‘Sahi siz mi çaldınız...’

Hürriyet’in dünkü ‘Gizli Kalmış Mücevher’ manşetini okuyunca, iyi şair İlhan Berk’in dizesinde bir değiştirmeye teşebbüs ettim, okurlarım bağışlar.

Haberin Devamı

İlhan Berk ne yazmıştı?

“Sahi siz mi geldiniz, saksılarım ışıdı”

Çarşamba gecesi televizyondaki Mozart’ın ‘Türk Marşı’nın icrasını Can İncir’den dinledim. O çalışın ardında müziğe adanmış bir ruhun duygularını hissettim. Hayal gücüm hemen devreye girdi, Mozart çalınca müziğin eşsiz dehasını hatırladım.

Sayılarda yanılmıyorsam, Mozart dört yaşındayken bir melodi çalıyorlar, daha sonra tuşları bir bezle örtüyorlar, onu tekrar ediyormuş.

İnsan bir mesleğe, bir sevgiye kendini adadı mı mutlaka başarıya ulaşıyor.

Ailelerin çocuklarının yeteneklerini destekleme konusunda çok önemli bir görev üstlendiklerini tekrarı gereksiz buluyorum. Hangi alanda yeteneği varsa o alanda destekleyin. Kredi çekip oğluna piyano alan anneye de saygılarımı sunuyorum.

‘Türk Marşı’nın birçok icrasını dinledim, çok severek çaldığını söylediği Horowitz’in icrası kulağımda yer etmiş.

Haberin Devamı

Yeteneği destekleyeceklerini söyleyen iyi piyanistlere onun üzerinden ellerini çekmemelerini rica ediyorum.

Bir seçme söz vardır, “Bir mesleğin kahrını çekeni kâinat över” diye...

Bundan sonra bizim görevimiz Can İncir’i (19) izlemek...

 

TÜYAP YILIN İLK KİTAP FUARINI ADANA’DA AÇIYOR

Çukurova Kitap Fuarı, 14 - 22 Ocak 2023 tarihleri arasında TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenleniyor.

TÜYAP Kitap Fuarı’na katkıda bulunanlar: Türkiye Yayıncılar Birliği, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, ÇUFAŞ Çukurova Fuarcılık Derneği.

Çukurova Kitap Fuarı’na bu yıl 300’e yakın yayınevi, sivil toplum kuruluşu katılacak. Panel, söyleşi, şiir dinletisi, çocuk etkinlikleri yapılacak.

Fuarın girişi ücretsiz.

Genel Müdür İlhan Ersözlü bölge konusunda konuştu:

“Türk edebiyatında kendisine özel bir yer edinen Çukurova bölgesi bizim için de ayrıcalıklı bir yere sahip. Yazının kadim coğrafyasını özel bir yere taşıyan Yaşar Kemal ile Orhan Kemal, eserlerinde bu bölgeyi çok sık ele almışlardır. Özellikle ismi Çukurova ile özdeşleşen Yaşar Kemal’in son derece üretken bir yazar olması, Çukurova’yı Türk edebiyatının temel unsurlarından biri haline getirmiştir. Böylesine özel bir bölgede 9 gün boyunca değerli yazarlar, çizerler, okurlar, kültür insanları, kitap severler ve sivil toplum kuruluşları hep beraber olacağız.”

Haberin Devamı

Fuar her gün 10.00 - 20.00 saatleri arasında, son gün olan 22 Ocak tarihinde ise 10.00 - 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Yazarın Tüm Yazıları