Kitabın başkenti İzmir

TÜYAP 25. İzmir Kitap Fuarı dün Gaziemir’de açıldı.

Haberin Devamı

19 Mart tarihine kadar açık kalacak olan fuarda 150’ye yakın kültür etkinlği ve imza günleri gerçekleştirilecek.

Fuarın onur konuğu, şair ve yazar Veysel Çolak.

Kitabın başkenti İzmir

Fuar kapsamında Barış Pirhasan’a Pen Yazarlar Derneği 2023 Şiir Ödülü de sunulacak.

Fuardaki program ve toplantılar şöyle:

* Bu yıl 300’e yakın yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşecek 25. İzmir Kitap Fuarı, panel, söyleşi, atölye çalışmaları ve çocuk etkinliklerinden oluşan 150’ye yakın kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak. Kentin kültür yaşamına değerli katkılar sunan fuar boyunca pek çok değerli yazar, şair ve biliminsanı okurlarıyla buluşacak.

* Çeyrek yüzyılı geride bırakan İzmir Kitap Fuarı’nın bu yılki onur konuğu İzmir’de yaşayan ve şair, romancı, deneme yazarı, edebiyat eleştirmeni, düşünür gibi pek çok unvanı bulunan Veysel Çolak olarak belirlendi. Fuar süresince, gerçekleşecek panel ve söyleşilerde Veysel Çolak’ın edebiyatı, eserleri ve yaşamı ele alınacak.

Haberin Devamı

* Edebiyat dünyasının en prestijli ödüllerinden olan ve PEN Yazarlar Derneği tarafından verilen 2023 Şiir Ödülü, TÜYAP İzmir Kitap Fuarı’nda 18 Mart Cumartesi günü, yönetmen, senarist, şair Barış Pirhasan’a takdim edilecek. Hem edebiyat hem sinema alanında birçok ödülü bulunan Pirhasan, PEN Yazarlar Derneği’nin ifadesiyle “70’li yıllardan beri şiirin yüzünü güldürecek, okuru sevinçten ağlatacak” şiirler yazıyor, özgün ve öncü olarak nitelenen şiirlerinde diğer usta şairlere de selam çakıyor.

* Fuar kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçe belediyeleri yapılan çalışmalar kapsamında, öğrenciler hafta içi günlerinde fuarı ziyaret edecek, kitaplarla bir araya gelerek, kendi yaş gruplarına göre düzenlenmiş etkinliklere katılacak.

* Ülkemizde meydana gelen deprem felaketinin yaralarını sarmaya devam ederken, edebiyatın birleştirici gücüne de inanarak, fuar kapsamında deprem bölgesine gönderilmek üzere, TÜYAP Fuarcılık Grubu ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğinde, ‘Askıda Kitap’ kampanyası düzenlenecek. Kampanyaya katılmak isteyen okurlar, fuarda satın aldıkları bir kitabı, fuaye alanında ve salon içinde yer alan kutulara bırakarak kampanyaya destek olabilecek.

Girişin ücretsiz olacağı İzmir Kitap Fuarı 11-19 Mart arasında her gün 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Haberin Devamı

AYŞEGÜL SARICA’YI KAYBETTİK

İYİ
piyanist Ayşegül Sarıca da aramızdan ayrıldı. Daha önce onun hakkında yazmıştım, tekrar anımsatmak isterim.

Kitabın başkenti İzmir

Sevda–Cenap And Vakfı’nın ‘2018 Yılı Onur Ödülü Altın Madalyası’ Sarıca’ya sunulmuştu.

İyi sanatçılar üzerine kitaplar hazırlanması gereğini yazılarımda sık sık yinelerim.

Alanlarında yaptıkları hizmetin, emeğin önemini unutuyoruz, kitap unutkanlığı büyük ölçüde gideriyor.

Sanatçının yaşamını, sanatındaki evrelerini de titiz bir araştırmacı olan Serhan Yedig kitaplaştırdı.

Kitabın alt başlığı şöyleydi: ‘Piyano Çalmak Güzelliklerde Yaşamaktır’

Gerçekten de bir enstrüman çalıyorsanız, müzik dünyası sizi alıp götürür, çoğu zaman gündelik dertlerden azade kılar, notalar gün olur kitabın satırlarından daha etkileyicilik kazanır.

Haberin Devamı

Ödül gerekçeleri hak edilmişliğin belgesidir. İşte ödülün gerekçesi: “Gerek solist gerekse oda müziği topluluğu yorumcusu olarak yurtiçinde ve dışında gerçekleştirdiği çalışmalar ve elde ettiği başarılar, aldığı ödüllerle ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmuş olması, örnek kişiliği ve yetiştirdiği öğrencilerle Türkiye’de ve uluslararası alanda klasik müziğin gelişimine sağladığı göz önünde bulundurularak 2018 yılı onur ödülüne layık görülmüştür.”

Ebediyen ses belleğimizde yaşayacak sanatçılardın biriydi.

Yazarın Tüm Yazıları