Fırsatlarla dolu dolunay

3 Temmuz Pazartesi günü Oğlak burcunda dolunay meydana gelecek. Bu dolunaya Yengeç burcundaki Merkür’ün sert, Boğa burcunda seyahat eden Jüpiter’inse olumlu kontağı olacak. Bu dönemde hedeflerimize odaklanabiliriz, liderlik rolü üstlenme şansımız olabilir. Yeni fırsatlar da ortaya çıkabilir.

Haberin Devamı

Yeni aya Oğlak burcunda meydana gelecek dolunayla giriyoruz.
3 Temmuz günü gerçekleşecek dolunay ortalama 10 gün etkili olacak. Bu dolunayda Nunki sabit yıldızı da etkin olacak. Bu dönem hayatımızı etkileyecek olan anahtar kelimeler şöyle: Disiplin, ciddiyet, kurallar, sıkı çalışma, görevler, düzen getirme, gerektiğinde sınır koyma, kariyer, statü, sorumluluklar, prestij ve yalnızlık. Sağlıktaysa dizler, kemikler, eklemler ve cilt yine Oğlak burcunun yönettiği alanlar.

Fırsatlarla dolu dolunay

Oğlak burcundaki dolunay hedeflerimize odaklanmamız için bize fırsat sunar. İş ve kariyer hedeflerimizi gözden geçirip ilerlememiz için bizi somut adımlar atmaya teşvik eder. Disiplin, çalışkanlık ve kararlılıkla hedeflerimize ilerlememiz bu dönemde önem kazanır.

Haberin Devamı

Aynı zamanda sorumluluklarımızı ve yetkilerimizi fark etmemizi sağlar. Liderlik rolü üstlenme şansımız olabilir. Kendimize güvenimizi artırarak zorluklarla başa çıkabiliriz. Kariyerle ilgili konulara da odaklanabiliriz. Yeni fırsatlar ortaya çıkabilir veya işimizde ilerleme kaydedebiliriz. Yüksek performans gösterme, gelişim ve hedeflerimize uygun şekilde ilerleme zamanı diyebiliriz.

Bu dolunay döneminde kendimizi disipline etmek ve sabırlı olmak önemlidir. Büyük hedeflere ulaşmak için adımlarımızı planlı ve metotlu bir şekilde atmaya odaklanmalıyız.

İş ve kariyer hedefleriyle birlikte özel hayatımıza ve aile bağlarına zaman ayırmamız gerekebilir. İş ve özel yaşam arasında dengeyi sağlamalıyız. Hayata çok daha ciddi bir pencereden bakacağımız bir dolunay bizleri bekliyor.

Yengeç burcundaki Merkür’ün dolunaya sert kontakta olması hesap hataları yapmaya açık olabileceğimize, duygularla gerçekler arasında zihinsel olarak sıkışıp kalmaya işaret edebilir. Bir an aşırı analitik, ardından aşırı duygusal ve mantıksız olabiliriz. Ailede iletişim gerginlikleri yaşanabilir.  

Boğa burcunda seyahat eden Jüpiter’in bu dolunaya güzel bir kontakta olmasıysa finans, kariyer, toprak, gayrimenkul ve inşaat gibi konularda güzel fırsatlara işaret eder.

Haberin Devamı

Genel olarak sağlıktan bahsetmek gerekirse; dişlerimize özen göstermeli, diş kontrollerimizi yaptırmalıyız. Eklemlerimize ve cildimize de dikkat etmemizde fayda var.

Dünyada gündem enflasyon

Oğlak burcu hükümetler, para piyasası, inşaat sektörü, askeri konular, kural koyan kişiler, tarihi eserler, yaşlılar ve ekonomiyi sembolize eder. Bu dönem dünyanın ana konusu enflasyon, maddi konular, görevler, kurallar ve operasyonlarla ilgili olabilir.

Bu burç yapılandırma ve düzenle ilişkilidir. Dolunay döneminde toplum ve ekonomide dönüşüm ve yapılanma süreçleri yaşanabilir. Liderlik rollerinde veya otorite pozisyonlarında değişimler olabilir. Liderlerin performansı sorgulanabilir.

Haberin Devamı

Merkür’ün dolunaya olan kontağı hem emlak piyasası hem de gıdayla ilgili konularda alınması muhtemel yeni kararlara işaret ediyor. Özellikle temel gıda ürünlerinin ticaretiyle ilgili olabilir bu kararlar.

Bu dolunay zamanları tarihi yerlerin de önemi artabilir. Önemli müzeler açılabilir. Arkeolojik kazılarda tarihi değiştirecek yazıtlar, kitabeler ve benzerleri bulunabilir.

Jüpiter’in bu dolunaya kontakta olmasıysa tarım, ekonomi, istihdam ve yatırımla ilgili konularda yeni fırsatlar demektir.

Türkiye’de dönüşümler...
Dolunayın gerçekleştiği anın Ankara’ya göre çıkartılan haritasında gökyüzünde Akrep burcu yükselmekte. Bu burcun olduğu alanda kriz, dönüşüm, ölüm, finans, zehir, gizli kapaklı işler, mafya, yer altı ve maden ocakları gibi konular öne çıkar. Burcun yönetici gezegeni Mars, Aslan burcunda ve 10’uncu evde seyahat etmekte. Ünlüler krizler ve vefatlarla karşılaşabilir. Borsa ve spekülatif yatırım araçlarına müdahaleler olabilir. Mars ve Venüs’ün birlikteliğinden dolayı ilişkilerde finansal dengeler gündeme gelebilir. Komşularla yeni ekonomi anlaşmaları yapabiliriz. Eğitimde yeni yapılanmalar, sınav sistemlerinin tartışılması gibi konular da öne çıkabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları