. Tabi, kutu dolunca gelen materyaller kutunun kenarına bırakılıyor, zamanla da orası çöplük haline dönüşüyordu. Çankaya Belediyesi’ne şikâyette bulunuyorduk ve zar zor kutunun boşaltılmasını sağlıyorduk. Ama zamanla firma bu işi iyice savsaklar oldu. Yakın zaman önce firma değişti ve yeni firma kutunun anahtarını bulamadığı için kapağı kırarak boşalttı.
Ve... Kutu kullanılamaz hale geldi. Maalesef geri dönüşüm kutusu da çöpe dönüşmüş oldu. Bunun üzerine de tekrar başvurduk ve sonunda Çankaya Belediyesi çareyi kutuyu kaldırmakta buldu. Yeni bir kutu da konulmadı.
Belki de hiç konulmayacak."

Haberin Devamı

ÖNERİM VAR

ÜÇGEN ADACIK SAĞA ÇEKİLSİN

Okur Öcal Dedekorkut 75 yaşında.
İleti gönderememiş.
Gazetemizi telefonla aradı.
Eskişehir Yolu’nda yaşanan trafiğin rahatla(tıl)masıyla ilgili önerisi var:
“Konutkent’ten Eskişehir Yolu’na çıkışta, -Ankara istikametine dönüşle Eskişehir Yolu’na dönüş arasında kalan- bir üçgen adacık var. Bu adacığın sağa çekilmesi gerekiyor. Şu an 1 araç sığarken, 2 araç sığmış olacak. Bu da trafiği nispeten rahatlatacak.”
NOT: Bu önerimi 5 Kasım 2015’te Mavi Masa’ya ilettim. Sadece, “İlginize teşekkür ederiz” demekle yetindiler.

YAYA GEÇİTLERİNDE ARAÇLAR HIZ KESMİYOR

Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı’nda (eski adıyla İrfan Baştuğ), belediyenin yol çalışmaları sonrası yaptığı -6 adet- yaya geçitleri ölüm saçıyor. Sürücülerin çok hızlı araç kullandıkları yolda, yayalar canları burunlarında karşıya geçmeye çalışıyor. Zaman zaman yaralanmalı kazaların da meydana geldiği yolda, ölümlü bir kaza olma riski çok büyük.
TALEBİMİZ:
Yaya geçitlerine, butonlu trafik lambası konulması. Ancak yetkililer, ‘protokol yolu’ gerekçesiyle bir müdahalede bulunmuyor.
Süreyya ORAL

Yazarın Tüm Yazıları