Haydarpaşa Garı kitaplarla bezenecek

KADIKÖY Belediyesi’nin düzenlediği 9’uncu Haydarpaşa Kitap Günleri yarın başlıyor. 11 Haziran’a kadar devam edecek kitap günleri, isminden de anlaşılacağı üzere Haydarpaşa Garı’nda gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Bu yıl 180 yayınevinin katılacağı etkinliğin Onur Konuğu ise çağdaş Türk edebiyatının önemli isimlerinden Füruzan.

Başta ‘Parasız Yatılı’ olmak üzere her eseriyle Türk edebiyatına damgasını vuran Füruzan, açılış günü imza standında okurlarıyla buluşacak. 

30 yıla yakın Cumhuriyet gazetesinde çalışan, 25 yıldır Cumhuriyet Kitap Eki’nin yayın yönetmenliğini sürdüren ve aylardır ‘tutuklu’ bulunan Turhan Günay, Kadıköy Belediyesi 9. Kitap Günleri’nin ‘Yayıncılık Onur Ödülü’ne değer görüldü.

‘Çizgi Roman Ödülü’ ise Karaoğlan’ın yaratıcısı Suat Yalaz’a sunulacak.

835 sanatçı ve yazarın imza gününde okurlarıyla buluşacağı etkinlikte ayrıca 86 söyleşi yapılacak.

Aralarında Murathan Mungan, Ahmet Ümit, Haydar Ergülen, Enis Batur, Yekta Kopan, Ercan Kesal, İbrahim Kaboğlu, Fatih Portakal, İhsan Eliaçık, Ionna Kuçuradi, Sevin Okyay, Özgür Mumcu, Ataol Behramoğlu, Mert Fırat, Sunay Akın gibi pek çok yazar, şair, gazeteci, oyuncu, bilim insanı ve felsefecinin de bulunduğu isimler İstanbullularla buluşacak.

Haberin Devamı

Kitap Günleri’nde 25. yılını kutlayan Leman dergisi yazar ve çizerlerinin atölye ve söyleşileri de gerçekleştirilecek.

Kitap Günleri, Kısa Film Kolektifi’nin film gösterimlerine ve söyleşilerine de ev sahipliği yapacak. ‘Tarihin Rayları Üzerinde’, ‘In Out’, ‘The Train’ filmlerinin gösterimlerinin yanı sıra, Zeynep Merve Uygun ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.

*

KADIKÖY Belediyesi’nin kültür ve sanata verdiği destek sadece kitap günleriyle sınırlı değil.

Bu sene gerçekleştirilen, ‘Kadıköy Belediyesi Ulusal Tiyatro Eseri’ oyun yarışmasına da 336 adet eser katıldı.

Cevat Çapan, Yücel Erten, Dikmen Gürün, Orhan Alkaya ve Nesrin Kazankaya’dan oluşan jüri Meltem Uzunkaya’ ‘Olağandışı Günler’ adlı oyunuyla birincilik ödülüne, Tekin Özertem’i ‘Gecenin Ötesinde’ ve Cihan Çakan’ı ‘Arka Bahçe’ adlı oyunlarıyla ikincilik ödüllerine layık gördü. Gafur Rakıcı ‘Penelope’nin Örgüsü ya da Arabesk Sisifos’, Sedat Nuri Kayış ‘Sakin Ol Celladım’ ve Burak Çapan ise ‘Pembe Oda’ adlı oyunlarıyla mansiyona değer görüldüler.

Haberin Devamı

Kadıköy Belediyesi, ‘Kadıköy Belediyesi Ulusal Tiyatro Sahne Eseri (Oyun) Yarışması’nı 2018 yılında da tekrarlayacak.

Belediye ayrıca 2017 yılı içerisinde bir de çocuk oyunu yarışması açacak.

Genç besteciler için düzenlenen ‘Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması 2017 de sonuçlandı. Cihat Aşkın, Oğuzhan Balcı, Turgay Erdener, Rengim Gökmen, Yalçın Tura, Hasan Uçarsu ve Gürer Aykal’dan oluşan jüri, Orkun Zafer Özgelen ve Uğur Çerkezoğlu’na teşvik ödülü, Kandemir Artun Hoinic’e ise mansiyon ödülü verdi.

Ahmet Tamer Topuz üçüncü, Orhan Veli Özbayrak ikinci olurken Cem Oslu birincilik ödülünün sahibi oldu.

*

YEREL yönetimlerin kültür-sanata yatırım yapmalarını destekliyorum.

 

Yazarın Tüm Yazıları