Zorlu bir ay bizi bekliyor

Şubata girerken bizi yeniay karşılıyor. Bu yeniay, 12 derece Kova burcunda ve başrolde de Satürn var. Yeniayda etkin olacak sabit yıldızın adıysa Albali.

Haberin Devamı

Astrolojide Kova burcu, dostluk, arkadaşlık, grup çalışmaları, toplum yararına harekete etmenin yanı sıra akıl, özgürlük, farklı ve denenmemiş olan, orijinal, yenilikçi, entelektüel ve marjinal konular demektir. Ayrıca tabuları yıkmayı, asilik etmeyi, teknoloji, dijital dünya, yeni akımlar ve icatlar, gökyüzü, astroloji, insan hakları, dernekler ve azınlıkları temsil eder. Sağlık alanında sembolize ettiği konularsa alt bacaklar, baldırlar, sinir sistemi, kan dolaşım sistemi, kalp ve topuklardır.

Satürn ise kurallar, disiplin, sorumluluk, sınavlar, ayrılık, soğukluk, mesafe gibi kavramlarla ifade edilir. Bu ay 12 derece Kova burcunda gerçekleşen ve başrolde  Satürn’ün olduğu yeniay, sosyal ilişkilere çekidüzen vermek, işe yaramayan ilişkileri sonlandırmak, bazı arkadaşlık ilişkilerimizdeyse üzerimize düşen görevleri hakkıyla yerine getirmek açısından önemli olacak.

Haberin Devamı

Zorlu bir ay bizi bekliyor

AKIL VE MANTIK ÖN PLANDA

Bazılarımızın toplumsal konularda veya grup çalışmalarında görev ve sorumlulukları artarken bazılarımızsa kişisel özgürlük alanlarını genişletmek için adımlar atacak.

İnternet, dijital dünya, sosyal medya, e-ticaretle ilgili projeler sık sık gündeme gelebilir. Ama hem Merkür’ün 6 Şubat’a kadar geri hareket etmesi hem de Satürn etkili bir yeniay olması bu konularda dikkatli adımlar atmamız gerektiğine işaret ediyor.

Arzulanan özgürlük. işin içinde Satürn olmasından kaynaklı pek de kolay elde edilemeyecek. Bu yeniay zamanı tahammül seviyemiz düşük olabilir, çevremizdeki insanları, otorite figürlerini idare etmek zorlaşabilir.

Farklı şeyler denemek, yeni deneyimler kazanmak, çizginin biraz olsun dışına çıkmak isteyebiliriz. Ve bunu bazen de dış görünüşümüzle yapabiliriz.

Elbette Kova yeniayında duygular her zaman ikinci planda kalır. Akıl hatta mantık çok daha güçlü şekilde ön plandadır. Kararlarımızda en objektif olmaya çalıştığımız dönemdir fakat Merkür geri harekette olduğundan, kararlarımızı da sorgulamakta fayda var. Sonrasında pişmanlıklar yaşamamak için elbette...

Haberin Devamı

Bu dönem içinde yaşadığımız topluma daha faydalı olmak adına kolları sıvayabilir hatta bu konuda daha aktif çalışmak için derneklerle işbirliği içinde olabiliriz.

Yeni akımları, yenilikleri, icatları, yeni teknolojileri, uzayı, astrolojiye dair pek çok bilgiyi yakından takip edebiliriz.

İnsan hakları konusunda hassas davranacağız. Hak ihlalleriyle karşılaştığımızda daha tepkisel olabiliriz. Azınlıkların ve marjinal kişilerin daha fazla arkasında duracağımız bir zamandayız.

Yeniayda etkin olacak Albali, yalancılık, iftira, skandallar, hırsızlıkla ilgili bir sabit yıldızdır. Bu dönem sosyal ilişkilerde özellikle bu konulara dikkat etmekte fayda var.

Haberin Devamı

ELEKTRİK SORUN YARATACAK

Yeniayın önemli bir özelliği de 2021’de ocak, şubat, mayıs, haziran ve aralık aylarında meydana gelen Satürn/Uranüs etkileşimini tetikleyecek olması. Bu etkileşim eski düzenle yeni düzen arasındaki çekişmeyi, yeni şartlara adapte olabilmeyi, devrimleri, büyük değişimleri işaret eder. Şimdi hatırlayın bakalım, 2021’de hayatınızda hangi alanlarda önemli ve büyük değişimlerin arifesindeydiniz? Neleri yapabildiniz, yarım kalan süreçleriniz oldu mu? İşte yeniayın tam da bu sürece yeni bir yön ve hız vermek adına önemli etkileri olacak.

Yeniayı sağlık açısından değerlendirirsek alt bacaklar, baldırlar, sinir sistemi, kan dolaşım sistemi, kalp ve topukların hassas olacağı bir dönem. Özellikle 12 derece Kova burcu astrolojide sol bacak ve sağ ayağa işaret etmekte. Bu dönem bedenimizdeki elektrik yükü fazla olabilir, bu yüzden pek çok eşya dokunduğumuzda bizi çarpabilir.

Haberin Devamı

Dünya açısındansa, bilimsel gelişmeler, uzayla ilgili yeni keşifler olmasını bekleyebiliriz. Bunun yanı sıra grevler, isyanlar, iş bırakmalar söz konusu olabilir. Retro bir Merkür olduğundan, havayolları, havacılıkla ilgili sorunlar meydana gelebilir. Özellikle bu yeniayda elektrik kesintileri, elektrik ya da enerji kaynaklı birçok sorunla karşılaşabiliriz.

İFTİRALAR, SKANDALLAR

Bu yeniay zamanı skandallar, iftiraların olduğu durumlar, hırsızlıklar meydana gelebilir. Geçen yıl Satürn ve Uranüs kesiştiğinde darbeler, depremler, ekonomik zorlanmalar, teknolojik yenilikler meydana gelmişti. ABD’de kongre baskını yaşandı, NASA’nın keşif aracı Mars’a başarıyla indi, Ermenistan ve Myanmar’da darbe girişimi oldu, El Salvador Bitcoin’i yasallaştırdı, Branson ve Bezos uzaya çıktı, Taliban Afganistan’da yönetimi ele geçirdi, Almanya’da Merkel dönemi kapandı. Yine buna benzer kilometre taşı önemli olaylar meydana gelebilir.

Haberin Devamı

Zorlu bir ay bizi bekliyor

EKONOMİDE YENİ DÖNEM

Yeniayın Ankara’ya göre çıkarılan gökyüzü haritasına bakıldığında Kova burcu yükselmekte. Bu da uzay, teknolojik yatırım, dijital para, özgürlük, insan hakları ve grev gibi konuların ana gündem maddesi olabileceğine işaret etmekte. Önemli özgürlük mücadeleleri gündeme gelebilir. Bu dönemde tutuklanan ya da gözaltına alınan kişiler tepkilere yol açabilir. Türkiye’nin astroloji haritasına göre, bu yeniay 8’inci evde meydana gelecek. Krediler, borçlar, faizler, zamlar ön planda olacak. Özellikle beyaz eşya ve elektronik ürünlere ciddi zamlar gelebilir. Ekonomik anlamda beklenmedik, sürpriz, sıradışı hamleler yapılabilir.  Şubat ayında bence ekonomide yeni bir dönem başlıyor. Yeni uygulamalar, yeni kararlar...

Yatırım tavsiyesi değildir: Dijital parayla ilgili önemli gelişmeler söz konusu olabilir. Son dönemdeki hızlı düşüşlerden dolayı kripto para takipçileri epey tedirgin. Bu konuyla ilgili yüzlerini güldürebilecek iki önemli tarih var. İlki bu Kova yeniayını takip eden ilk 10 gün ve 30 Nisan’da meydana gelecek olan Uranüsyen Güneş tutulması. 30 Nisan öncesi ya da sonrası 15 gün kriptocuları bir nebze de olsa rahatlatabilir.

Yazarın Tüm Yazıları