Mucize yaratanlar

ÖLÇÜSÜ, saç telinin yüzde biri kadar ince...

Haberin Devamı

Kâğıt gibi katlanabilmeli...Vücuda yerleşecek...O yüzden mikroskopla çalışıyordu...Gece yarıları... Sabaha karşı... Müthiş bir mücadele... Yaratma heyecanı...Böyle bir hayali yaratmak için çırpınıyordu.Böyle bir pil olabilir mi?Böyle bir pil, üstelik kalp için...Böyle bir pil, üstelik kalbin, akciğerin, diyaframın hareketinden elektrik üretip depolayan bir pil...Vücuda yerleştirilecek ve saç telinden yüz kat daha ince bir pil...Kim bilir ne hayatlar kurtaracak bir buluş...Bir mucize sanki...İşte onu buldu Canan.Sevgili doktorumuz Canan Dağdeviren.Mucizenin dağlarını devirdi ve buldu. Yarattı.Önceki hafta dünyanın en önemli bilim yuvası...MIT Technology Rewiew dergisi...YAPTIKLARIYLA DÜNYAYI DEĞİŞTİREN ‘35 YENİLİKÇİ’ listesini yayınladı.Google’un Facebook’un kurucularının yer aldığı listede genç kardeşim Canan, bir mucit olarak yer aldı.Dr. Canan Dağdeviren...“Yaptığınla dünyayı değiştirdin.”Kutluyorum seni arkadaşım.Helal olsun sana.Ve kanser hücrelerini ayrıştıran Dr. Naşide Gözde Durmuş.Ve Görme engelliler için “hayal ortağım” projesini yaratan Duygu Kayman...Helal olsun size.Dünyayı değiştiren 35 yaş altı mucizeler sizsiniz.O listedeki isimleriniz bizim için birer madalyadır..

Haberin Devamı


SESSİZ DEVRİMLER


Dr. Canan Dağdeviren, Hacettepe Üniversitesi’nden çıkıyor yola.Sonra Sabancı Üniversitesi.Sonra burslar kazanıyor. Ardından ABD...Ve MIT.Ve Harvard Üniversitesi Genç Akademi Üyeliği’ne Türkiye’den seçilen ilk bilim insanı oluyor.DR. NAŞİDE DURMUŞODTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde lisans...Sonra Harvard Tıp Fakültesi... ODTÜ’den yüksek şeref derecesiyle mezuniyet...Boston Üniversitesi...Sonra Stanford Üniversitesi Genom Teknoloji Merkezi...


VE SEVGİLİ DUYGU


2.5 yaşında görme yetisini kaybetti..Haliç Üniversitesi... Sonra Bilgi Üniversitesi...Microsoft...Şimdi görmeyen gözlere dünyayı gösteriyor...İşte üç genç mucize.Dünyanın en önemli “yaratıcı listesi”ne seçildiler.Evet, bu topraklar bu çocukları yetiştirir..İnanmayanlara, umutsuzlara, mutsuzlara örnek olsun diye yazıyorum.Alkışlıyorum... Alınlarından öpüyorum...Annelerini babalarını saygıyla kucaklıyorum.Onların isimleri bütün kötü ve karanlık haberler arasında...Birer yıldız gibi parlıyor.

Yazarın Tüm Yazıları