Kan tahlili neden önemli?

KAN tahlilleri laboratuvar analizlerinin en sık başvurulduğu alan. Gelişen teknoloji sayesinde çok az kan numunesiyle yapılabilen bu tahliller hem düşük maliyetli, hem de neredeyse hücrelerin bile içinde ne olup bittiğini anlamak mümkün olabiliyor.

Haberin Devamı

 

Kan tahlillerinin yalnızca hastalık teşhisi konusunda işe yaradığını düşünmeyin. Bu analizler sayesinde ileride başınıza gelebilecek bazı sağlık sorunları da problem ortaya çıkmadan yıllar önceden anlaşılabiliyor.
Laboratuvar analizleri yalnız kan numuneleriyle de gerçekleştirilmiyor. İhtiyaç duyulduğu zaman idrar örnekleri, boğaz ve burun sıvıları, hatta eklemlerden, omurilikten alınan sıvı örnekleri de biyolojik değişiklikleri araştırmak ve biyokimyasal parametreleri kontrol etmek amacıyla kullanılabiliyor. Bu testlerin sizi hastalıktan korumak ya da bazı sağlık sorunlarınızı erkenden teşhis etmek amacıyla da yapılabileceğini bir kenara not edin.

DİJİTAL VE YÜKSEK TEKNOLOJİ
24 yıl önce İzmir’de kurulan Biolab ‘Dijital ve yüksek teknolojili laboratuvar’ olma özelliğine erişti. Dr. Tuncay Batur tarafından kurulan Biolab, Türkiye’nin ilk ‘Bebek Dostu’ ödüllü laboratuvarı unvanına sahip. Karşıyaka Mavişehir’de de tam donanımlı bir laboratuvarı hayata geçiren Dr. Tuncay Batur, hedeflerinin önce ‘tanıda güvence’ olduğunu söyledi ve şunları paylaştı:
“Biolab Laboratuvarlar Grubu olarak 4 ayrı klinik laboratuvarı, 8 laboratuvar uzman hekimi ve 120 çalışanla hizmet vermekteyiz. Test kapasitemiz ile geniş bir yelpazede ileri teknik laboratuvar tanı hizmetleri sunmaktayız. Yetkinliğini ve hizmet kalitesini kanıtlayan laboratuvarımızın test yelpazesi ihtiyaç ve istekler doğrultusunda sürekli olarak gelişmektedir. Biolab olarak odağımız insan. Her yaş grubundan hastanın ortak beklentisini ilham alarak tek bir noktadan, hızlı ve konforlu olarak hizmet vermekteyiz. Gerek sektörel gündemi gerek hasta beklentilerini titizlikle takip etmekteyiz. Geleneklerine bağlı etik anlayışımızı yaşatmakta, ancak çağın gerektirdiği yenilikçi yaklaşımı da değerli hastalarımız için göz ardı etmemekteyiz.”

Yazarın Tüm Yazıları