Hiçbir şey gizli kalmaz!

Oğlak burcundaki dolunayla hayata çok daha ciddi bir pencereden bakacağız. Merkür ve Plüton’un devreye girmesiyle hem özel yaşamlarımızda hem de dünyada birtakım sırların ortaya çıkması muhtemel.

Haberin Devamı

Hiçbir şey gizli kalmaz

Temmuzun 13’ünde 21 Derece Oğlak burcunda, Merkür’ün ve Plüton’un başrol oynayacağı bir dolunay meydana gelecek. Castor Sabit Yıldızı’nın da etkisinin hissedileceği bu dolunaya ekstradan Uranüs’ün destekleyici bir açısı olacak. Bütün bu gökyüzü olaylarının bize, ülkemize ve dünyaya etkilerine bir göz atalım.

Astrolojik olarak Oğlak burcu disiplin, ciddiyet, kurallar, sıkı çalışmak, görevler, ödevler, düzen getirme, gerektiğinde sınırlar koyma, kariyer, statü, sorumluluklar, prestij ve yalnızlıkla ilgilidir. Sağlık açısındansa dizler, kemikler, cilt, eklemler Oğlak burcunun yönettiği alanlardır.
Bu dönem hayatımızda dağınıklıkları toparlamak, görev ve sorumluluklarımızı hatırlamak, kendimize çekidüzen vermek için en güzel dönemdir. Kariyerle ilgili konulara odaklanabilir, işimizle ilgili önemli kararlar alabiliriz.

İş kurmak, iş başvuruları yapmak, işimizi büyütmek gibi adımlar atabiliriz. Hayata çok daha ciddi bir pencereden bakacağımız
bir dolunay bizleri bekliyor.

Merkür’le Plüton’un karşı karşıya gelmesi iletişim çatışmaları, ortaya çıkması muhtemel birtakım sırların artması gibi etkiler yaratır. Bunu en çok iş yerinde ve aile arasında deneyimleyebiliriz. Hem aile hem de iş hayatında kendimizi nasıl ifade ettiğimize çok dikkat etmemiz gerek. Ve unutmayalım ki hiçbir şey gizli kalmaz! Bu dolunay gizli saklı ne varsa ortaya dökecek.

Sağlık açısından dişlerimize özen göstermemiz gerekebilir. Eklemlerimize ve cildimize dikkat etmekte fayda var. 21’inci derece Oğlak burcu sol diz ve kaslara, Castor Sabit Yıldızı kol ve bacak kırıklarına işaret etmekte. Bu dolunayda bunlara dikkat!

Castor etkisi

Dünya açısından Oğlak burcu; hükümetleri, kural koyucuları, yargıçları, askeri konuları, ekonomiyi, para piyasasını, inşaat sektörünü, tarihi eserleri ve yaşlıları sembolize eder. Bu dönem dünyanın ana konusunun maddi konular, görevler, kurallar ve operasyonlar olması muhtemel.
Bu dolunayda etkin konumdaki Castor Sabit Yıldızı atlar, at yarışları, hipodromlarla ilgili. Acaba atlarla ilgili ne gibi temalar ortaya çıkacak, merakla bekliyorum. Castor ayrıca hukuki çalışmalarla ilgili bir yıldızdır. Özellikle eğitim, ve iletişimle ilgili hukuki birtakım gelişmeler yaşanabilir.

Dolunayın başrolünde hem Plüton hem de Merkür varken ekonomik açıdan bazı tedbirler, kurallar söz konusudur. Gerçi Uranüs’ün de destekleyici bir açısı olacak. Acaba kriptocuları az da olsa sevindirecek gelişmeler olur mu diye düşünmedim değil 13 Temmuz civarında.
Tabii işin içinde Plüton varken önemli ve büyük değişimlerin gerçekleşebileceğini düşünmek gerek. Özellikle Oğlak burcu da etkiliyken; büyük marka yöneticileri, liderler, ekonomi, banka, borsa gibi alanlarda birtakım değişimlerin yaşanabileceğini düşünebiliriz.

Haberin Devamı
“Gençler, çocuklar, eğlence yerleri ve borsayla ilgili birtakım somut kararlar, uygulamalar bekleyebiliriz.”

Yeni kararlar zamanı

Merkür ve Plüton’un karşı karşıya gelmesi, gizli belgelerin, dokümanların, görüntülerin, güvenlikle ilgili sırların ortaya çıkmasına işaret edebilir.
Tarihi yerlerin ve tarih konusunun önemi dolunay zamanlarında artabilir. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun 18-25 yaş arası gençlere ücretsiz müze kart GNS dağıtacağını duyurması da tam da bu dolunayın etkisi aslında. Bu dönem yeni önemli müzeler açılabilir. Yeni önemli arkeolojik kazılarda tarihi değiştirecek yazıtlar bulunabilir.

Yine bu dönem sönmüş, yarı sönmüş volkanik dağlar yeniden aktif hale gelebilir. Toprak grubu bir burçta gerçekleştiği ve plütonik bir dolunay olduğundan depremleri tetikleyebilir. Yaşlı sanatçıların vefatları söz konusu olabilir.

Merkür’ün de Yengeç burcunda bu dolunaya etkisi emlak piyasası ve gıdayla ilgili konularda alınması muhtemel yeni kararlara işaret edebilir. Bu kararlar özellikle temel gıda ürünlerinin ticaretini kapsayabilir.

Dolunay, Türkiye haritasında

7’nci ev dediğimiz bir alana düşecek. Uluslararası anlaşmalar, diplomatik ilişkiler dolunayın ilgileneceği konular içinde. Önemli ticari anlaşmalarının gündeme geleceğini söylemek hata olmaz. Yalnız Türkiye haritasında Terazi burcundaki Satürn ve Merkür’le sert bir etkileşimde. 5’inci evdeki Satürn ve Merkür birlikteliği somut kararlar anlamına gelir. Bu sebeple gençler, çocuklar, eğlence yerleriyle ve borsayla ilgili birtakım somut karar ve uygulamalar bekleyebiliriz. Ve işin içinde Satürn yer aldığından kısıtlamalardan ve katı düzenlemelerden bahsedebiliriz.

Bu dolunayda muhalefet ekstra dikkatli olmalı. Zira spekülasyonların ortasında kalabilirler, yasal konular gündeme gelebilir.

 

Yazarın Tüm Yazıları