Etkili ameliyatsız uygulamalar

Bugün, birbirinden bağımsız birçok cilt sorununda kullandığımız ve etkin sonuç aldığımız ameliyatsız cilt gençleştirme uygulamalarından en popüler ve en bilinenlerini sizlerle paylaşıyorum.

Haberin Devamı

Etkili ameliyatsız uygulamalar

Kimi cihazlar ya da uygulamalar spesifik bir cilt sorununa odaklanıp iyileştirirken kimi cihazlar da birden fazla cilt sorunun giderilmesinde etkin olarak kullanılır.

Farklı enerji kaynakları ve teknolojileri ile çalışan bu cihazlar biz doktorların, tedavi işlemlerinde elini güçlendirdiği gibi hastalarımızın-danışanlarımızın özellikle yüz, boyun, dekolte bölgelerinde yaş alma ile ortaya çıkan ince kırışıklıkların, sarkmaların; akne, leke, iz gibi cilt sorunlarının tedavilerinde tercih edilir.

Bu cihazlarda genellikle lazer ya da fokus ultrason dalga teknolojilerinden yararlanılır. Kliniğimde danışanlarımın cilt gençleştirme-iyileştirme işlemlerinde sıkça tercih ettiğim Endolift ve HiFU teknolojilerini hangi cilt sorunlarında uyguladığımızı yazımın devamında okuyabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu uygulamaları, cildin durumuna göre tek başına yapabildiğimiz gibi daha etkin sonuç almak için multivitamin, PRP gibi işlemlerle birlikte de uygulayabiliyoruz. Bu uygulamaların bir avantajı da işlem sonrası iyileşme süresi gerekmediğinden kişinin sosyal hayatından uzaklaşmasına gerek kalmıyor.

GIDI VE BOYUNDA ETKİLİ

Sizlere ilk bahsetmek istediğim medikal cihazlı estetik teknolojisi Endolift. Genel olarak ameliyatsız cilt gençleştirme olarak da nitelendirebileceğimiz bu lazer uygulaması, yüz germe ve yağ alma ameliyatlarına alternatif olabilecek, ameliyatsız yüz germe ya da ameliyatsız yüz gençleştirme olarak nitelendirdiğimiz cihazlı bir lazer medikal estetik uygulamadır.

Gıdı, ağız, çene hattı ve ağız çevresi; boyun bölgesinde özellikle yaş alma ile ya da kilo alıp verme ile oluşan sarkmaların toparlanmasında tavsiye ettiğimiz ve etkin sonuç aldığımız bir uygulamadır. Bunun yanı sıra üst göz kapağı düşüklüklerinde ve kaş kaldırma da etkin sonuç alınır.

KIRIŞIKLIK VE LEKE İÇİN

Ameliyatsız cilt gençleştirme ve sıkılaştırma uygulamalarından bir başkası da HiFu yani fokus ultrasondur. Bu uygulama; yüz, boyun, gıdı, dekolte bölgelerinde yaş alma, solaryum, güneşlenme, genetik faktörlerden ortaya çıkan, sarkma, ince kırışıklık, lekelenme, renk düzensizliği gibi cilt sorunlarına etki eden bir uygulamadır.

Haberin Devamı

Bu uygulamada cilt yüzeyine zarar vermeden fokus ultrasonla cildin alt katmanları kontrollü olarak ısıtılarak (milimetrik şekilde) kolajen üretiminin artması sağlanır.

Etkili ameliyatsız uygulamalar

İYİLEŞME SÜRESİNE İHTİYAÇ YOK

Ortalama 45 dakika süren Endolift Lazer uygulanmasında lazer ışınları cildin alt katmanlarını uyararak kolajen tetiklenmesine etki eder. Cilt ve yüzde uygulandığı bölgeler lifting etkisi ile sıkılaşır, elastikiyeti artar, gözle görülür bir iyileşme sağlanır. Cerrahi ameliyatların aksine iyileşme süresine ihtiyaç yoktur.

Ciltte iz, tahribat yaratmadığı için uygulama sonrasında kişi sosyal hayatına rahatlıkla dönüp, devam edebilir. Endolift, spesifik cilt sorunlarına özel hazırlanan multivitamin işlemleri ile kombine uygulandığında cihazın etkisini arttırabiliyoruz. Cildin durumuna göre 1,5-2 sene sonra uygulama tekrarlanabilir.

Haberin Devamı

Etkili ameliyatsız uygulamalar

ANESTEZİ GEREKTİRMEZ

HiFu, anestezi gerektirmeden uygulanabilen, konforlu, acısız, ağrısız bir işlemdir. Farklı cilt sorunlarına göre cildin farlı katmanları kontrollü ısıtılır. Tek seans olarak uygulanır ve etkileri yaklaşık 2 yıl kadar sürer. HiFu-Fokus Ultrason uygulaması, elastin ve kolajen üretimini artırır, cildi canlandırır.

Yanak çizgileri (Nasonabial) silinme, deride sıkılaşma sağlar. Yanak, çene kenarı-boyun sıkılaşma, gıdı bölgesinde küçülme ve yüzdeki ince kırışıklıklarda azaltma görülür. Uygulama süresi 30-60 dk. arasında değişir. Uygulamanın asıl etkileri 2-3 ay içinde görülmeye başlar ve kolajen üretimi gerçekleştiği sürece de iyileşme devam eder.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları