Umut veren uzlaşı

Başkent’te yılan hikâyesine dönen Akyurt’taki fuar alanının bitirilmesi gerektiğini defalarca yazmış bir gazeteci olarak son gelişmeyi dikkatle takip ettim.

Haberin Devamı

Umut veren uzlaşı

“Fuar alanı için 14 Ağustos’ta yeni proje hazırlanacak, 8 Eylül’de ihaleye çıkılacak” açıklaması Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten geldi.
Fuar alanı meselesi Gökçek ile ATO Başkanı Gürsel Baran’ı karşı karşıya getirmiş, taraflar birbirini eleştirmişti.
Fuar şirketinin yönetim kurulunda kurumlarını temsilen bu iki ismin yanı sıra TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ATB Başkanı Faik Yavuz, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner bulunuyor.
Bu kadar önemli isim fuar alanında uzlaşamayınca, “Konuyu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a taşıyalım” demişlerdi.
Neyse ki kentin ekonomisini hareketlendirilecek Ankara’ya prestij katacak fuar alanı konusundaki bu garip düğümün çözüldüğü duyuruldu.
ATO seçimlerinin ardından başlayan gerilime kentin önemli projeleri kurban gitmemeli. Taraflar hesaplaşmalarını ‘birbirine iş yaptırmamak’ üzerine kurmamalı.

Haberin Devamı

'ANKARA EKİBİ’ SORUN ÇÖZER

Başkan Gökçek ile TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun arasındaki gerilim kent siyasetini takip edenlerin mâlumu. Gökçek’in Baran’la da arası yok. Bunlar ‘ortak proje’ geliştirilmesine engel değil. Bu zamana kadar olmadı ama sanki bir şeyler değişiyor gibi..
Kentin en büyük eksikliklerinden havaalanı-kent merkezi metrosuyla ilgili fuar alanı yönetim kurulu üyeleri Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ı ziyaret etme kararı aldı.
Bu görüşme İstanbul’daki sel baskınları yüzünden ertelense de önümüzdeki
günlerde gerçekleşecek.
Havaalanı metrosu kentin öncelikli sorunlarından. ‘Ankara ekibi’ bu tabloyu bozmadan temaslarına devam ederse, kent sorunların bir bir çözülmesinin önünde hiç bir engel yok.

Umut veren uzlaşı

SONUNDA BAKANIMIZ OLDU

Uzun süredir kabinede, ‘Ankaralı bakan’ yer almıyordu.
Dünkü kabine değişikliğinde Ankaralı bir bakan kabineye girdi.
Hem de kabinedeki iki kadın bakandan biri oldu.
AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na getirildi.
Sarıeroğlu aslında yerel siyasetin de yakından tanıdığı bir isim. 2009’da henüz 30 yaşındayken AK Parti’den Çankaya Belediyesi meclis üyesiydi.
Sarıeroğlu’nun yükü ağır olsa da kentinden elini çekmemesi gerekiyor.
Kadınların ve gençlerin siyasette daha etkin olması açısından rol model olmaya devam etmeli. 26 belediye başkanından sadece ikisinin kadın olduğu Başkent’e ‘kadın eli’ değmesi ancak bu şekilde olur.

Haberin Devamı

Umut veren uzlaşı

OTOPARK SİSTEMİNDE ESNAFIN ENDİŞELERİ

Kent içi otopark sisteminde kökten bir değişiklik yapıldı. Otopark işletmesini Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Bunun doğru olduğunu yazmıştım. Uygulamanın başladığı Rüzgarlı Caddesi çevresindeki esnaftan gazetemize ulaşanlar oldu.
İtirazları ve istekleri özetle şöyle:
* 15 dakika ücretsiz park yeterli değil. Süre minimum 25 dakika olmalı.
* Uygulamanın ilerleyen zamanlarında standardın bozulması endişesi var.
* İş yerinin önüne araç park edecek esnaf için abonelik sistemi getirilmeli.
NOT: Uygulama Ankara geneline yayılmadan kulak vermekte fayda var.

Yazarın Tüm Yazıları