Yurt dışında okumak isteyen öğrencilere tavsiyeler

23 yıllık İngilizce öğretmeni ve eğitim danışmanı olarak yurt dışında okumak isteyen herkese bir takım önerilerde bulunmak istiyorum.

Haberin Devamı

1-Öğrencilere hayallerinin peşinden gerçekçi ve doğru bilgiler ile gitmeleri gerektiğini önerebilirim. Hayal kurmak güzeldir ama ben her zaman kontrollü riskler alınmasından yanayım. Bir bilene sormak hayal kırıklığı riskini büyük ölçüde azaltacaktır. Cesaret şart ama cahil cesareti değil.
2-Yaşınız kaç olursa olsun başka bir ülkeye yerleşirken kalbinizdeki vatan sevgisini her zaman taşımanızı ve ülkenize alev almış kıvılcımlar olarak dönmenizi canı gönülden isterim.
3-Aileler için de çocuklarının hayallerinin kendi hayalleri ile örtüşmeyebileceğini ama sonuçta evlatların kendi hayallerini gerçekleştirmek için bu dünyaya geldiklerini unutmamalarını söyleyebilirim.
4-Bir ev aldığınızda koltuk rengi için bile bir yerlere danışıyorsunuz, iç mimarlarınız var onların önerileri ile evinizi dekore ediyorsunuz ama emin olun bir eğitim danışmanı bunların hepsinden çok daha önemlidir. Bu rekabetçi ortamda hayatınızın en önemli kararı için muhakkak bir danışmanınız olmalıdır.
5-En önemlisi danışmanınız eğitim kökenli olursa yolunuzu çok daha aydınlatacaktır diye düşünüyorum. Biz hocaların yaptığı danışmanlık farklıdır, sonuçta yüzlerce öğrenci okuttum onların ve ailelerinin duygu durumlarına çok hakimim ve bunca yıllık deneyimim ile kendilerine yardımcı oluyorum tüm meslektaşlarım gibi. Bu yüzden seçiminizi yaparken mümkünse kökeni eğitimci olan bir danışman ile çalışın ve unutmayın doğru danışman doğru okul demektir.

Haberin Devamı

Yurt dışında okumak isteyen öğrencilere tavsiyeler

EN İYİ TÜRK YURT DIŞI EĞİTİM DANIŞMANLARININ HEPSİNİ BİR ARADA BULABİLECEĞİNİZ TEK ÇATI: YEDAB

2013 yılında kurulan YEDAB, Türkiye’den 94, bölge ülkelerinden ise 200 üyeye sahip Avrasya bölgesinin en büyük ve etkin Uluslararası Eğitim Danışmanları Derneği’dir. YEDAB üyeleri, “Güvenilir Eğitim Acentesi” belgesine sahiptir. YEDAB Güvenilir Acenteleri, kaliteli hizmeti en üst seviyede vermeye çalışan kurumlardır. Yukarıdaki tavsiyem ile de örtüşecek bu adres gibi güvenilir bir acente ile yola çıkmazsanız yurt dışı hayaliniz kâbusa dönüşebilir. İşte YEDAB bu güvenilir acenteleri bulabileceğiniz bir kuruluştur. Daha önceki yazımda bahsetmiştim pandemi başladığında ve ülkeler birbirlerine kapılarını kapattığında yurt dışı eğitim danışmanı olarak bizim sektör bitti demiştim. Yaşanan tüm olumsuzlukları göğüslememizde, öğrencilerin ülkeye geri getirilişlerinden tutun, ödedikleri paraların geri alınmasında, yurttan atılan yavrularımızın konsolosluklara sığındıklarında gece gündüz susmayan telefonların öbür ucunda yine yıkılmadan ayakta duran Türk yurt dışı eğitim danışmanlarının tek bir çatı altında toplandığı en kapsamlı ve en çok üyeye sahip olan YEDAB’ın Başkanı Osman Yılmaz vardı. Kendisine buradan sizin de vasıtanız ile tüm eğitim danışmanları adına teşekkürü borç bilirim. Tüm bunlar yaşanırken kalbinin de birkaç kez tekleyerek çok ağır ameliyatlar geçirmesi ile ne kadar büyük bir savaşçı olduğunu da bilmenizi isterim. Kendisi yine yenilenen iyi kalbi ile yorulmadan bizler için organizasyonlar düzenliyor. Bakın neler yapıyorlar.

Haberin Devamı

Yurt dışında okumak isteyen öğrencilere tavsiyeler

YEDAB ZİRVESİ ÜYELERİ VE OKULLARI BULUŞTURACAK

Türk yurt dışı eğitim danışmanlarının tek bir çatı altında toplandığı en kapsamlı ve en çok üyeye sahip olan YEDAB, üyelerinin ve okulların bir araya geleceği YEDAB Zirvesi’ni düzenleyecek. YEDAB pandemi dönemindeki proaktif yaklaşımları ve aldığı aksiyonlar ile dünyada ses getirmeyi başarmıştı. Pandemi sonrası gelinen durum değerlendirmelerinin daha rahat ve samimi ortamda konuşulacağı paneller ve oturumların yapılacağı YEDAB Zirvesi İzmir’in Çeşme ilçesinde 13-15 Ekim tarihleri arasında yapılacak.YEDAB Başkanı Osman Yılmaz zirve ile ilgili şu bilgileri verdi: “Sektörümüzün 300’den fazla uluslararası acente ve okul temsilcisi ile dünyada bir ilk olarak pandemi döneminde online olarak üç kez bir araya geldik. Düzenlediğimiz online toplantılar ile sektörün sorunları ve ihtiyaçlarının şeffaflıkla dile getirilmesini sağladık. Dünyada ses getiren bu organizasyonlara ev sahipliği yapmanın gururu ile ilk zirvemizi İzmir Çeşme’de düzenlemenin heyecanını yaşıyoruz. Okullarımızın yoğun ilgi gösterdiği YEDAB Zirve’sindeki görüşmeler sayesinde sektörümüzün en önemli sorularını ve çözüm önerilerini paylaşacağız. Zirve boyunca İzmir bölgesinde bulunan, Meryem Ana Kilisesi, Milenyum Köyü, Şirince ve Efes bölgelerine yapılacak geziler ile okullara da ülkemizin güzide yerleri hakkında tanıtım yapmayı hedefliyoruz. Acente ve okullarımızdan aldığımız destek ile sektörümüzün gelişmesi için çalışmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

ONLINE EĞİTİM/YÜZ YÜZE EĞİTİM VE DUYGULAR

‘Ebeveynler çocuklarına duygularını ifade etmeyi kendileri öğretmelidir, benim asıl görevim konuyu öğretmektir’ diyen bir öğretmen ister misiniz? Çoğu veliden ‘hayır’ cevabını duyar gibiyim.

Yurt dışında okumak isteyen öğrencilere tavsiyeler

Öğrencilere öğrenmeyi öğreten hafıza teknikleri uzmanı ve eğitim danışmanı Aykut Açkalmaz der ki, “Öğrenci duygulara dokunursan öğrenir.” Ancak o zaman bilgiyi uzun süreli hafızaya kaydedermişiz. Bu bence sadece öğrencilikte değil yetişkinler için de geçerli. Duyguya dokunmak derken sarılıp öpüşmekten derste duygusal şiirler okumaktan bahsetmiyoruz şüphesiz. Duygusal öğrenme demek eğlendirerek hatta şaşırtarak öğretmekte olabilir. Aykut Açkalmaz’a göre hafızanın 4 anahtarı var.
1-HEYECAN
2-EĞLENCE
3-MERAK VE HAYRET
4-OYUNLAŞTIRMA
Bilgiyi yöneten marifetli çocuklar yetiştirmek için bu 4 anahtar şart.O zaman online eğitimde bu duygulara dokunabiliyor muyuz? Bana göre biraz da kültürel olarak biz yüz yüze olmayı, çay kahve içmeyi seviyoruz ve Zoom toplantılarına bile kolaylığı olmasa boyun eğmeyecektik. Bazen İngiltere’den kalkıp Türkiye’ye toplantıya gelme isteğimi kontrol etmem gerekiyor, inanın çünkü alışmışız. Biletler bu kadar pahalı olmasa zırt pırt toplantıya uçabilirim. Lakin bence belli bir yaştan sonra online eğitimlerin çok da gelişmiş materyaller ile olmasından kaynaklı oldukça yararlı olduğunu düşünmeye başladım. Belli bir yaş deme sebebim sosyal bir varlık olarak gelişmiş olanlar için bence efektif ama gelişmekte olanlar için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Küçük çocukların birbirleri ile iç içe olması, eğlenmesi, meraklanması, heyecanlanması, birbirlerini hissetmeleri koşup oynamaları gerekiyor. İlişki yönetimini ekran üzerinden öğrenebilmeleri bence imkansız. Benim fikrim bu siz ne düşünüyorsunuz? Bana yazabilirsiniz yorumlarınızı bekliyorum.

Haberin Devamı

EĞİTİMDEN BİLİMDEN BAŞÖĞRETMEN’İN İZİNDEN AYRILMADIĞINIZ AYDINLIK GÜNLERİNİZ OLSUN.

Günün Sözü: Çocuklarınızın daha iyi davranışlar sergilemeleri için onları kendileri ile ilgili kötü hissettiremezsiniz çocuklar kendilerini daha iyi hissederlerse daha iyi davranırlar. (Anonim)

Yazarın Tüm Yazıları