Abartılı yeni ay

26 Eylül’de gerçekleşecek yeniayda taşkın haller, müsriflik ve bencillik gibi durumlar söz konusu olabilir. İlişkileri, ortaklıkları ve anlaşmaları yönetmekte zorlanabiliriz. Dünya genelinde ekonomik ve diplomatik krizler, Türkiye’de de muhalefete tepki gündemde.

Haberin Devamı

Pazartesi günü 2 derece Terazi burcunda Jüpiter etkili bir yeniay meydana gelecek. Şimdi bu yeniayın önce bireysel, sonra dünya ve
Türkiye üzerindeki olası etkilerine göz atalım.

Bireysel olarak; ilişkiler, ortaklıklar, anlaşmalar, işbirlikleri, güzellik, estetik gibi konuların hayatımızda ön planda olacağı bir yeniay süreci bekliyor bizi. Yalnız yeniay zamanında Merkür retro olduğundan yeni ortaklıklar, anlaşmalar, işbirlikleri açısından uygun bir zaman diliminde olmadığımızı hatırlatmak isterim. Bunun için 2 Ekim ve sonrasını değerlendirmekte fayda var.

Hayatımızda olabildiğince huzur, sessizlik ve sakinliği arzu edeceğiz. Yüksek sesle konuşulan ortamlardan uzak kalmaya çalışacağız. Yeni insanlarla tanışmak, yeni bağlantılar kurmak, sosyal olmak önem kazanacak. İlişkileri sık sık masaya yatıracağımız ve irdeleyeceğimiz bir yeniay olacak. Rahatlığa önem verecek ve güzelleşmek isteyeceğiz.

Jüpiter yeniayın tam karşısında olacağı için abartılı davranışlar, taşkın haller, müsriflik ve bencillik gibi durumlar söz konusu olabilir. İlişkileri, ortaklıkları, anlaşmaları yönetmekte zorlanabiliriz. Yeme-içme konularında da aşırı davranışlar sergilenebilir. Lütfen hiçbir şeyi abartmayın. Özellikle kararsız kalmak,
iki arada bir derede sıkışmak sinir ve stres seviyesini daha da arttırabilir.

Terazi burcu, sağlık açısından bel bölgesine, üreme organlarına ve böbreklere özen gösterilmesi gerektiğine işaret eder. Bu dönemde kum dökme, taş düşürme, mesane ve idrarla ilgili sorunlar ortaya çıkabilir.

Ses getiren boşanmalar

Terazi burcu dünya astrolojisine göre; sanatçılar ve hakemlerin yanı sıra ortaklıklar, diplomatik ilişkiler, barış yapmak, işbirliği içinde olmak, birleşmek, bir araya getirmek, tekstil, moda, sanat, estetik gibi kavramlara işaret eder. Bu dönem dünyada şirket birleşmelerine, büyük şirketlerin işbirliklerine de şahit olabiliriz.

Yeniayın tam karşısında Jüpiter olduğundan bu öncelikle büyüyecek olan hem ekonomik hem de enerji krizlerine işaret ediyor. Diplomatik birtakım krizler de meydana gelebilir. Normal şartlar altında Terazi yeniayları barış ortamları için en ideal zamanları işaret etse de işin içinde Jüpiter olduğunda durum değişiyor. Barıştan çok alevlendirilmek istenen savaş ortamını anlatıyor bize.

Bu dönem tekstil, değerli madenler, sanat ve makyaj malzemeleri gibi ürünlerin fiyatlarında ciddi artışlar söz konusu olabilir.

Bu dönem dünya üzerindeki herhangi bir olay gereğinden çok fazla büyüyebilir, fanatik boyutlara ulaşabilir. Ses getiren boşanma haberleri görebiliriz.
Türkiye’de tarım...

Yeniayın gerçekleştiği anın Ankara’ya göre çıkarılan haritasında Yengeç burcu yükselmekte. Yengeç burcu dünya astrolojisine göre; emlak, inşaat, güvenlik, aidiyet, gıda, tarım, beslenme, annelik ve üremeyle ilgilidir. Yani yeniayın Türkiye için önemli anahtar kelimeleri bunlar olacaktır.

Haberin Devamı
“Hayatımızda huzur, sessizlik ve sakinliği arzu edeceğiz. Yeni bağlantılar kurmak önem kazanacak. ”

Yengeç burcunun yönetici gezegeni olan Ay’ın 3’üncü evde olması bu konularla ilgili satış, pazarlama, reklam, halkla ilişkiler ve tanıtımın öne çıkacağına işaret ediyor. Aynı zamanda bu konularla ilgili yeni fikirlerin ve projelerin açıklanması olarak yorumlanabilir. Özellikle de Terazi yeniayı olduğu için ortaklaşa halledilebilecek projeleri ifade ediyor olabilir. Bu yeniay sürecinde her olay büyümeye ve abartılmaya çok müsait bir yapıda.

Türkiye’nin kendi haritası üzerinden değerlendirme yaptığımızdaysa bu yeniay 4’üncü ev dediğimiz alana düşüyor. Politik astrolojiye göre 4’üncü ev; muhalefet, topraklar, yeraltı kaynakları ve tarıma işaret eder.

Bu yeniayla son dönemin haberlerini göz önüne alırsak “Acaba 6’lı masa muhalefet adayını mı açıklayacak” sorusu akıllara gelmekte. 26 Eylül civarı böyle bir açıklama gelmesi hiç şaşırtıcı olmaz.

Bunun yanı sıra tarım ve çiftçilerle ilgili yeni birtakım projelerin gündeme gelmesi mümkün. Yalnız Türkiye haritasındaki Mars’la etkileşimi olması bu yeniayda muhalefetin ciddi bir tepki toplayacağına işaret etmekte.

Mars harekete geçmekle de ilgilidir. Muhalefetin işbirlikleri oluşturmak, ortaklıklar kurmak adına harekete geçebileceğinin sinyallerini verebilir.
Ayrıca Mars haritada Meclis alanını temsil ettiğinden dolayı Meclis içinde de stresli durumlar söz konusu olabilir diye düşünüyorum.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları