Acil forvet şart

Adana Demirspor, önceki maçlarda ve son Giresun karşılaşmasında bulduğu sayısız gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Takımın forvet ihtiyacı aşikâr. Başkan Sancak’ın da gerekeni yapacağından eminim.

Haberin Devamı

Adana Demirspor, Giresun maçında rakamlar tek taraflı bir oyunu gösterse de ev sahibinin toplamda 110 dakika süren ve 92 dakikasını bir kişi eksik oynayan rakibi karşısında bulduğu karambol golü ile puanı kurtarması bir çok soruyu da beraberinde getiriyor. Şu çok açık ki Mavi Lacivertli ekibe hali hazırda ara transfer dönemi de yaşanıyorken acilen forvet transferi takviyesi yapılmalı. Başkan Sancak da eminim bu açığı görmüştür ve gerekeni yapacaktır.

Yediği golden sonra tek kale oynadı

İkinci yarının ilk maçına çok hızlı başladı Mavi Şimşekler, özellikle 13. dakikada VAR’ın devreye girdiği hakemin de onayladığı penaltı golünden sonra öylesine bir oyun oynadı ki maçı izleyen taraflı tarafsız herkes her an gol beklentisi içindeydi. Ne yazık ki bu beklenti maçın uzatma dakikalarına kadar sürdü. Üst üste ataklar, harika organizeler, hücum, pres her şey vardı görünürde ama gol yoktu.

Haberin Devamı

TAKIM OYUNU EKSİKTİ

Maçta en büyük eksiklik bana göre oyunu kanatlara taşıyamamak oldu. Özellikle soldan hemen hemen hiçbir orta gelmedi. Sağda da Yusuf Sarı saman alevi gibi bir var bir yok. Aldığı en küçük darbede bile kendini yere atmasının hiç gereği yoktu, kendi hızını da performansını da düşürdü bu hareketler. Ayrıca her kaptırdığı toplar da kalesinde tehlikeli oldu, Allah’tan kaleci Ertaç vardı. Kırmızı kart görerek takımını da eksik bıraktı. Onyekuru’nun olmadığı maçta, Belhanda’nın Emre Akbaba’nın cılız cılız atakları tabela değiştirmeye yetmedi. Mavi Şimşekler kapanan Giresun’u devamlı göbekten delmeye çalıştı, kanatları kullanmayıp rakibin direncini artırdı.

ERTAÇ, KALECİDEN FAZLASI

Yüzde 75 ile topla oynayan toplamda 31 şut çeken sadece 6 isabet sağlayan ve şut çekmede rekor kıran Demirspor, 17 korner de atmasına rağmen son sözü bir türlü söyleyemedi. Bu da daha önce belirttiğim gibi forvet olmamasından kaynaklandı. Ahlarla vahlarla kapanan ilk yarı sonrası ikinci yarıya da hızlı başlayan taraf yine ev sahibiydi. Emre Akbaba’nın direkten dönen topu bence maçın kırılma noktası idi. Gol ararken önemli kontrataklar da yiyen Mavi Şimşekler ikinci golü kalesinde görmediyse bunun baş mimarı kaleci Ertaç’tı. Ertaç rakip hücumlarında bir kaleciden fazlasını sahaya yansıttı, bir kesici, oyun kurucu gibi ek görevleri de üstlendi. Bazen stoper, bazen libero oldu, takımını ayakta tuttu. Tecrübeli eldiven bu sezon ligin ilk 5 başarılı kalecisinden biri. Başarılı bir sezon geçiriyor.

KARAMBOL GOLÜ

Haberin Devamı

Sayısız şut, sayısız korner atışı kullanan Mavi Şimşekler ancak 84’te eşitliği yakalayabildi. Köşe vuruşundan gelen top kaleyi karıştırdı, karambolde en son topa dokunan Ndiaye attığı golle takımının evinde 10 maçtır yenilmezlik serisinin devam etmesini sağladı. 92 dakika 10 kişi oynayan rakip karşısında şu apaçık göründü. Emre ile Yusuf, sahada etkisiz bir şekilde dolaşıp duran Belhanda ile sonuca gitmek çok zor. Sonradan oyuna giren Berk Yıldız, Bjarnasson, Gökhan Töre de hiçbir katkı koyamadı. Onyekuru da çok arandı Giresun karşısında. Velhasıl Adana’nın gözbebeği, gururu, müthiş taraftar grubuna sahip, aldığı başarılı sonuçlarla zirvede yer alan Mavi Şimşeklerin bu durumunu koruması için forvete ihtiyaç var. Yaptığı transferlerle büyüklere dahi saç baş yolduran Başkan Murat Sancak’ın bu sorunu acilen çözeceğine tüm Mavi Lacivertliler gibi ben de inanıyorum. Haydi başkan top sende at golünü...

Yazarın Tüm Yazıları