Klasikleriyle İtalyan, ortamıyla New York’lu

Kuruçeşme’de açılan Sorriso’nun menü danışmanlığını sektörün tecrübeli ismi Tolga Atalay yapıyor. Dört yıllık ekşi mayayla hazırladıkları pizzalar, Türk damak tadına da uygun. Sucuklu, bonfile dilimli, deniz mahsullü gibi 12 ayrı çeşitleri var. İslenmiş dana sırtı ve yumurtalı, tereyağlı sosla hazırlanan ev yapımı penne’yi mutlaka deneyin!

Haberin Devamı

Klasikleriyle İtalyan, ortamıyla New York’lu
Son yıllarda dikkat çekmek isteyen neredeyse tüm mekânların söylemleri “mevsimlik malzeme, sürekli değişen menü, şef dokunuşu” etrafında döner durur.

Kuruçeşme’deki Sorriso, bu konuda tabir yerindeyse ‘pek kasmamış’ ama İtalyan mutfağından tüm zamanların klasiklerini bir arada toplayarak iddialı bir New York’lu duruşu sergilemiş. İnsanı yormayan bir menü, abartılı olmayan bir şıklıkla rahat hissettiren bir dekorasyon, iyi manzara... Bir de ilaveten yaptığı menü ve konsept danışmanlıklarındaki başarısı hiç sekmeyen Tolga Atalay ve sosyal hayatın nabzını tutan işletmecilerden Sibel Mert... Hepsinin bir araya gelmesiyle tıpkı İtalyanca anlamında olduğu gibi insanı gülümseten bir mekân çıkmış ortaya.
Klasikleriyle İtalyan, ortamıyla New York’lu
Bresaola, parmesan ve körpe rokalı Valtellina pizza

Sorriso’nun mutfağında tecrübeli şef Raif Tekin var. Menüsünde salatalar, başlangıçlar, pizzalar, makarnalar, ara sıcaklar, ana yemekler dışında mozzarella, carpaccio, risotto gibi ayrı başlıklar da açılmış.

Haberin Devamı

Ben burrata peynirini denemek için tazecik roka yaprakları, kuşkonmaz, enginar ve avokadoyla hazırlanan Al Capone salatasından (145 lira) sipariş ettim. Dört kişiye yetecek büyüklükteydi. Üzerindeki incecik kabuklu, iç dolgusu çok iyi bir stracciatella’yla doldurulmuş burrata peyniriyse taze ve lezzetliydi. Burrata sevenler tarla domatesiyle verilen ‘Burrata e carpaccio del pomodoro’dan da deneyebilir.
Klasikleriyle İtalyan, ortamıyla New York’lu
Trüflü dana carpaccio

RİSOTTO TARİFİ MİCHELİN YILDIZLI RESTORANDAN

Niyetim işi abartmadan direkt okkalı bir ana yemek ve ardından ufak bir tatlı kaçamağı olsa da gelen ikramlıklara hayır diyemedim. Dört yıllık ekşi mayayla hazırladıkları pizzalar, incecik hamuru ve malzemeleriyle Türk damak tadına uygun. Sucuklu, bresaola ve körpe rokalı, bonfile dilimli, deniz mahsullü gibi 12 çeşit pizza var ve fiyatları 90-175 lira arasında değişiyor. Makarna başlığı altında 18 çeşit görünce ne yalan söyleyeyim, 4-5 tane ev yapımı olsa yeterdi dedim. Ama islenmiş dana sırtı, yumurtalı, tereyağlı sosla hazırlanan Sicilya usulü penne makarnadan tadıp bunun ve diğer 17 çeşidin de ‘ev yapımı’ olduğunu öğrenince haliyle lafımı geri aldım. Net olarak söyleyebilirim ki buraya sadece makarna için gidebilirim. Fiyatları 95 liradan başlıyor.
Klasikleriyle İtalyan, ortamıyla New York’lu
Üzerinde burrata’yla Al Capone salatası

İçine krema basılmış veya tatsız stoklarla yapılmış lezzet yoksunu risotto’lardan artık bıktık. O yüzden bilmediğim bir yerde risotto sipariş etmeye genellikle çekinirim. Menüdeki trüflü risotto’nun reçetesini Brüksel’deki Michelin yıldızlı La Truffe Noire restoranından aldıklarını öğrenince elbette denememek olmazdı. Dana ilik ve trüf mantarıyla hazırlanan bu risotto, türünün hafif bir örneği değil, bunu bilerek sipariş etmek gerek ama lezzetinin pişman etmeyeceği kesin. Tereyağlı, limon soslu levrek, kereviz püreli kuzu incik, sarımsaklı tavuk külbastı ‘Paillard di Pollo’ ana yemeklerden bazıları.
Klasikleriyle İtalyan, ortamıyla New York’lu
Sarımsaklı tavuk külbastı Paillard di Pollo

Tiramisunun tadına bakmadan bir ‘İtalyan’ı tam olarak değerlendirmek zor. Tiramisu iyi kalitede mascarpone’la hazırlanmış, kahlua’yla tatlandırılmış. Sicilya tatlısı cannoli’yse tiramisunun gizli rakibi. İçinde hazır meyve şekerlemeleri yerine kendi incir tatlılarını kullanmaları ince bir detay. Bu arada saat 22.30 itibariyle Sorriso’nun arka bölümdeki barında müziğin sesi 90’lı yılların tınılarıyla hafiften yükselmeye başlıyor.
Klasikleriyle İtalyan, ortamıyla New York’lu
Panna cotta ve acıbadem sos

Fiyatlar yüksek görünebilir ama paylaşımlık büyük porsiyonlar ve lezzetle gayet dengeli. Gerek yemekleri gerekse ortamıyla günün her saati gidilebilecek bu İtalyanın ömrü uzun olsun... Kuruçeşme Cad. No: 7; 0532 399 83 04

 

Yazarın Tüm Yazıları